Lees voor

Over GFT en de GFT-bak

In deze rubriek beantwoorden we veelgestelde vragen over GFT en de GFT-bak.

Staat uw vraag niet in deze of een van de overige rubrieken? Of is het antwoord voor u niet duidelijk of volledig? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail naar [email protected] of bel naar telefoonnummer 14 040.

Waarom nu wel etensresten bij GFT, vroeger niet?

Het composteringsproces voor GFT-afval heeft zich de afgelopen jaren verder ontwikkeld. Composteringsinstallaties worden steeds vaker voorzien van een 'vergistingsstap'. Daarbij is de aanwezigheid van etensresten juist een voordeel. Dit geldt voor alle soorten voedselresten (gaar of rauw).
Terug naar boven

Ik vrees vliegen/maden in de GFT-bak?

Tijdens de inzamelproef wordt de GFT-container gedurende 9 maanden per jaar wekelijks geledigd. Daarmee proberen we eventuele overlast te voorkomen. U kunt vleesresten eventueel in een oude krant wikkelen of hiervoor een biologisch afbreekbaar zakje gebruiken. Voor het composteringsproces van GFT-afval is het echter beter om dit niet te doen.
Alleen van december tot en met februari wordt de GFT-container eenmaal per twee weken geledigd. In die periode is het gemiddeld zo koud dat die frequentie vanuit oogpunt van hygiƫne en mogelijke stankoverlast aanvaardbaar is. Dit wordt uiteraard tijdens de proef getest.
Terug naar boven
  1. Stuur door
Stuur door
* = verplichte velden