Lees voor

Lintjesregen in Veldhoven

Op vrijdag 24 april werden tijdens de jaarlijkse lintjesregen zestien personen in Veldhoven verrast met een Koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding dhr P. Hafkemeijer

P.A.W.M. Hafkemeijer: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Hafkemeijer is vanaf 1975 vrijwilliger bij en bestuurslid (1988-2013) van de parochie Heilige Jozef en de parochie Christus Hovenier. Van 1986 tot 1996 was hij bestuurslid van de Rooms-katholieke Basisschool Cobbeek. Van 1993 tot 1997 was hij lid van de ouderraad van de Mavo Selsterhorst. Vanaf 1999 is hij vrijwilliger bij de jaarlijkse Sinterklaasviering. Ook coördineert hij de werkzaamheden van de zeventig vrijwilligers die betrokken zijn bij de Sinterklaasviering. In 2007 en 2008 was hij teammanager bij het EK onderwaterhockey in Instanbul. Hij regelde onder andere vliegtickets, plaatselijk vervoer en verblijf voor de ploeg en de staf. Vanaf 2010 is de heer Hafkemeijer voorzitter van De Zonnebloem Veldhoven, vanaf 2011 vrijwilliger bij de buurtpreventie en vanaf 2013 medeoprichter en lid van de bezwaargroep Bezield Geloven Veldhoven.

Koninklijke onderscheiding mw E. Hafkemeijer-Zebregs

E.M.T.P. Hafkemeijer-Zebregs: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Vanaf 1979 is mevrouw Hafkemeijer-Zebregs vrijwilliger bij de parochie Heilige Jozef en de parochie Christus Hovenier. Ook was zij tussen 1985 en 1997 overblijfmoeder bij de Rooms-katholieke Basisschool Cobbeek. Sinds 1997 is zij vrijwilliger bij De Zonnebloem Veldhoven. Zij is begeleider bij uitstapjes en vakanties en zij collecteert. Vanaf 1999 is zij vrijwilliger bij de jaarlijkse Sinterklaasviering te Veldhoven. Zij verzorgt gedurende vier weken in het jaar de maaltijden en de koffie voor ongeveer zeventig vrijwilligers. Verder doe zij de was en naaiwerk en vanaf 2008 is zij vrijwilliger bij het verzorgingstehuis RSZK Merefelt te Veldhoven. Zij helpt met het bereiden van de maaltijden voor de bewoners. In de vakantieperiodes verricht zij ondersteunende verplegende werkzaamheden.
Koninklijke onderscheiding mw D. Snelders-van Aaken

A.A.M. Snelders-van Aaken: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Vanaf 1977 is mevrouw Snelders-van Aaken lid van de poetsploeg van de kerk en bezorger van het parochieblad van de St. Jan de Doperkerk. Van 1977 tot 2002 was zij ook de huishoudelijke hulp van de pastoor. Sinds 1994 onderhoudt zij het interieur van de kerk en zorgt zij voor de huishoudelijke boodschappen van de sacristie en de was uit kerk en sacristie. Van 2003 tot en met 2012 bezorgde zij het parochieblad. Ook is zij vanaf 1980 bestuurslid/organisator van de Damesgymnastiek van de Katholieke Vrouwenbond Oerle. Vanaf 1988 is zij activiteitenorganisator bij de ontwikkelingsorganisatie ‘Samen Verder’. Vanaf 1990 organisator/begeleider van de kerkdiensten voor de bewoners van de zorginstelling Severinus en vanaf 1991 bestuurslid van de Stichting Nieuwe Levenskracht Oerle, een instelling ter bevordering van het welzijn van zieken en/of mensen met een beperking. Daarnaast bezoekt ze zieken en bestelt/maakt en bezorgt zij de attenties.

Koninklijke onderscheiding mw Van Keulen-de Backer

M.P. van Keulen-de Backer: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Vanaf 1960 is mevrouw Van Keulen-De Backer activiteitenorganisator bij de Harmonie ‘Sub Umbra’. Van 1970 tot 2012 was mevrouw mantelzorgverlener (huishoudelijke hulp) voor een hulpbehoevend gezin. Sinds 1975 is zij organisator van het Broekwegkoor en vanaf 1998 begeleider van de processie en lid van de poetsploeg van de Parochie Christus Koning.

