Lees voor

Centrum trots op Veldhovens ‘Benkske’

Onder belangstelling van veel wijkbewoners en ondernemers onthulde burgemeester Jack Mikkers vrijdag 31 januari de Socialsofa in het City Centrum.
De bank is in de periode september 2013 – januari 2014, beplakt door 30 vrijwilligers, zowel gasten van inloophuis De Eik als inwoners van Veldhoven. De bank staat op de hoek Pleintjes/Horst.




Een team van dertig vrijwilligers, gasten van inloophuis De Eijk en inwoners van Veldhoven, besteedde gedurende enkele maanden heel wat middagen en avonden aan het minutieus plakken van duizenden gekleurde steentjes (een aantal vrijwilligers ontbreekt op de foto). Foto: Karin van den Boomen.


Initiatief

Inloophuis De Eik nam afgelopen herfst het initiatief tot het beplakken van een Socialsofa voor het Veldhovense Centrum. Hiermee memoreerde De Eik zijn 10-jarig bestaan. In september 2013 bestond het City Centrum 35 jaar. De ondernemers van het City Centrum omarmden het initiatief van De Eik. Zij droegen met een winkeliersactie een steentje bij door de verkoop van mozaïeksteentjes. De opbrengst was deels voor de bank en deels voor De Eik, die hiermee bijzondere activiteiten biedt aan iedereen die met kanker te maken heeft.

Ontwerp

De Socialsofa straalt warmte uit en nodigt uit tot ontmoeting. De warme kleur rood is ook de kleur van het hart. Dit verwijst naar het City Centrum; ‘het hart van Veldhoven’. De gezichten in een abstracte en kinderlijke tekenstijl tonen verschillende emoties, zoals angst, boosheid, verdriet en vreugde, zoals deze worden geuit bij de Eik. Het ontwerp is van Karin van den Boomen. De bank is mede mogelijk gemaakt door Stichting Borro, Stichting Citycentrummanagement, Corio en de gemeente Veldhoven.

Contact

Het project Socialsofa van de gemeente Veldhoven is nog steeds in volle gang.
Neem voor meer informatie over Socialsofa’s in Veldhoven of over het sponsoren ervan contact op met de afdeling maatschappelijke en stedelijke ontwikkeling van de gemeente Veldhoven. Stuur daarvoor een e-mail naar [email protected] of bel via telefoonnummer 14 040.

Bekijk ook