Lees voor

Slimste Regio

Onze 'slimste' regio onderscheidt zich door een concentratie van toptechnologische bedrijven, kennis- en hoogwaardige maakindustrie.

Aanleiding/doel

Brainport Eindhoven is uitgeroepen tot Intelligent Community of the Year 2011. Het Intelligent Community Forum (ICF) koos onze regio uit driehonderd andere regio’s. Toptechnologieregio Brainport Eindhoven is een broedplaats voor innovatie en de thuisbasis voor bedrijven, kennis- en researchinstellingen van wereldklasse. Samen bedenken en maken zij de technologie van morgen die bijdraagt aan een veilige, groene en zorgzame samenleving en aan duurzame economische ontwikkeling van Nederland. Met de regio Eindhoven als kern, is Brainport de spil van een netwerk dat zich over Zuidoost- Nederland en de landsgrenzen uitstrekt. De vijf speerpuntsectoren zijn High Tech Systems &Materials, Food, Automotive, Lifetec en Design.
microscoop

Planning/resultaat

Regio's die voor de titel ‘Intelligent Community of the Year' in aanmerking komen, slagen er in de ogen van het ICF in om op brede schaal innovatieve, maatschappelijk relevante toepassingen te realiseren op het gebied van breedband en ICT. Jaarlijks schrijven zich voor de wedstrijd driehonderd steden of regio’s in. Met deze titel kan Brainport zich nog beter profileren en bedrijven en kenniswerkers aantrekken naar onze regio, wat ook goed is voor de economie hier.

Feiten en cijfers

  • Brainport biedt meer dan 50.000 arbeidsplaatsen in de hightech-, automotive- en maakindustrie en high tech services
  • Brainport heeft met 36% het grootste aandeel in de totale Nederlandse private Research & Development uitgaven
  • Brainport besteedt 8% van het Bruto Regionale Product aan R&D en is daarmee de enige regio in Nederland - en één van de weinige in Europa - die de Europese doelstelling van 3% haalt
  • Meer dan de helft van de jaarlijkse patentaanvragen in Nederland komt uit Brainport
  • In Brainport vindt 25% van de export plaats van Nederland

Bekijk ook

  1. Stuur door
Stuur door
* = verplichte velden
Laatste wijziging: 22-08-2013