Lees voor

Brainport slimste regio ter wereld

Regio Brainport is uitgeroepen tot Intelligent Community of the Year 2011. Na twee keer eerder een notering in de top zeven heeft Brainport deze keer alle concurrenten achter zich gelaten.
'Slimme regio's' die Brainport voorgingen zijn onder andere New York, Calgary, Seoul, Taipei, Singapore, Waterloo en Stockholm. Als 'bijzonder slim' en een internationaal voorbeeld, ziet het ICF de intensieve samenwerking in Brainport tussen overheden, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. Dit 'Brainport samenwerkingsmodel' schept een gunstig economisch klimaat met alle ruimte voor open innovatie, over economische sectoren heen. Het resultaat zijn oplossingen voor maatschappelijke problemen, een sterke economische groei, veel werkgelegenheid en goede toekomstperspectieven.

Brainport regio Eindhoven is ook 'de slimste' op basis van onder andere de volgende prestaties:

  • De helft van alle Nederlandse uitvindingen komt uit Brainport, gemeten aan de hand van het aantal Nederlandse patenten;
  • Brainport loopt voorop in toptechnologie en open innovatie gezien de hoge uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling: bijna een derde deel van alle R&D uitgaven in Nederland;
  • Brainport weet veel nieuwe banen te creëren: 20% van de - hoogopgeleide - beroepsbevolking heeft een baan die in de afgelopen drie jaar is gecreëerd en in totaal werken 400.000 professionals hard aan de economische groei.
  1. Stuur door
Stuur door
* = verplichte velden