Koninklijke onderscheiding dhr C. Hanique

C.P. Hanique: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Tussen 1997 en 2006 was de heer Hanique leider/trainer van teams van Voetbalvereniging UNA. Vanaf 1999 is hij kaderlid van FNV Bouw, afdeling Veldhoven tot de afdeling eind 2013 overging in districtsafdeling Zuidoost-Brabant, sindsdien kaderlid voor FNV Ledenbelang in Veldhoven. Sinds 2006 is hij vrijwilliger (o.a. barmedewerker) bij Wijkgebouw d’n Uitwijk. Ook vanaf 2006 vrijwilliger bij de jaarlijkse Severinuskermis. Hij is zowel actief met de voorbereiding als tijdens de kermis zelf, waarbij hij o.a. in de nacht het kermisterrein bewaakt. En vanaf 2007 is de heer Hanique Hoofd bardienst tijdens het jaarlijkse festival Cult & Tumult.

Koninklijke onderscheiding dhr R. Kieviet

R.P. Kieviet: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

In 1981 was de heer Kieviet medeoprichter van IVN Veldhoven-Vessem. Na de oprichting was hij tot 1988 secretaris van deze afdeling. Vanaf 1988 tot 2011 was hij voorzitter van de afdeling. Hij heeft in deze periode meegewerkt aan de school- en natuurgidsencursussen, hij trad op als docent en gids en was tevens nauw betrokken bij het opstellen van de jaarplannen en begroting. Namens de afdeling onderhandelde hij met de provincie, de gemeente, de waterschappen, de ZLTO en andere natuur- en milieuorganisaties. Verder heeft de heer Kieviet vanaf 2004 diverse functies vervuld binnen de Partij van de Arbeid in Veldhoven. Vanaf 2004 tot heden is hij actief betrokken geweest als fractievolger, als commissielid, burgerraadslid en steunfractielid. In de periode 2006-2010 was hij raadslid. Bij meerdere verkiezingen was hij campagneleider en heeft vele malen de afdeling Veldhoven vertegenwoordigd als congresafgevaardigde bij de landelijke PvdA-congressen.

Koninklijke onderscheiding dhr E. van Ham

E. van Ham: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Van Ham is sinds 1994 voorzitter van Handboogvereniging VZOD (Vreugde Zij Ons Doel). Vanaf 1998 is hij vrijwilliger bij VSHV-All-in, een honkbalvereniging, vanaf 1999 begeleider van de vakantieweken van de Stichting Tesselhuus. Ook was hij tussen 2005 en 2008 coördinator van de Zorg coöperatie Hoogeloon, een stichting met de doelstelling ouderen langer zelfstandig te kunnen laten wonen in hun eigen woonomgeving. Van 2006 tot 2012 was de heer Van Ham secretaris van de Cliëntenraad van het Gezondheidscentrum Heikant en vanaf 2008 is hij medeoprichter van en vrijwilliger bij Stichting Rosote, met als doel het financieel ondersteunen van de bouw van een school in Kenia.

Koninklijke onderscheiding mw W. Koning-Blok

W.F. Koning-Blok: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Vanaf 1990 is mevrouw Koning-Blok vrijwilliger bij Nationale Vereniging de Zonnebloem, afdeling d’Ekker, Cobbeek en Veldhoven centrum. Tussen 1993 – 1999 was zij medeoprichter, vrijwilliger (organisator, gastvrouw) bij ’t Lichtpuntje, een open inloopochtend voor ouders/verzorgers van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Ook is zij vanaf 1998 vrijwilliger (hulp aan dementerenden en terminale zorg) bij Vrijwillige Thuis Zorg Veldhoven.

Koninklijke onderscheiding dhr J. van Rooij

J.C.M. van Rooij: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Vanaf 1961 is de heer Van Rooij vrijwilliger bij en vanaf 2009 voorzitter ad-interim van Harmonie Sub Umbra. Hij organiseert concerten, is sponsorwerver, verzorgt de begroting en verricht pr-werk. Tussen 1972 en 2007 was de heer Van Rooij begeleider van het leerlingenorkest van de RK Basisschool ‘Op Dreef’. Ook was hij van 1993 tot 2010 verzorger/hulpverlener van drie kinderen uit een hulpbehoevend gezin. Verder is hij vanaf 2008 mantelzorger voor zijn kleinkind die belast is met de ziekte trisomie, een zeldzame chromosoomafwijking. Ook is hij sinds 2009 secretaris van de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO) Meerveldhoven/d’Ekker. Hij is notulist, pasverzorger, vraagbaak voor de leden, tekstschrijver voor het verenigingsblad ‘De Meedenker’, reservebode en contactpersoon richting gemeente overkoepelende organisaties. Ook is hij aanspreekpunt voor KBO Brabant.

Koninklijke onderscheiding dhr J. van Gompel

J.G. van Gompel: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Van Gompel is sinds 1992 vrijwilliger bij de Stichting Pastoor Vekemans Fonds. Het SPVF zet zich in voor kansarme kinderen in India. Hij zamelt kleding in, ziet toe op een fatsoenlijke verscheping van de kleding en reist in verband hiermee naar India, is verantwoordelijk voor de administratie en behandelt telefonische vragen en klachten.

