Zorgcorporatie in Mariënvelde per 1 juli van start

24-06-2015   0 reacties
Zorgcorporatie in Mariënvelde per 1 juli van start

Inwoners van Mariënvelde kunnen in eigen kern terecht voor Wmo-vragen over ondersteuning, hulp of zorg | Op 1 juli gaat de zorgcorporatie in Mariënvelde van start. Jeanine Ebbers is vanaf dat moment het aanspreekpunt voor inwoners uit Mariënvelde die een vraag hebben over hulp, zorg of ondersteuning. Ook gaat op 1 juli de dagbesteding en inloopvoorziening op De Boog in Mariënvelde van start.
 
Het doel van de zorgcorporatie in Mariënvelde is dat de inwoners zo lang mogelijk in de kern kunnen blijven wonen met de nodige (zorg)voorzieningen. Hiervoor werkt de zorgcorporatie samen met vrijwilligers en verschillende organisaties. Samen organiseren zij dagbesteding en verschillende activiteiten. Inwoners van Mariënvelde die een vraag hebben over hulp, zorg of ondersteuning hoeven geen contact meer op te nemen met het Wmo-loket van de gemeente, maar kunnen in hun eigen kern terecht.

Inwoner van Mariënvelde en zorg- of ondersteuningsvraag?

Dan kunt u zich vanaf 1 juli melden bij Jeanine Ebbers, zorgcoördinator van de zorgcorporatie. Dat kan via telefoonnummer (06) 10 01 75 70 (tijdens kantooruren) of e-mail: [email protected].

Zorgcoördinator is contactpersoon

Als u als inwoner van Mariënvelde een zorg- of ondersteuningsvraag heeft op Wmo-gebied, dan kunt u deze vraag stellen bij de zorgcoördinator, Jeanine Ebbers. Zij gaat vervolgens met u in gesprek en kijkt wat voor u een passende oplossing kan zijn. Als u inderdaad professionele hulp nodig heeft, dan kan dit via de zorgcoördinator geregeld worden. Hiervoor hoeft u niet naar de gemeente. Overigens mag u natuurlijk wel altijd een aanvraag indienen bij de gemeente, ook als u in Mariënvelde woont.

Jeugdhulp

Voor vragen over zorg en ondersteuning voor kinderen en jongeren kunt u bij het Jeugdloket van de gemeente Oost Gelre terecht. U kunt contact opnemen met Ini ter Haar of Ela Hoenderboom via (0544) 39 35 97.