Lees voor

Lintjesregen in Veldhoven

De jaarlijkse lintjesregen was dit jaar op vrijdag 25 april. Dit keer werden er negen personen in Veldhoven verrast met een Koninklijke onderscheiding.
Negen Koninklijke schouderklopjes voor evenzoveel personen. Voor hen was er een welgemeend 'bedankt' voor jarenlange vrijwillige en belangeloze inzet voor de samenleving. Ook dit jaar werd het merendeel van de decorandi (dat zijn de mensen die een lintje krijgen) 's ochtends in alle vroegte verrast met een bezoekje van burgemeester Jack Mikkers. Hij bracht vijf dames en vier heren persoonlijk het bericht dat 'het Zijne Majesteit heeft behaagd' om hen een Koninklijke onderscheiding toe te kennen, als blijk van waardering voor hun inzet voor de gemeenschap. Later die ochtend was de uitreikingsplechtigheid in het gemeentehuis.
Koninklijke onderscheiding dhr R. Diepeveen

R. Diepeveen: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Diepeveen was van 1955 tot 2012 zweefvlieginstructeur bij de Eindhovense Aero Club - Koninklijke Luchtmacht Zweefvlieg/combinatie (EACzc). Sinds 1970 is hij zweefvliegtechnicus bij de EACze en sinds 1980 technicus en inspecteur technische zaken voor Nederlandse zweefvliegclubs. In de jaren 1975 tot 1982 was hij chef zweefvlieginstructeur van EACze en van 1980 tot 1989 was hij vicevoorzitter. Daarnaast was hij in de periode 1982 tot 1988 lid van het landelijke overleg motorzweefvliegen.

De heer Diepeveen maakte deel uit van het inspectie-Instituut van de afdeling Zweefvliegen van de Koninklijke Nederlandse vereniging voor Luchtvaart. Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan het opzetten en het borgen van het toezicht op de kwaliteit van de technische veiligheid van zweefvliegtuigen.
Koninklijke onderscheiding dhr M. Aarts

M.J.M.M. Aarts: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Sinds 1995 is de heer Aarts bestuurslid en voorzitter (vanaf 1988) van de Raad van Toezicht van Theater de Schalm. Hij was betrokken bij de omvorming van een 'Dagelijks bestuur'-constructie naar een 'Raad van Toezicht'-organisatie. Ook was hij gedurende een periode van negen maanden belangeloos werkzaam als interim-directeur en speelde hij een belangrijke rol bij de overname van de Stichting Horeca Exploitatie Maatschappij (Grand Café De Schalm).
Sinds 2001 is hij penningmeester, voorzitter (2013-heden) en secreatis van de Joannes Bosco Stichting en commissaris (portefeuille gebouwenbeheer) van Joannes Hospitality (2001 tot heden). In 2008 is de heer Aarts voorzitter geworden van de Raad van Toezicht van Horeaca De Schalm.
Koninklijke onderscheiding dhr E. Henar

E.K. Henar: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Henar is sinds 1995 vrijwilliger bij het DAF Veilig Verkeer Fonds in Eindhoven. Hij geeft verkeersonderwijs aan kinderen van basisschool die het DAF museum bezoeken.
Sinds 1997 is hij bestuurslid en vanaf 1999 voorzitter van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Veldhoven. Naast zijn reguliere taken als voorzitter coördineert hij de verkeersbrigadiers, neemt hij verkeersproeven af, geeft hij verkeerslessen op een middelbare school en is hij betrokken bij de BROEM-cursus voor 50-plussers.
Vanaf 2001 is de heer Henar bestuurslid en sinds 2012 vicecoorzitter van de lokale partij GBV. Daarnaast verricht hij diverse hand- en spandiensten, zoals het verspreiden van het infoblad. Tijdens de verkiezingsperiode is hij voorzitter van de commissie die de kandidatenlijst voorbereidt. Tussen 2009 en 2011 was de heer Henar bestuurslid van de centrale bewonersraad van de corporatie Aert Swaens (nu 'thuis).

Koninklijke onderscheiding dhr F. Scheepens

F.G.W. Scheepens: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Scheepens was van 1964 tot 1972 bestuurslid van s.v. Marvilde. In de periode 1972 - 1979 was hij lid van de toernooicommissie van voerbalvereniging RKVVO. Hij zorgde voor de scheidsrechters, het verdelen van de werkzaamheden en het maken van wedstrijdschema’s. Ook verzorgde hij wedstrijdvaantjes, bekers en medailles bij gespeelde toernooien.
Vanaf 1972 is de heer Scheepens vrijwilliger bij voetbalvereniging RKVVO. Hij maakt o.a. jarenlang deel uit van het jeugd- en hoofdbestuur. In de periode van 1976 tot 1986 is hij afwisselende periodes trainer en leider geweest. Ook trad hij vaak op als scheidsrechter bij diverse jeugd- en seniorenteams. Nu maakt hij deel uit van het klusteam.
Sinds 2000 is hij leider/grensrechter van voetbalvereniging RKVVO en leider van het G-team. Daarnaast is hij sinds 2008 vrijwilliger bij schouting Were-Di.
Koninklijke onderscheiding mw R. van Lierop

M.A.A.T. van Lierop: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Van Lierop was van 1979 tot 2010 gastvrouw in het restaurant bij zorgcentrum Merefelt. In dezelfde periode tot 2012 vervoerde zij ook mensen (van de gesloten afdelingen) naar en van de kapper. Sinds 1979 is zij vrijwilliger geestelijke zorg (o.a. kostertaken) en begeleidt zij rolstoelafhankelijke bewoners tijdens het wandelen.
Koninklijke onderscheiding mw M. van Kollenburg

