Lees voor

Burgemeester vrijwilliger bij Pinksterconcert

Dit jaar doet burgemeester Jack Mikkers op 12 momenten vrijwilligerswerk. Een verslag van zijn eerste klus: barman tijdens het Pinksterconcert van Harmonie St. Cecilia.
Al jaren is het een traditie dat Harmonie St. Cecilia op tweede Pinksterdag een concert organiseert in de Zandoerlese bossen. Al vroeg dit jaar werd ik gevraagd om hieraan een steentje bij te dragen. Natuurlijk niet als muzikant, maar als ondersteuner, de klus zou nog uitgezocht worden. Helaas waren de weersvoorspellingen voor het Pinksterweekend zeer negatief dus werd besloten om het concert te verplaatsen naar d’Ouw School, het dorpscentrum van Oerle.
"Om 13.00 uur aanwezig zijn" was de opdracht en ik zou nog wel horen welke klus ik zou krijgen. Gelukkig was het die maandag droog en op het fietsje toog ik naar Oerle. Daar aangekomen kreeg ik een knalgroene polo aan en vanaf dat moment was ik officieel toegetreden tot het korps vrijwilligers van het Pinksterconcert. Mijn eerste opdracht was samen met Pedro, Jarno en Kees achter de bar te staan en te helpen met de koffie en dergelijke. Nu heb ik jarenlange barervaring, onder andere als barmedewerker in discotheek ‘Axis’ in Gemert en ik moet eerlijk zijn; na 1 minuut voelde ik me weer als een vis in het water.
Vanwege de drukte - heel Oerle was uitgelopen voor het concert (ondanks de gewijzigde locatie) - was het al snel duidelijk dat ik de hele middag achter de bar kon/moest blijven. Geweldig om dat te doen en de collegialiteit achter de bar was helemaal top. Toch was er voor mij één groot nadeel: het concert is grotendeels aan me voorbijgegaan. Flarden muziek heb ik gehoord, zowel van Harmonie St. Cecilia als van het gastorkest fanfare St. Willibrordus uit Wintelre. Sommige stukken werden ondersteund door zangers en zangeressen, die ik (omdat ze werden versterkt) wel duidelijk kon horen achter de bar.

Tijdens het concert presenteerden de twee muziekverenigingen hun gezamenlijke initiatief: Nederpop 2014. Daarbij is het de bedoeling dat talent uit Oerle en Wintelre samen met St. Cecilia en St. Willibrordus de favoriete nederpopliedjes van de inwoners van beide dorpen ten gehore gaan brengen. (meer info: www.nederpop2014.nl) Zo zie je maar weer het ene concert is nog bezig en het andere staat al weer in de steigers.

Na ruim 4 uur barwerk, was het opruimen, alle glazen een ronde laten maken in de afwasmachine, de bar afdoen en ik kon mijn felgroene shirtje weer uitdoen. Voldaan en vol bewondering. Voldaan vanwege het mooie werk, het blijft een feest om achter de bar te werken. En bewondering voor de goede organisatie van het Pinksterconcert, het enthousiasme van de leden, de logistiek van d’Ouw School en de collegialiteit achter de bar. Een mooie start van 12 ongetwijfeld geweldige klussen.

Vrijwillig Veldhoven

“Samen maken we Veldhoven en dus wordt van iedereen ook iets verwacht”. Dat benadrukte burgemeester Jack Mikkers tijdens de nieuwjaarsreceptie 2013. Dit jaar steekt ook hij de handen uit de mouwen door op 12 momenten vrijwilligerswerk te doen. Niet alleen kijken, maar juist zelf meedoen en met u delen hoe leuk het werken voor onze mooie gemeenschap is. Hij kondigt elke activiteit aan via Twitter en doet verslag via www.veldhoven.nl.