Lees voor

Oerle-Zuid

Oerle-Zuid is de eerste fase van Zilverackers en komt aan de zuidzijde van het kerkdorp Oerle. Eind 2013 zijn we begonnen met het bouwen van 340 woningen in verschillende prijsklassen.

Aanleiding en doel

In Oerle-Zuid komen ongeveer 340 woningen in verschillende prijsklassen waarvan ongeveer 100 sociale huur- of koopwoningen. Het plan kenmerkt zich door een dorps karakter met veel groen en open ruimte. In 2013 is de eerste fase van Oerle-Zuid bouwrijp gemaakt en zijn de eerste bouwwerkzaamheden gestart.

Verkoop particuliere bouwkavels

In Oerle-Zuid zijn vrije kavels waar particulieren in eigen opdracht een woning kunnen (laten) bouwen. In 2012 is de gemeente begonnen met de verkoop van de eerste bouwkavels aan particulieren in het oostelijk deel van Oerle-Zuid. In september 2014 is de verkoop van de tweede fase gestart. Het gaat om 15 gevarieerde kavels voor vrijstaande woningen, zowel moderne als traditionele stijl, op kavels van ongeveer 400 tot 750 m2. Daarnaast zijn er twee kavels van ongeveer 300 tot 350 m2 voor een twee-onder-een-kapwoning. Specifieke informatie over ieder kavel vindt u op www.zilverackers.nl.

Openingstijden informatiecentrum

  • woensdag van 12.00 - 15.00 uur
  • donderdag van 15.00 - 18.00 uur
  • zaterdag van 10.00 - 12.00 uur
U kunt ook een afspraak maken. Voor de bouwkavels neemt u contact op met cluster Grondzaken van de gemeente via 14 040 of [email protected]. Voor de projectwoningen belt u naar 06 - 51 00 46 67 of [email protected].

Hebt u interesse in een van de kavels in Oerle-Zuid? Hieronder vindt u een kavelinschrijfformulier. Daarmee kunt u uw belangstelling voor een of meer kavels kenbaar maken.

Download het inschrijfformulier bouwkavels Oerle-Zuid PDF, 485kB

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)

Een deel van de woningen in Oerle-Zuid wordt in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) gebouwd door Kopersvereniging Oerle. Het collectief bouwt vijfentwintig starterswoningen. De kopersvereniging heeft zelf een architect gekozen, een ontwerp gemaakt voor de huizen en een aannemer geselecteerd die het project bouwt. Omdat de vereniging zelf opdrachtgever is, is de eigen invloed op de bouw groot en kunnen de bouwkosten worden beperkt. Samen met de starterswoningen worden ook drie hoekwoningen op grotere kavels gebouwd. Hiervan is er nog 1 te koop. Eind 2013 is de aannemer gestart met bouwen. Eind 2014 zijn de eerste woningen klaar. Voor meer informatie kunt u terecht bij Bouwen in Eigen Beheer, telefoonnummer (040) 21 17 800.

Verkoop Kerckhoeve

Projectontwikkelaar Land ’s-Heeren verkoopt woningen aan de oostzijde van Oerle-Zuid onder de naam Kerckhoeve. De bouw van 19 starterswoningen, 7 duurdere rijwoningen en een tweekapper is gestart. De funderingen zijn zichtbaar. Naast de woningen die al in aanbouw zijn, verwacht Land ’s-Heeren binnen enkele maanden te kunnen starten met de verkoop van 18 andere woningen. Dit zijn moderne en traditionele twee-onder-een-kapwoningen, geschakelde woningen en vrijstaande woningen. Bovendien wordt dan een levensloopbestendige twee-onder-eenkapwoning aangeboden met een heel bijzondere architectuur. In een virtuele tour op www.kerckhoeve.info zijn al deze woningen al te bewonderen. Voor meer informatie belt u met Kennis Makelaardij, telefoonnummer (040) 25 31 260.

Verkoop Bogaerdhoeve

Bogaerdhoeve is een nieuwe buurt in Oerle-Zuid met een speelse opzet en een dorps karakter. Er komen vrijstaand geschakelde woningen, klassieke twee-onder-een-kapwoningen, hoekwoningen en sierlijke tussenwoningen. Als koper kunt u kiezen uit vele opties, zoals een uitbouw, dakkapel of erker. In het voorjaar van 2015 wil de projectontwikkelaar starten met de bouw van de eerste woningen. Prijzen zijn vanaf € 189.000 vrij op naam. Kijk op www.bogaerdhoeve.nl voor meer informatie of neem contact op met de woonadviseur, telefoonnummer 06-51004667, e-mail [email protected].

Beeldkwaliteit woningen

In Oerle-Zuid komt een divers aanbod van rijtjeswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, geschakelde woningen met garages, (luxe) vrijstaande woningen en appartementen. De bouwstijl is voornamelijk traditioneel in de sfeer van de Kempen, maar er komen ook enkele woningen met een modernere architectuur. Om een dorpse sfeer in het woongebied te kunnen bereiken, heeft de gemeente afspraken over architectuur, kleuren en materialen vastgelegd in een beeldkwaliteitsplan. Toekomstige bouwplannen worden hieraan getoetst.

Duurzaam bouwen

De gemeente Veldhoven vindt duurzaamheid erg belangrijk. Voor Zilverackers is een duurzaamheidsvisie vastgesteld met daarin onderwerpen als energie, afval, mobiliteit, water, materiaalgebruik en woonkwaliteit. De gemeente wil kopers van grond stimuleren om hun huizen duurzaam te bouwen door bijvoorbeeld extra energiebesparende maatregelen toe te passen.

Om in het bouwproces invulling te geven aan duurzaam bouwen is ‘GPR Gebouw’ verplicht. Dit is een gratis instrument waarmee u de duurzaamheid van uw nieuwbouw meet. Hierin is een groot aantal maatregelen opgenomen, die leiden tot rapportcijfers voor de duurzaamheidsthema's energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Uitgangspunt voor Zilverackers is een GPR-gebouwscore van 7,5 gemiddeld en ten minste 7 voor het onderdeel energie.

Extra investeren in duurzaamheid levert een hogere toekomstwaarde en lagere gebruikskosten op. Als de maatregelen al meegenomen zijn in het ontwerp, zijn veel maatregelen niet eens duurder. Kijk voor meer informatie hierover en over GPR Gebouw in de brochure 'Eigen droomhuis bouwen’.

In Oerle-Zuid wordt ook de openbare ruimte duurzaam ingericht. Zo komt er veel groen, wordt schoon regenwater gescheiden van vuil afvalwater en wordt gewerkt met duurzame materialen.


  1. Stuur door
Stuur door
* = verplichte velden
Laatste wijziging: 21-08-2014