Omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning geeft toestemming op het gebied van wonen, ruimte, milieu en natuur. Bijvoorbeeld als u wilt (ver)bouwen, slopen of een boom kappen. Wilt u informatie over uw bestaande woning, bijvoorbeeld een bouwtekening? Stuur dan een mail met uw verzoek naar [email protected].

Wilt u uw (ver)bouwplannen bespreken of eerst meer informatie? Neem dan contact op met de Omgevingsdienst Regio Nijmegen.

Omgevingsdienst Regio Nijmegen

Heeft u vragen over bouwregels, het aanvragen van een omgevingsvergunning of bestaande bestemmingsplannen? Neem dan contact op met de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN). De ODRN heeft geen informatie over nieuwe woningbouwlocaties. Hiervoor neemt u contact op met de gemeente.

Contactgegevens ODRN

Veel vragen kan de ODRN direct per telefoon of e-mail beantwoorden. Wilt u uw vraag met een medewerker van de ODRN bespreken bij de bouwbalie? Maak dan een afspraak voor een intake bij de bouwbalie.

Vooroverleg omgevingsvergunning

Heeft u een omgevingsvergunning nodig? En wilt u weten of uw plannen haalbaar zijn? Dan vraagt u een vooroverleg omgevingsvergunning aan. Dit regelt u via het Omgevingsloket online.

Omgevingsvergunning aanvragen

Wilt u direct een omgevingsvergunning aanvragen? Dit regelt u via het  Omgevingsloket online.

Kosten

De kosten die de gemeente u in rekening brengt zijn afhankelijk van het soort project. Controleer de kosten voor uw omgevingsvergunning voor dat u de aanvraag doet bij de gemeente. De kosten vindt u in de legesverordening van het jaar waarin u uw aanvraag doet en in de bijbehorende tarieventabel met bijlagen 1 en 3. De legesverordening vindt u op lokale wet- en regelgeving op overheid.nl.

Voorwaarden

  • Op de website van het omgevingsloket leest u aan welke voorwaarden uw aanvraag moet voldoen.

Bijzonderheden

  • De gemeente beslist binnen 8 weken na ontvangst op uw aanvraag. Deze termijn mag eenmaal worden verlengd.
  • Als u het niet eens bent met de beslissing van de gemeente kunt u binnen 6 weken bezwaar maken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op uw bezwaar, dan kunt u beroep aantekenen bij de rechtbank.

Meer informatie