Lees voor

40 dagen zonder alcohol, uitdaging of makkie

Met de actie ‘40 dagen zonder alcohol’ daagt u uzelf uit om 40 dagen lang geen alcohol te drinken. Wethouder Maarten Prinsen geeft het startsein op zaterdag 8 maart om 16.00 uur in MFA Noord, Smelen 38.
Een glaasje wijn bij het eten, een biertje na het sporten. Het drinken van alcohol is vaak een gewoonte. Zeker met carnaval is het hier in Brabant heel gewoon om vaak en veel te drinken. Wilt u ervaren hoe het is om een periode geen alcohol te drinken? Doe dan na carnaval mee met de Veldhovense actie ‘40 dagen zonder alcohol’. De aftrap is op de zaterdag na carnaval, dezelfde periode waarin de christelijke vastenperiode begint: een periode van onthouding en van oorsprong een tijd van bezinning en beproeving.

Startbijeenkomst

Tijdens de startbijeenkomst op zaterdag 8 maart (16.00 – 17.00 uur) in MFA Noord vertelt de wethouder over zijn motivering om mee te doen. Ook is er een presentatie door Saskia van Schaijck (Novadic-Kentron Groep/Roder Consult).

Waarom meedoen?

Ervaar wat alcohol voor u betekent en wat u merkt van 40 dagen geen druppel alcohol drinken. Gaat u beter slapen? Hoort u er nog bij op een feestje? Valt u zonder moeite drie kilo af? Kunt u zich beter concentreren? Zoek steun en daag ook vrienden, collega’s, buren, (sport)maatjes of familieleden uit om mee te doen.

Aanmelden

De actie loopt van 8 maart t/m 16 april. Op de website van Gezondheidscentrum Heikant vindt u het aanmeldformulier.
Deze actie is een initiatief van de werkgroep Preventie van Veldhoven Vernieuwend Vitaal, in samenwerking met Novadic-Kentron en de gemeente Veldhoven.
  1. Stuur door
Stuur door
* = verplichte velden