Lees voor

Socialsofa’s Meerveldhoven en Veldhoven-Dorp onthuld

Het project Socialsofa van de gemeente Veldhoven is in volle gang. Ook de wijken Meerveldhoven en Veldhoven-Dorp zijn weer een sociale ontmoetingsplaats rijker.
De in de volksmond genoemde Veldhovense ‘Benkskes’ zijn in beide wijken op feestelijke wijze onthuld in het bijzijn van buurtbewoners.

Nieuwe ontmoetingsplaats Meerveldhoven

Op 21 oktober werd de Socialsofa in Meerveldhoven onthuld. Voor het ontwerp van dit Veldhovens ‘Benkske’ was door sponsor Optiek Verhoeven en basisschool De Meerhoef een tekenwedstrijd uitgeschreven. De opdracht was om een tekening te maken met als onderwerp zintuigen: horen, zien, ruiken, voelen en proeven. De winnende tekeningen zijn gebruikt voor de met mozaïek beklede Socialsofa. De trotse winnaars van de wedstrijd waren uiteraard aanwezig bij de feestelijke onthulling van ‘hun’ bank, die in het park aan de Van Vroonhovenlaan is geplaatst.
Wethouder Maarten Prinsen feliciteert Frans Verhoeven met zijn 97ste verjaardag. Ter ere van deze gelegenheid kreeg Meerveldhoven er een mooi Veldhovens ‘Benkske’ bij. Wethouder Maarten Prinsen feliciteert Frans Verhoeven met zijn 97ste verjaardag. Ter ere van deze gelegenheid kreeg Meerveldhoven er een mooi Veldhovens ‘Benkske’ bij.

Mozaïekkunstwerk Veldhoven-Dorp

Op 26 oktober werd de Socialsofa in de wijk Veldhoven-Dorp onthuld. De mozaïekbank werd ontworpen door Kitty van der Rijt. Sponsor Karel de Geus Muntveilingen droeg het mozaïekkunstwerk met de naam Banque De Geus op aan zijn echtgenote Helma ter ere van haar vijftigste verjaardag. De bank is te bewonderen bij de groenstrook aan de Frans Bekersstraat.
Het Benkske in de Frans Bekersstraat werd onthuld door burgemeester Jack Mikkers en Helma de Geus. Het Benkske in de Frans Bekersstraat werd onthuld door burgemeester Jack Mikkers en Helma de Geus.

Ontmoeting

De mozaïekbanken hebben vooral een sociale functie: het bevorderen van ontmoeting in de wijk. Het Veldhovens ‘Benkske’ biedt de wijkbewoners de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en te leren kennen, het gesprek met elkaar aan te gaan of gewoon lekker uit te rusten.

Contact

Neem voor meer informatie over Socialsofa’s in Veldhoven of over het sponsoren ervan contact op met de beleidsmedewerker wijkbeheer van de gemeente Veldhoven via tel 14 040 of [email protected].
  1. Stuur door
Stuur door
* = verplichte velden