Lees voor

Definitief ontwerp openbare ruimte MFA Midden

Samen met de bewoners, gebruikers, architect en aannemer ontwikkelde de gemeente Veldhoven een ontwerp voor de openbare ruimte van MFA Midden.
Tijdens de inloopavond in januari bekeken vele belangstellenden het plan. Op basis van hun reacties is het ontwerp aangepast. Het college heeft afgelopen week het definitieve ontwerp vastgesteld en vrijgegeven voor inzage. Hierop kunt u tot en met 8 augustus 2013 reageren.

Inrichting terrein

De inrichting van het openbaar gebied start na de bouw van de MFA (multifunctionele accommodatie). Naar verwachting vinden de werkzaamheden plaats in de periode voorjaar 2014 tot voorjaar 2015. MFA Midden ligt in de hoofdgroenstructuur aan de Sterrenlaan. In het ontwerp is hier veel rekening mee gehouden. Hagen en gazon zorgen naast de bestaande bomen voor groen rondom het gebouw. Een wandelpromenade verbindt straks de entree van het gebouw met de parkeerplaats en de overige groene ruimte. Aan deze promenade liggen het parkeerterrein, de fietsenstallingen en de verschillende speelruimtes voor de school. De parkeerplaats aan de promenade is verbonden met de Sterrenlaan, ook hier zijn de wandelverbindingen onderdeel van de groenzone. Verder krijgen de parkeerplaatsen langs de Van Aelstlaan een andere indeling. Na de sloop van het gebouw van de Jan Ligthartschool (afhankelijk van de bouwactiviteiten van MFA Midden, waarschijnlijk eind 2014) komt op die plek een speelveld. Leerlingen en kinderen uit de buurt kunnen hiervan gebruikmaken.

Natter gebied

In de groene zone tussen de promenade en de Van Aelstlaan komen voorzieningen om het regenwater van het schoolgebouw en van de verhardingen. Zo ontstaat een natter gebied waar andere planten groeien. Ook komen in deze zone, direct bij het schoolgebouw natuurlijke speelelementen voor de kinderen, zoals boomstammen, stronken, houten palen, stapstenen in het water en beplanting.

Inzagetermijn

Het definitief ontwerp is vanaf 26 juni tot en met 8 augustus 2013 te bekijken via deze website. Ook ligt het ter inzage in de informatieruimte van het gemeentehuis. Belangstellenden kunnen het plan bekijken en hierop reageren. Uw schriftelijke reactie op het plan kunt u sturen naar de gemeente Veldhoven t.a.v. Afdeling Planrealisatie, postbus 10101, 5500 GA Veldhoven.
  1. Stuur door
Stuur door
* = verplichte velden