Lees voor

Innovatieve technologie tijdens Dutch Technology Week

Van 18 tot en met 24 mei vindt voor de derde keer de Dutch Technology Week (DTW) plaats in onze regio. Ook in Veldhoven kunt u die week terecht voor de meest wonderlijke en innovatieve technologieverhalen. U bent van harte welkom op de diverse evenementen.

Tech Art Expo 18 mei

Op zondag 18 mei is van 18.00 tot 22.00 uur de Tech Art Expo aan De Run 4211. Hier presenteren kunstenaars doorlopend indrukwekkende demonstraties van kunstinstallaties met een sterke technische of wetenschappelijke inslag. Heeft u altijd al een Vuurtornado in het echt willen zien, of de grootste Pendulum Wave ter wereld? Wilt u weten of het mogelijk is om een ontbijt te maken op een straalmotor? U kunt het hier zien en horen. Speciaal voor deze avond geeft David Hamers (o.a. Lector aan de Design Academy Eindhoven) om 20.00 uur een interactieve lezing aan de hand van verrassende beelden. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Finale ‘Jouw slimste idee’ 19 mei

Op maandag 19 mei om 16.00 uur is de finale van de uitvinderswedstrijd voor kinderen tot twaalf jaar ‘Jouw Slimste Idee’. Wint Veldhoven na de winst in 2012 wederom? Lois Sandkuyl verdedigt de Veldhovense eer deze middag in de Ontdekfabriek op Strijp S in Eindhoven.

Leermeester-gezeldag 19 mei

Op maandag 19 mei neemt een groot aantal directieleden van high tech bedrijven uit de Brainportregio, waaronder ook ASML, u mee tijdens een deel van hun werkdag. U bent welkom vanaf 13.00 uur. Bij ASML bezoekt u bijvoorbeeld de cleanroom, de fabriek en werknemers. Het exacte programma en aan welk bedrijf u een bezoek zult brengen, wordt bekend gemaakt na inschrijving. Gratis voor studenten aan een technische opleiding.

Bibliotech 21 mei

Hoe haalt Ranomi goud? De kracht van digitale analyses als basis voor gouden medailles. Als partner van InnoSportLab De Tongelreep zien we dagelijks de beste wedstrijdzwemmers van Nederland trainen waarbij het iedere keer weer sneller en beter moet. Dat is het mooie van topsport!. Juist als je denkt dat de menselijke limieten zijn bereikt, volgt een topprestatie die alles overtreft. In die eeuwige jacht naar zwemrecords speelt innovatie een heel belangrijke rol. Innovatie en topsport versterken elkaar, het één kan niet zonder het ander.
Kijk voor meer informatie op www.dutchtechnologyweek.com

Open dagen 24 mei

Zeven bijzondere locaties in de Brainportregio stellen op zaterdag 24 mei hun deuren open voor het publiek. Kom langs en neem onder andere een kijkje bij ASML, de High Tech Campus en de Automotive Campus. Er worden bussen ingezet, zodat u deze hotspots allemaal makkelijk kunt bezoeken.
Kijk voor meer informatie op www.dutchtechnologyweek.com.

  1. Stuur door
Stuur door
* = verplichte velden