Lees voor

Zorgsite, Zorgvoorelkaar en Buurtsite

Voor inwoners, vrijwilligers, mantelzorgers en maatschappelijke organisaties in Veldhoven zijn er 3 websites die bedoeld zijn om elkaar te ontmoeten op het gebied van welzijn en zorg. Dit zijn de Zorgsite, Zorgvoorelkaar en de Buurtsite.

Beschrijving

Met een eigen Zorgsite kunnen families, buren en vrienden digitaal een bezoek- en zorgrooster regelen voor kwetsbare naasten. Verder kunt u er foto’s en berichtjes plaatsen om elkaar op de hoogte te houden.

Op Zorgvoorelkaar kan iedereen in Veldhoven vraag en aanbod op het gebied van welzijn en zorg plaatsen. Het is een laagdrempelige manier om hulp te krijgen of iets voor een ander te doen. Zorgvoorelkaar is een online marktplaats om burenhulp en vrijwilligerswerk in de buurt te zoeken en aan te bieden.

De Buurtsite is een communicatiemiddel voor buurtbewoners om samen te werken en contacten in de buurt te onderhouden. De Zorgsite, Zorgvoorelkaar en de Buurtsite zijn gekoppeld met elkaar en daarnaast te bedienen met hetzelfde account.

Voorwaarden

Voor het gebruik van Zorgvoorelkaar en Zorgsite moet u een account aanmaken. Dit is heel eenvoudig en duurt een paar minuten. Voor de Buurtsite moet uw buurt aangesloten zijn.

Kosten

Inwoners van Veldhoven kunnen kosteloos gebruik maken van Zorgvoorelkaar en Zorgsite. Buurtsite kost 250 euro per buurt per jaar.

Bijzonderheden

Veldhoven maakt werk van maatschappelijke participatie onder de slogan ‘Veldhoven doe je niet alleen. Doe mee!’. In het project Veldhoven Vernieuwend Vitaal werken veel organisaties samen met de gemeente aan een samenleving waarin inwoners meer met elkaar en voor elkaar organiseren. Het belang van onderlinge hulp en zorg neemt steeds meer toe. De gemeente wil mantelzorgers en vrijwilligers daar graag bij helpen met digitale ondersteuningsmogelijkheden als Zorgsite, Zorgvoorelkaar en de Buurtsite.

Regelen

Wilt u gebruikmaken van Zorgsite, Zorgvoorelkaar en/of Buurtsite? Bezoek dan de websites en meld u aan.




  1. Stuur door
Stuur door
* = verplichte velden
Laatste wijziging: 03-12-2014