Lees voor

N69

De Provincie Noord-Brabant ontwikkelt plannen voor een nieuwe N69; de weg die Eindhoven verbindt met de Belgische grens. Er zijn verschillende varianten voor een nieuwe infrastructuur voorgesteld, waaronder de zogenoemde Westparallel. Deze loopt onder andere over het grondgebied van de gemeenten Veldhoven en Bergeijk.

Het bestuurlijk overleg (waarin provincie, gemeenten en belangenorganisaties participeren) sprak zich intussen in meerderheid uit voor de Westparallel als voorkeursvariant die nu in het Gebiedsakkoord is opgenomen. En ook Provinciale Staten heeft op 22 juni 2012 ingestemd met de Structuurvisie voor de Westparallel. De gemeente Veldhoven heeft het Gebiedsakkoord N69 op woensdag 27 juni echter niet getekend. Dit besloot de gemeenteraad eerder al unaniem. Ondanks dat Veldhoven niet tekende was wethouder Nicole Ramaekers wel aanwezig bij de bijeenkomst.

Standpunt Veldhoven

In 2011 liet Veldhoven al weten dat zij eerst duidelijkheid wilde hebben over de consequenties voor ruimtelijke ontwikkelingen, leefbaarheid, bereikbaarheid van en binnen Veldhoven en financiƫn. Ook vroeg Veldhoven toen al om een objectieve onderbouwing bij de keuze voor de Westparallel, omdat concrete argumenten waarom deze keuze de beste zou zijn, toen ontbraken. En uit die onderbouwing moest duidelijk naar voren komen dat het aanleggen van een compleet nieuwe weg door buitengebied, natuur en beekdalen de enige goede, verantwoorde en duurzame keuze zou zijn ten opzichte van het alternatief. Dit alternatief, de Middenvariant, is door de provincie onderzocht. Helaas heeft de provincie de gemeente Veldhoven na dit onderzoek niet kunnen overtuigen met concrete argumenten waarom de Westparallel de beste keuze is. Ondanks het feit dat de meerderheid van de 25 samenwerkende partijen haar voorkeur inmiddels heeft uitgesproken voor de Westparallel-variant, wil Veldhoven dit dus nog niet doen.
DE N69 die nu Eindhoven verbindt met de Belgische grens.

Bekijk ook

  1. Stuur door
Stuur door
* = verplichte velden
Laatste wijziging: 22-08-2013