Lees voor

'Veldhoven aan tafel' vergadert

Op vrijdag 5 juni van 9 - 11 uur vergadert 'Veldhoven aan tafel'. Deze participatieraad bespreekt maandelijks onderwerpen die te maken hebben met het sociaal domein, zoals de veranderingen in de zorg die nu plaatsvinden.

Sinds dit jaar is er een nieuw inspraakorgaan voor alle inwoners van Veldhoven: ‘Veldhoven aan Tafel’. Deze participatieraad bespreekt maandelijks onderwerpen die te maken hebben met het sociaal domein, zoals de veranderingen in de zorg die nu plaatsvinden. Doel is dat de zorg en de voorzieningen beter worden afgestemd op de behoeften van Veldhovense inwoners. De vierde officiële vergadering is op vrijdag 5 juni. Belangstellenden zijn van harte welkom om deze vergadering bij te wonen.

  • Datum vergadering: 5 juni, 9.00 – 11.00 uur
  • locatie: Gemeentehuis Veldhoven, Meiveld 1

Agendapunten

  • Signalen en ervaringen vanuit de achterban/individuele burgers.
  • Evaluatie van ‘Veldhoven aan Tafel’.
  • Voortgang Stand van zaken transitie/transformatie.
  • Evaluatie van de beleidsplannen Wmo, Jeugd en Participatie.
  • Versterken Vitale Samenleving/achterbanraadpleging & klankbordgroepleden gezocht.

Taak

‘Veldhoven aan Tafel’ heeft als taak om het college gevraagd en ongevraagd te adviseren over onderwerpen uit het sociaal domein. Zo helpt ‘Veldhoven aan Tafel’ de gemeente met het ontwikkelen van beleid dat aansluit bij de behoeften en verwachtingen van de inwoners en de maatschappij. Dat doet ze door te zorgen dat:
  • gemeente en inwoners met elkaar in gesprek gaan
  • inwoners meedoen in de maatschappij, de zogenoemde ‘burgerparticipatie’
  • de deelnemers elkaar wederzijds inspireren en informatie uitwisselen.

Samenstelling

‘Veldhoven aan Tafel’ bestaat uit een vaste kern met vertegenwoordigers van alle doelgroepen (jeugd, jongvolwassenen, ouderen, (arbeids-)gehandicapten, werkzoekenden en uitkeringsgerechtigden) en inwoners. Soms wordt de vaste kern aangevuld met bijvoorbeeld ervaringsdeskundigen of professionals die aanwezig zijn voor het geven van informatie of een toelichting. Toehoorders zijn van harte welkom de vergadering bij te wonen, maar doen niet actief mee.

Vergadering bijwonen/inspreken

De vergadering is openbaar, u bent als toehoorder van harte welkom. U kunt ook spreektijd aanvragen. Het spreekrecht is beperkt tot geagendeerde punten. Wilt u de vergadering van 5 juni bijwonen of inspreken? Geef dit verzoek (inclusief het aantal personen dat de vergadering bijwoont) voor donderdag 4 juni 17.00 uur door aan de secretaris van ‘Veldhoven aan Tafel’. Stuur hiervoor een e-mail naar [email protected] of bel via telefoonnummer 14 040.
  1. Stuur door
Stuur door
* = verplichte velden