Lees voor

WOR

De Westelijke OntsluitingsRoute (WOR) is de verbindende schakel tussen de toekomstige aansluiting op de A67 in het zuiden en bedrijventerrein Habraken in het noorden. Door de WOR ontstaat een tweede omleiding om Veldhoven, die het verkeer op een snelle manier met het hoofdwegennet verbindt. De WOR is een licht slingerende weg door het gebied met groene middenberm en rotondes en sluit aan bij het omringende landschap.

Aanleiding/doel

De WOR wordt de ontsluitingsweg voor de nieuwbouwwijk Zilverackers. De weg is in fasen aangelegd. De Verlengde Oersebaan en Verlengde Heerbaan zijn opgeleverd in september 2013. Deze wegen verbinden de Oersebaan bij bedrijventerrein Habraken met de Heerbaan bij Oerle. Door de aanleg van de weg rondom Oerle rijdt er geen doorgaand verkeer meer door de dorpskern. De Zilverbaan zal deze wegen in de toekomst verbinden met de nieuwe aansluiting op de A67.

Planning/resultaat

In september 2013 is de WOR in gebruik genomen. De aanleg van de Zilverbaan is gekoppeld aan realisatie van de woningbouw in De Drie Dorpen. Naar verwachting start de realisatie van de eerste fase van de Zilverbaan in 2017.
  1. Stuur door
Stuur door
* = verplichte velden
Laatste wijziging: 20-11-2013