Koninklijke onderscheiding mw M. van Gompel-Blox

M.A.M. van Gompel-Blox: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Van Gompel-Blox is sinds 1992 bestuurslid van de Stichting Pastoor Vekemans Fonds. De stichting zamelt kleding en geld in om kansarme kinderen in India te helpen. Zij is verantwoordelijk voor de communicatie met sponsoren en instanties, verzorgt de gehele administratie, vraagt subsidies aan, stelt persberichten op en onderhoudt de website. Daarnaast reist zij eens in de twee jaar, op eigen kosten, naar India om de besteding van de donaties te controleren.

Koninklijke onderscheiding dhr F. Hintzen

G.F. Hintzen: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Hintzen is sinds 1967 vrijwilliger bij en bestuurslid/vicevoorzitter van (2000-2007) van de Voetbalvereniging UNA in Veldhoven. Hij draagt bij aan het bijhouden van het archief en bij de thuiswedstrijden begeleidt hij bestuursleden van bezoekende verenigingen en scheidsrechters. Daarnaast heeft hij o.a. als redactielid van het clubblad, mederedacteur van jubileumbladen, trainer en wedstrijdsecretaris voor de senioren gefungeerd. Daarnaast is hij vanaf 2000 bestuurslid/deken van het Onze Lieve Vrouwe Gilde Zeelst. Hij verricht o.a. pr-werkzaamheden. Ook is hij vanaf 2000 rijwilliger bij het Maxima Medisch Centrum te Veldhoven. Hij verzorgt het patiëntenvervoer en hij is oproepvrijwilliger voor de dagbehandeling. Tenslotte is hij vanaf 2001 secretaris van de Bloemenvereniging De Jonge Stek te Veldhoven-Zonderwijk. Daarnaast zorgt hij er o.a. voor dat de door de vereniging georganiseerde activiteiten bekendheid krijgen en hij zorgt er mede voor dat er in het bloemenseizoen wekelijks bloemen staan in de kapel van het Maxima Medisch Centrum te Veldhoven.

Koninklijke onderscheiding dhr T. Snelders

T.P.M.L. Snelders: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Van 1984 tot 1990 was de heer Snelders redactielid bij het regioblad Koers van Oers te Oerle. Van 1984 tot 1999 Voorzitter van de Stichting Vakantie Programma Oerle. Deze stichting organiseert een tweewekelijks zomerprogramma voor kinderen van de lagere school. Hij was medeorganisator, begeleider tijdens activiteiten en hij wierf vrijwilligers. Ook was hij tussen 1984 en 2000 jeugdtrainer bij de voetbalvereniging RKVVO, van 1985 tot 1995 Bestuurslid van het Jongeren Ontspanningscentrum en vanaf 1988 voorzitter van de Stichting Nieuwe Levenskracht (SNL) te Oerle. De SNL verleent aandacht en bijstand aan zieken, ouderen en mensen met een beperking. Hij was bovendien afgevaardigde in het regiobestuur in Noord-Brabant en hij collecteert. Hij is tevens voorzitter (2003-2011) geweest van het overkoepelende bestuur van SNL in de regio groot Veldhoven. Vanaf 1999 is hij bestuurslid van de EHBO-afdeling Wintelre-Vessem. Hij was secretaris (1999-2010) en penningmeester (2002-2004) en is algemeen bestuurslid (2010-heden). Daarnaast fungeert hij als hulpverlener bij diverse evenementen. Ten slotte was hij tussen 2000 en 2005 secretaris van de Tour Wielerclub Tempo.

Koninklijke onderscheiding dhr A. Vermeulen

A.P.A. Vermeulen: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

1976: Voorzitter van de zomeravondcompetitie voor bedrijvig Veldhoven. Van 1976 tot 2008 was de heer Vermeulen jeugdleider (1976-1983), secretaris (1983-2003), vrijwilliger bij S.V. Marvilde. Hij was actief betrokken bij de organisatie van talloze activiteiten, o.a. kienavonden, trimlopen, droppings, puzzeltochten activiteiten voor de herenraad, carnaval, het organiseren van bezoeken, activiteiten op een school met moeilijk lerende kinderen en het verwerven van sponsorgelden. Vanaf 2008 is hij vrijwilliger bij en vanaf 2013 secretaris van de Stichting "OnsZonderwijk". Hij is o.a. betrokken bij het verspreiden van wijkblad "OnsZonderwijk".

