Nu kunnen mensen niet meer om ons heen

Vrijdag 1 september opende kledingwinkel Cartney de deuren van de nieuwe winkel. Na maanden voorbereiding waaronder een grootschalige verbouwing was het dan echt zover. De deuren van de huidige winkel gingen dicht en de nieuwe gingen open. “In de oude winkel hoorden we wel eens dat mensen niet door hadden dat we daar zaten. De winkel was smaller en de gevel viel minder op. De nieuwe winkel is veel groter, heeft een bredere gevel en zit op een centrale plek op de Slotlaan (tegenover Kramer & Van Doorn). Mensen kunnen simpelweg niet meer om ons heen”, vertelt eigenaresse Anne Marie van Wijk.

Op de vraag: ‘Wat maakt Cartney nu Cartney?’ weet Anne Marie wel antwoord: “Persoonlijke aandacht en onze mix aan preppy, Engelse producten en onze passie voor wol! Kijk om je heen. Hier ligt wol in alle kleuren, dat is toch gewoon prachtig! We hebben wol in voor alle seizoenen.” Ze pakt een blauw, groene herentrui uit het schap. “Deze truien zijn bijvoorbeeld van William Lockie. Wij zijn de enige in Nederland die deze truien in zoveel kleuren verkopen. Er komen klanten uit alle windstreken op af. 

Gevelfonds

De nieuwe winkel heeft een grote verbouwing gehad. Van 2 panden is een groot pand gemaakt. Er is een prachtige trap in gekomen en de gehele pui is aangepast. Anne Marie: “Voor wat betreft de pui van de nieuwe winkel; we hebben een aanvraag gedaan bij het gevelfonds. Dit is een stimuleringsregeling van de gemeente om ondernemers in het centrum te stimuleren om de gevels aan te passen. Hierdoor moet een mooier straatbeeld ontstaan. Op een pui als de onze scheelt het toch. Maar we hadden hem anders ook wel uitgekozen, met minder willen we niet. En het is hopelijk voor de komende 25 jaar.’

Webshop

Voor iedere winkelier is de concurrentie met online winkels een zware strijd. “Een winkel biedt altijd meer dan een webshop. In de winkel krijg je bijvoorbeeld persoonlijk advies en dat mis je binnen een webshop. Toch is er een grote groep klanten die online besteld en daarom ontwikkelen wij ook een nieuwe webshop.” De nieuwe webshop wordt 1 oktober gelanceerd.

Anne Marie van Wijk
Eigenaresse van Cartney, Anne Marie van Wijk

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Sinds de invoering van de verkeersmaatregelen op 28 januari krijgen wij vragen over de bereikbaarheid van de parkeergarages in het centrum Van Zeist. Daarom hebben we 4 kaarten gemaakt om de routes van en naar een parkeerplek te tonen.

Lees verder >>

Vanwege de vragen en zorgen over de nieuwe verkeerssituatie in het centrum van Zeist opent de gemeente een tijdelijk informatiepunt aan de Markt in De Klinker. Vanaf zaterdag 9 februari 10.00 uur zijn inwoners, ondernemers en bezoekers hier welkom voor vragen, opmerkingen of zorgen.

Lees verder >>

Op dinsdag 5 februari heeft het college van burgemeester en wethouders een brief gestuurd aan de gemeenteraad over de verkeersmaatregelen die op 28 januari ingingen.

Lees verder >>

Verkeersmaatregelen fase 2

dinsdag 29 januari 2019

Op maandag 28 januari ging fase 2 van het verkeersplan centrum en de wijkverkeersplannen in.

Lees verder >>

Nieuw beeld geeft centrum betekenis

dinsdag 27 november 2018

Het nieuwe beeld aan het Hogewegplantsoen is warm ontvangen.

Lees verder >>