Lees voor

Gesubsidieerde instellingen dragen bij!

In de budgetafspraken 2013-2015 zijn diverse maatschappelijke thema's (vraagstukken) opgenomen waar de instellingen een bijdrage aan leveren.

Maatschappelijke thema's

De gemeente wil de betrokkenheid van gesubsidieerde instellingen in Veldhoven vergroten. Want op het moment dat belangrijke maatschappelijke thema’s actief door instellingen worden opgepakt, kan de gemeente een stap terugdoen. Dit past bij de ontwikkeling naar een regiegemeente.

In de budget afspraken worden organisaties opgeroepen om maatregelen te nemen en activiteiten uit te voeren. Op deze pagina vindt u alle informatie over deze thema’s:
  • Maatschappelijke stages
    Organisaties staan open voor verzoeken om leerlingen een maatschappelijke stage te laten lopen.
  • Duurzaamheid
    Organisaties ontwikkelen beleid en/of nemen maatregelen op het gebied van duurzaamheid. Zwerfvuil, ook als gevolg van evenementen, maakt onderdeel uit van het thema duurzaamheid.
  • Participatiebeleid (waaronder armoedebeleid)
    Organisaties zoeken naar mogelijkheden om de vooruitzichten van inwoners met financiële beperkingen en/of psychische of lichamelijke beperkingen te verbeteren.
  • Gratis optreden om de sociale cohesie te bevorderen
    Organisaties staan open voor verzoeken om een gratis optreden te verzorgen tijdens activiteiten die plaatsvinden in wijk of buurt en tot doel hebben om de samenhang (sociale cohesie) te bevorderen.

  • Gratis optreden op een openbaar evenement
    Organisaties verzorgen, op verzoek van het gemeentebestuur, één gratis optreden per subsidietijdvak op een openbaar evenement.

  • Voorkomen van ongewenst gedrag naar minderjarigen
    Organisaties ontwikkelen beleid en/of nemen maatregelen om ongewenst gedrag (waaronder in ieder geval seksueel misbruik) naar minderjarigen binnen de organisatie te voorkomen. En gaan hier, als het voorkomt, op een goede manier mee om.
  • Milleniumgemeente
    Organisaties brengen tijdens hun evenement de Millenniumdoelen onder de aandacht.
  • Ontwikkeling van de gemeente
    Organisaties denken op verzoek van de gemeente mee over diverse onderwerpen die betrekking hebben op de verdere ontwikkeling van Veldhoven.
  • Social Return
    Organisaties staan open voor verzoeken van de gemeente om inwoners van Veldhoven, die om allerlei redenen erg moeilijk aan werk kunnen komen, ervaring te laten opdoen binnen de organisatie. Hierbij is ook aandacht voor mensen met een psychische of lichamelijke beperking.


  1. Stuur door
Stuur door
* = verplichte velden