Lees voor

Over luiers, inco- en stomamateriaal

In deze rubriek beantwoorden we veelgestelde vragen over luiers, inco- en stomamateriaal.

Staat uw vraag niet in deze of een van de overige rubrieken? Of is het antwoord voor u niet duidelijk of volledig? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail naar [email protected] of bel naar telefoonnummer 14 040.

Waar breng ik zakken met luiers en inco-materiaal heen?

Volle zakken kunt u wegbrengen naar een van de volgende vier verzamelcontainers:
  • in het centrum van Zeelst (Blaarthemseweg);
  • op de parkeerplaats aan de Julianastraat;
  • op het Mariaplein (Kapelstraat-Zuid);
  • bij kinderopvang Het Witte Wiel (Provincialeweg 4).
Terug naar boven

Wat als ik niet zelf inco-materiaal kan wegbrengen?

Bent u immobiel en kunt u geen hulp vinden in uw omgeving (familie, buren, kennissen) of via www.zorgvoorelkaar.com/veldhoven? Dan zoeken we samen met u naar een maatwerkoplossing. Stuur hiervoor een e-mail naar gemeente @veldhoven.nl of bel naar telefoonnummer 14 040.
Terug naar boven

Hoe kom ik aan verzamelzakken?

Gratis zakken liggen voor u klaar bij de Spar (Kruisstraat 3) en de receptie van het gemeentehuis. Als uw kinderen naar kinderopvang Het Witte Wiel gaan, kunt u ook daar gratis zakken meenemen. We kunnen ze u ook toesturen. Mail naar [email protected] of bel 14 040.
Terug naar boven

Zijn de zakken geurproof?

Deze zakken zijn speciaal ontworpen voor incontinentiemateriaal en luierafval. U kunt ze ieder gewenst moment naar de verzamelcontainer brengen. U hoeft ze dus niet (lang) in huis te bewaren als u dat niet wilt.
Terug naar boven

Waarom kunnen volle zakken niet bij het restafval?

Luiers en inco-materiaal kunnen we op een milieuvriendelijke manier verwerken die goedkoper is dan het te verbranden als restafval.

Terug naar boven

Wat moet ik doen met stoma-afval?

Stoma-afval kan niet worden gerecycled en is dus restafval. En restafval wordt tijdens de proef een keer per 4 weken ingezameld. De gemeente begrijpt dat stoma-afval niet 4 weken in een restafvalzak bewaard kan worden. Daarom bieden we hiervoor een maatwerkoplossing. Hebt u stoma-afval? Neem dan contact met ons op via [email protected] of bel naar 14 040.
Terug naar boven
  1. Stuur door
Stuur door
* = verplichte velden