E.W.G.J. van Kollenburg - van Heugten: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Van Kollenburg - van Heugten was van 1988 tot 1998 als vrijwilliger actief bij St. Antonius van Padua en Heilige Brigidakerk. Ze was zowel actief als lector en lid van de siergroep in de St. Antonius van Padua en Heilige Brigidakerk.
Vanaf 1998 is zij vrijwilliger bij St. Jan de Doperkerk. Ze is lector, lid van de doopgroep (2001 – 2010), lid van de Avondwakegroep en Gebedsgroep (allebei van 2004 tot heden) en medebeheerder van de Parochieagenda.
Sinds 2010 is zij vrijwilliger bij Stichting Nieuwe Levenskracht. Daar bezoekt zij ernstig zieke, eenzame of oudere mensen. Daarnaast is zij medeoprichter en vrijwilliger bij de buurtpreventie.

Ook was zij vanaf 1998 tot en met 12 december 2002 de enige mantelzorger van pastoor G. Vekemans. Sinds 2001 ondersteunt zij haar buurvrouw als mantelzorger. Verder maakt zij Pater Malaka (afkomstig uit India) wegwijs in alle Nederlandse gebruiken en nieuwigheden.
Koninklijke onderscheiding mw T. Das

M.J.C. Das - van der Sanden: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Das - van der Sanden was van 1985 tot 1994 bestuurslid (penningmeester) van de KVO Oerle. Sinds 1993 is zij Vrijwilliger en gedurende 15 jaar secretaris van de afdeling Oerle van de Nationale Vereniging de Zonnebloem.
Vrijwilliger (organiseren van activiteiten, begeleiding van cliënten en het verstrekken van maaltijden) bij Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen, Merefelt en Rundgraafpark is zij sinds 1994.
Vanaf 2005 is zij bestuurslid en secretaris van de KBO Kring Veldhoven. Tussen 2007 en 2012 was zij vrijwilliger bij de vrijdagmiddag-/huiskameractiviteiten bij Lunetzorg en sinds 2009 is zij vrijwilliger op de zorgboerderij Molenveld in Knegsel.
Koninklijke onderscheiding mw M. van Grinsven

W.H.J. van Grinsven - van Happen: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Van Grinsven - van Happen is sinds 1996 bestuurslid (tot 2003) en vicevoorzitter (sinds 2003) van de KBO Zeelst. Zij vertegenwoordigt de afdeling Zeelst in de Kringraad van de KBO Veldhoven. Ook is zij lid van activiteitencommissie en oprichter van het 'dementiecafé' in Veldhoven. Sinds 2002 werft zij leden voor de KBO Zeelst, is zij koster, acoliet en medewerker (gastvrouw) van het parochiebureau van de Heilige Willibrordusparochie te Veldhoven/Zeelst. Ook organiseert zij activiteiten en is mevrouw Van Grinsven - van Happen begeleider bij de KBO Zeelst. Vanaf 2011 organiseert zij de wekelijkse inloopmiddag voor ouderen bij de KBO Zeelst.
Koninklijke onderscheiding mw M. Starrowsky

M.J.J. Starrowsky-Verhoef: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Sinds 1985 is mevrouw Starrowsky-Verhoef voorzitter van de muziekadviescommissie (1985-1998), voorzitter (1998-2006) en secretaris van de concertcommissie (1990 tot heden) van het Kempenkoor (voorheen het Veldhovens Gemengd Koor). Als voorzitter nam zij het initiatief voor de naamsverandering van het koor en de start van de uitvoering van de Matthaüs Passion te Oirschot. Vanaf 1986 is zij coördinator van het Parochiebureau Sint Maarten (1986-heden) en de pastorale eenheid Christus Hovenier. Vanaf 1986 was zij lid van de pastorale werkgroep Heikant en bestuurslid van de R.K. parochie in Oerle/Heikant. Zij was bestuurslid-en secretaris van de R.K. parochie Sint Maarten. Ook was zij lid van de pastoraatsgroep van deze parochie. Daarnaast was zij dirigent van het parochiekoor (15 jaar). Sinds 2003 houdt zij zich bezig met de organisatie, planning, communicatie en documentatie van een aantal koren, w.o. het projectkoor Sint Maarten. Zij was ook de organisator van een kledingbeurs t.g.v. het 25 jarig bestaan van de R.K. Parochie Sint Maarten.
In de periode 1994 - 2009 was zij corrector van 'Rondom de koren', een uitgave van de Nederlandse Bond van Katholieke Zang- en Oratoriumverenigingen. Sinds 2005 zorgt zij voor de PR en het drukwerk van het Kempenkoor en de Stichting Matthaüs Passion Oirschot-De Kempen. Vanaf 2011 verzorgt mevrouw Starrowsky-Verhoef de administratie van de Stichting Leergeld Veldhoven/De Kempen en de PR. Ook is zij assistent-concertmanager van de Matthaüs Passion in de regio De Kempen.

Lintje aanvragen

Denkt u ook wel eens ‘die persoon verdient een lintje’? Dan hebt u nu de kans om daar iets mee te doen. De aanvraagprocedure voor de Lintjesregen 2015 is gestart. Tot 1 juli kunt u nog een aanvraag indienen voor de Lintjesregen in 2015.

Neem het initiatief en zorg er voor dat iemand die het echt verdient, een ‘schouderklopje van de koning’ krijgt!
  1. Stuur door
Stuur door
* = verplichte velden