Lees voor

Thema: Social Return

Uw organisatie staat open voor verzoeken van de gemeente om inwoners van Veldhoven die om allerlei redenen erg moeilijk aan werk kunnen komen, ervaring te laten opdoen binnen uw organisatie. Hierbij is ook aandacht voor mensen met een psychische of lichamelijke beperking.

In welke budgetafspraken is dit thema opgenomen?

In de budgetafspraken van de professionele organisaties.

Algemene informatie

Het doel van social return is ervoor te zorgen, dat een investering die de gemeente doet, naast het ‘gewone’ rendement ook een concrete sociale winst (return) oplevert.
Deze winst wordt behaald doordat organisaties bijdragen aan het vergroten van werkgelegenheid voor mensen die om allerlei redenen erg moeilijk aan werk kunnen komen. Dit kan gebeuren door het realiseren van onder andere:
  • reguliere banen;
  • leerwerkstages;
  • oriëntatiestages;
  • participatieplaatsen.
Social return betekent dat een bedrijf of instelling iets teruggeeft aan de maatschappij als zij een opdracht uitvoert voor de overheid.

Wat kunt u doen?

Instellingen die subsidie van de gemeente ontvangen, kunnen ook bijdragen aan werkgelegenheid, door het creëren van stageplaatsen.

Social return bij gesubsidieerde instellingen is vooral geschikt voor mensen voor wie betaald werk op dit moment niet haalbaar is. Dit hangt echter ook af van de grootte van de organisatie, of er wel of geen professionals werkzaam zijn en de doelstelling van de organisatie. Voor sommige mensen is een paar uurtjes per week het hoogst haalbare, in andere gevallen kan iemand gedurende een hele werkweek werkzaam zijn.

Wat levert het voor uw organisatie op?

Via Social Return kan iemand dus weer meedoen aan de maatschappij en de organisatie een beroep doen op een extra vrijwilliger!

Hoe helpen wij u verder?

De gemeente Veldhoven heeft het uitvoeringsteam Social Return opgericht. Zij kunnen u desgevraagd helpen met het vinden van geschikte kandidaten voor uw vacature.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met de Gemeente Veldhoven via [email protected] of 14040.
  1. Stuur door
Stuur door
* = verplichte velden