Lees voor

Spreekrecht

U kunt uw stem laten horen over onderwerpen die tijdens de oordeelsvormende en besluitvormende raadsavonden worden besproken. Dit spreekrecht is aan spelregels gebonden.
Als burger mag u het woord voeren over (raads-)voorstellen die op de agenda staan van een oordeelsvormende of besluitvormende raadsavond. Dit noemen we spreekrecht.
Tijdens de vergadering kunt u de raad of raadscommissie informeren over uw standpunt. U hebt maximaal 5 minuten spreektijd. Daarna mag u eventuele vragen van raadsleden en/of steunfractieleden beantwoorden. Als het nodig en mogelijk is, krijgt u antwoord op uw vragen van de betrokken wethouder of ambtelijke medewerkers. Hierdoor bent u in gesprek en spreekt u de mensen niet alleen toe. De voorzitter van de vergadering leidt de discussie.
Aan het spreekrecht zijn geen kosten verbonden.
U kunt niet het woord voeren:
a. over benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen;
b. over onderwerpen waarover u al eerder kon inspreken.
Wilt u van het spreekrecht gebruikmaken? Meld dit dan uiterlijk 48 uur voor de vergadering aan bij de griffie via ([email protected]). Vermeld daarbij uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en het onderwerp waarover u iets wilt zeggen. Als het mogelijk is, ontvangen we graag uw inbreng van tevoren per e-mail.
  1. Stuur door
Stuur door
* = verplichte velden