Lees voor

Toegang

Extra ondersteuning?

Bent u een inwoner of mantelzorger en heeft u extra ondersteuning nodig? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente Veldhoven. Bel hiervoor op werkdagen van 9.00 - 17.00 uur naar telefoonnummer 14 040. Verder is er iedere vrijdagochtend een Wmo-klantmanager aanwezig in Gezondheidscentrum Heikant, Dommelshei 19 in Veldhoven. U kunt tussen 9.00 en 12.00 uur binnenlopen met uw vragen over welzijn, wonen en zorg.

Maatwerk

Het kan zijn dat een klantmanager met u een afspraak maakt voor een huisbezoek. Tijdens het gesprek bij u thuis verheldert de klantmanager samen met u welke hulpvraag u heeft. Samen zoeken we naar een goede oplossing. Vaak kunnen mensen in de omgeving (familieleden, vrienden) ondersteuning bieden. Ook zijn soms voorzieningen beschikbaar die u zonder tussenkomst van de gemeente kunt regelen. Als het u niet lukt om zelf tot een goede oplossing te komen, kan de gemeente ondersteuning bieden. Maatwerk is hierbij leidend: we kijken naar uw persoonlijke situatie.

Cliëntondersteuning

Alle kwetsbare inwoners hebben recht op onafhankelijke en kosteloze cliëntondersteuning. De gemeente zal inwoners er daarom op wijzen dat zij zich kunnen laten bijstaan door een partner, familielid, vrijwilliger of onafhankelijke, beroepsmatige cliëntondersteuner. Bijvoorbeeld bij het keukentafelgesprek of bij de aanvraag van een voorziening. Cliëntondersteuning bestaat uit informatie, advies en kortdurende ondersteuning op alle leefgebieden en richt zich op het versterken van de zelfredzaamheid en participatie. Het belang van de cliënt is altijd het uitgangspunt.

Zorgsite, Zorgvoorelkaar en Buurtsite

Voor inwoners, vrijwilligers, mantelzorgers en organisaties in Veldhoven zijn er 3 websites die bedoeld zijn om elkaar te ontmoeten op het gebied van welzijn en zorg. Dit zijn de Zorgsite, Zorgvoorelkaar en de Buurtsite.

Wat als u ondersteuning nodig heeft

Infographic Wmo

  1. Stuur door
Stuur door
* = verplichte velden
Laatste wijziging: 23-12-2014