Eerste bomen en planten geplant

Het nieuwe centrum wordt groen! In december is de rotonde bij de Montaubanstraat voorzien van een haag. Ook zijn de groenvakken rondom de Markt en Achterheuvel aangeplant. Na de jaarwisseling zijn ook 41 nieuwe bomen op hun plek gezet; vooral op de Voorheuvel, de Markt en de Jagerlaan.

Meer bomen

In vrijwel het gehele centrum komen meer bomen dan er stonden. Hierdoor ontstaat een groen centrum. Samen met bewoners en ondernemers zijn bomen gekozen die passen in de verschillende winkelstraten. Zo staan in de Voorheuvel zogenaamde 'zuileiken', die niet al te breed worden waardoor winkels goed zichtbaar blijven en bewoners ook veel licht binnen krijgen. En langs de Markt en Weeshuislaan staan amberbomen, die in de herfst rood, geel en oranje kleuren.

Nu planten

Omdat het momenteel winter is, ogen de bomen en beplanting logischerwijs nog wat kaal, maar daar komt in het voorjaar verandering in. Door de bomen en planten nu aan te brengen slaan ze beter aan. Daarnaast wordt de aangebrachte beplanting het komend jaar goed in de gaten gehouden en eventueel extra verzorging krijgen, zodat ze uitgroeien tot duurzame bomen. De bomen die niet aanslaan worden dan verwijderd en in het komende plantseizoen vervangen.

Plantenbakken

We doen het in een keer goed. Op de Voorheuvel (bij Duetz en Brasserie De Punt) zijn de eerste plantenbakken te bewonderen die ook gaan komen in de andere winkelstraten. Zo lang de nieuwe plantenbakken er nog niet zijn, plaatsen we tijdelijke bakken die alvast zorgen voor een mooie, groene uitstraling.

mannen planten boom
Bomen planten op de Markt
hovenier plant plantjes
Nieuwe beplanting op de Markt en Achterheuvel
mannen planten boom
Bomen planten op de Voorheuvel
mannen planten haag
Groene haag rondom de rotonde Montaubanstraat en 1e Hogeweg.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Sinds de invoering van de verkeersmaatregelen op 28 januari krijgen wij vragen over de bereikbaarheid van de parkeergarages in het centrum Van Zeist. Daarom hebben we 4 kaarten gemaakt om de routes van en naar een parkeerplek te tonen.

Lees verder >>

Vanwege de vragen en zorgen over de nieuwe verkeerssituatie in het centrum van Zeist opent de gemeente een tijdelijk informatiepunt aan de Markt in De Klinker. Vanaf zaterdag 9 februari 10.00 uur zijn inwoners, ondernemers en bezoekers hier welkom voor vragen, opmerkingen of zorgen.

Lees verder >>

Op dinsdag 5 februari heeft het college van burgemeester en wethouders een brief gestuurd aan de gemeenteraad over de verkeersmaatregelen die op 28 januari ingingen.

Lees verder >>

Verkeersmaatregelen fase 2

dinsdag 29 januari 2019

Op maandag 28 januari ging fase 2 van het verkeersplan centrum en de wijkverkeersplannen in.

Lees verder >>

Nieuw beeld geeft centrum betekenis

dinsdag 27 november 2018

Het nieuwe beeld aan het Hogewegplantsoen is warm ontvangen.

Lees verder >>