Lees voor

Over grondstoffen en de grondstoffenbak

In deze rubriek beantwoorden we veelgestelde vragen over grondstoffen en de grondstoffenbak.

Staat uw vraag niet in deze of een van de overige rubrieken? Of is het antwoord voor u niet duidelijk of volledig? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail naar [email protected] of bel naar telefoonnummer 14 040.

Wat gebeurt er met ingezamelde grondstoffen?

Alle grondstoffen die u verzamelt in de grondstoffenbak (grijze kliko) gaan naar afvalinzamelaar Baetsen. Dit bedrijf sorteert alle stromen uit, waarna deze naar afzonderlijke recyclefabrieken gaan. Al het afval wordt gerecycled tot nieuwe producten.
Terug naar boven

Moet ik vervuilde grondstoffen eerst schoonmaken?

Nee, het is voldoende om deze schudleeg te maken. Vloeibare producten als (bedorven) yoghurt, melk of fruitsap kunt u eerst via het toilet wegspoelen.
Terug naar boven

Waarom blijft u plastic niet apart inzamelen?

Met de introductie van de grondstoffenbak is het apart scheiden van plastic niet meer nodig. Uit oogpunt van gemak voor u is ervoor gekozen dat dan ook niet meer te vragen. We denken op deze manier nog meer plastic afval (en andere grondstoffen) te kunnen inzamelen. Voor de scheidingsinstallatie is het geen enkel probleem om plastic uit overige grondstoffen te sorteren.
Terug naar boven

Moet ik stickers/labels van plastic verwijderen?

Plastic materiaal kan inclusief een eventueel daarop geplakte sticker of label in de grondstoffenbak. Deze zijn voor de uiteindelijke verwerking geen probleem.

Terug naar boven
  1. Stuur door
Stuur door
* = verplichte velden