Lees voor

Zorg en welzijn

Sinds 1 januari 2015 heeft de gemeente nieuwe taken op het gebied van ondersteuning, jeugdhulp, onderwijs en werk. Tegelijkertijd spelen de eigen verantwoordelijkheid en eigen kracht van inwoners en hun omgeving een belangrijkere rol. Iedereen moet meer voor zichzelf en voor elkaar zorgen. Inwoners die het op eigen kracht niet redden, kunnen rekenen op (tijdelijke) goede ondersteuning vanuit de gemeente en haar partners. Zo zorgen we samen voor Veldhoven.

Welke nieuwe taken heeft de gemeente?

De gemeente is voortaan ook verantwoordelijk voor:
De gemeente heeft deze taken gekregen omdat zij beter dan de provincie of het Rijk kan inspelen op de lokale situatie en passendere oplossingen op maat kan bieden.

Veldhoven aan tafel

De gemeente wil met de brede participatieraad ‘Veldhoven aan Tafel’ inwoners en belanghebbenden betrekken bij het opstellen van beleid voor welzijn, wonen, zorg en werk. Deze raad bestaat uit vertegenwoordigers van alle doelgroepen (jeugd, jongvolwassenen, ouderen en gehandicapten) en inwoners. Afhankelijk van het onderwerp wordt de vaste kern aangevuld met bijvoorbeeld ervaringsdeskundigen of professionals.

Verslagen overleg 'Veldhoven aan tafel'

Vragen?

Hebt u vragen over de veranderingen op het gebied van zorg en sociale zekerheid? Stuur dan een mail naar [email protected] of bel 14 040.












 

  1. Stuur door
Stuur door
* = verplichte velden
Laatste wijziging: 30-04-2015