De scholen zijn weer begonnen!

Maandag 19 augustus 2024

Na weken van lekker niets doen stappen weer veel kinderen op de fiets naar school. Na de zomervakantie is er een piek in het aantal verkeersslachtoffers door aanrijdingen tussen automobilisten en fietsende scholieren. Met de campagne ‘de scholen zijn weer begonnen’ roepen wij samen met Veldhoven Samen Verkeersveilig en Veilig Verkeer Nederland alle verkeersdeelnemers op om extra aandacht voor elkaar te hebben. Dan kunnen onze kinderen veilig op school komen.

Na de zomervakantie is het voor kinderen wennen om naar school te fietsen. Voor een deel van hen is het de eerste keer dat zij zonder begeleiding van ouders naar school gaan. Het is vaak een nieuwe route met onbekende verkeerssituaties. Daarnaast fietsen ze niet meer met vader of moeder, maar met vrienden en vriendinnen. Dat veroorzaakt de nodige afleiding.

Veilig in het verkeer

Ook voor automobilisten is het na een relatief rustige periode op de weg weer even wennen. Als automobilist kunt u extra rekening houden met fietsende scholieren door zelf op tijd te vertrekken. Hierdoor bent u minder gehaast en hoeft u dus niet snel te rijden. Heeft u een kind dat voor het eerst naar de brugklas gaat? Dan is het verstandig om samen de nieuwe route te oefenen en daarbij gevaarlijke punten samen te bespreken: wat gaat die auto doen? Kan ik nog voor die bus langs? Is dat een gewone fiets of komt er een snelle e-bike aan? Oefen dit ook juist op een druk tijdstip op een doordeweekse dag.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek