Uit elkaar gaan

Uit elkaar gaan

Beslissen om uit elkaar te gaan is niet makkelijk. Vaak komen er veel emoties bij kijken. Toch moet er ook veel geregeld worden, voordat u uw leven weer op kunt pakken. Vooral wanneer u getrouwd bent en er kinderen in het spel zijn.

Twijfel om uit elkaar te gaan

Overweegt u om te scheiden, maar twijfelt u nog? Dan kan het handig zijn om in relatietherapie te gaan. U kunt dan gezamenlijk op een rijtje zetten wat de mogelijkheden zijn en of een scheiding de beste oplossing is. Informeer bij uw huisarts over relatietherapie.

Wat moet er geregeld worden?

Wanneer u uit elkaar gaat moet er veel geregeld worden. Denk aan het verdelen van de bezittingen, alimentatie en pensioen. Als u kinderen heeft moeten er ook afspraken gemaakt worden over de opvoeding en verzorging van uw kinderen. Lees op de webpagina ‘Wat moet ik regelen als ik ga scheiden?’ van de Rijksoverheid wat er bij komt kijken.

Uit elkaar… En de kinderen dan?

Voor kinderen is het vaak erg ingrijpend dat hun ouders uit elkaar gaan. Probeer daarom als ouders het scheiden in goed onderling overleg te regelen, zonder ruzie en voortdurende spanningen. Op de webpagina van de Rijksoverheid 'Wat moet ik regelen voor de kinderen als ik ga scheiden?' geeft je inzicht in wat je moet regelen voor je kind(eren).

Geldzaken bij scheiding

Bij het scheiden komen ook veel financiële zaken bij kijken. Een meerderheid van de mensen gaat er na een scheiding financieel op achteruit en een deel houdt er zelfs schulden aan over. Wijzer in geldzaken geeft u een overzicht met alles wat u moet weten.

Zoek meer informatie wanneer u uit elkaar gaat!

Het is belangrijk dat u goed voorbereid bent en daarom zoveel mogelijk informatie zoekt over dit onderwerp. Ook kunt u bijvoorbeeld in contact komen met lotgenoten. De volgende websites/informatiebronnen kunnen u hierbij helpen:

Ik heb een ondersteuningsvraag

Neem contact op met het Wmo-loket:
(0544) 39 36 16 (09.00-17:00)

  1. Snel informatie en antwoord
  2. Uw vraag staat centraal
  3. Indicatiestelling wanneer nodig

Velden zo volledig mogelijk invullen

* De inhoud van dit veld is verplicht.

Nadat wij uw ondersteuningsvraag hebben ontvangen, nemen wij binnen 3 werkdagen via mail of telefoon contact met u of uw contactpersoon op.