Konnklijke onderscheiding dhr H. Rutgers

H.J. Rutgers: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Rutgers is sinds 2990 vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Veldhoven. Hij vervulde diverse ambten, zoals diaken en scriba en hij was lid van verschillende werkgroepen. Daarnaast is hij betrokken bij de kerkdiensten en de viering van de feestdagen. Verder verzorgt hij de productie en verspreiding van het drukwerk. Verder is hij vanaf 2004 lid van het buurtpreventieteam de Twijnder e.o. te Veldhoven. Hij is medeverantwoordelijk voor het contact met de politie, het uitgeven van de nieuwsbrieven en het registreren van meldingen uit de buurt. Daarnaast is hij vanaf 2008 vrijwilliger bij Vitalis Vitaal vakanties, Vitaal Vakanties organiseert dagtochten voor bewoners van de woon-zorgaccomodaties van Vitalis. Hij gaat mee als begeleider en verricht chauffeurswerkzaamheden. Daarnaast is hij vanaf 2008 voorzitter van de reisclub van de PVGE Vereniging voor Senioren Veldhoven e.o. Hij voert het overleg met de reisbureaus, fungeert als begeleider tijdens de reizen, organiseert de informatieavonden en reünies en vertegenwoordigt de lokale afdeling in het landelijke overleg van de PVGE-reisgroepen.

Koninklijke onderscheiding dhr J. Reker

J.M.J. Reker: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Aan de heer J.M.J. Reker werd een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Door zijn diversiteit aan activiteiten in de sportwereld was het voor hem mogelijk een grote bijdrage te leveren aan maatschappelijke doelen.

Tussen 1983 en 1992 was de heer Reker voorzitter van de medezeggenschapsraad van de Basisschool St. Lambertus in Vessem. In diezelfde periode was hij medeoprichter van en vrijwilliger t.b.v. het project Kleutergymnastiek in Vessem. Vanaf 1989 is hij vrijwilliger bij en voorzitter van de Kookclub Cuisine Culinaire Noord Limburg. Hij leidt de groep vrijwilligers die de onderhoudswerkzaamheden verrichten. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de vernieuwing van de kruidentuin en hij ondersteunt activiteiten. Tussen 1990 en 1996 was hij medeoprichter van en vrijwilliger bij de belangenvereniging Coaches betaald Voetbal. Hij verrichtte diverse werkzaamheden waaronder het werven van leden en het bijdragen aan het opstellen van de statuten en het huishoudelijk reglement. Ook startte hij in 1993 het G-voetbaltoernooi. Dankzij de financiële ondersteuning van alle clubs in het betaald voetbal, en de bijdrage van de KNVB, sponsors en diverse andere bedrijven, werd het een groot succes. De activiteiten binnen de KNVB hebben een landelijke uitstraling en importantie. Verder is de heer Reker is één van de initiatiefnemers voor het oprichten van de Stichting Spieren voor Spieren. Deze stichting is in het hele land actief en levert een belangrijke bijdrage aan de maatschappij, waarbij onderlinge verbondenheid en omzien naar elkaar worden gestimuleerd. Naast mede-initiatiefnemer was hij van 1998 – 2011 bestuurslid van de Stichting Spieren voor Spieren. Ook was hij tussen 1998 en 2013 medeoprichter van, vrijwilliger bij en voorzitter (1998 – 2002) van de Kookclub Cuisine Culinaire Zandoers. Hij fungeerde als chef en receptverantwoordelijke. Bovendien was de heer Reker tussen 2003 en 2010 voorzitter van de Stichting Kuychi te Waalre. Deze Stichting ondersteunt de Stichting Ninos del Arco Iris, die zich inzet voor het bieden van een toekomst aan kansarme kinderen in Peru. Hij hield zich o.a. bezig met fondsenwerving en hij bezocht de projecten. Voorst hielp hij met het inladen van containers en het ophalen van hulpmiddelen. Ten slotte is hij vanaf 2009 medeoprichter en voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van het recreatiepark Schoneveld. Hij organiseerde/organiseert o.a. kookavonden, fiets- en wandeltochten, barbecues, bowlingavonden, taartbakwedstrijden, foto-puzzeltochten, auto-oriëntatietochten en hij realiseerde een jeu-de boulesbaan.

Decorandi lintjesregen 2015

Lintje aanvragen

Denkt u ook wel eens ‘die persoon verdient een lintje’? Dan hebt u nu de kans om daar iets mee te doen. De aanvraagprocedure voor de Lintjesregen 2016 is gestart. Tot 1 juli kunt u nog een aanvraag indienen voor de Lintjesregen in 2016.

Neem het initiatief en zorg er voor dat iemand die het echt verdient, een ‘schouderklopje van de koning’ krijgt!

  1. Stuur door
Stuur door
* = verplichte velden