Direct naar hoofdmenu / zoekveld

4 gemeenten zeggen contract Welzorg op

De gemeenten De Bilt, Bunnik, Wijk bij Duurstede en Zeist hebben afgelopen week besloten dat het contract met leverancier Welzorg per 1 januari 2015 niet wordt verlengd. Welzorg levert scootmobielen en hulpmiddelen voor ouderen en mensen met een beperking. De kwaliteit van de dienstverlening door Welzorg is onvoldoende.
Met Welzorg is in 2012 een contract afgesloten voor het leveren van diensten aan de vier gemeenten. Welzorg was bij de aanbesteding de goedkoopste aanbieder maar slaagt er niet in de beloofde kwaliteit van dienstverlening te leveren.

Dienstverlening onvoldoende

Al sinds een jaar zijn er problemen met de dienstverlening van Welzorg. Inwoners moeten lang wachten op voorzieningen, reparaties worden niet goed uitgevoerd en de bereikbaarheid van Welzorg is slecht. Inwoners worden hierdoor gedupeerd en ondanks vele gesprekken met Welzorg en het opleggen van diverse boetes is de dienstverlening nog steeds onvoldoende.

Voorbereiding nieuwe aanbesteding hulpmiddelen

Per 1 juni is de regio Zuidoost Utrecht gestart met de voorbereiding voor een nieuwe aanbesteding hulpmiddelen. Op bestuurlijk niveau worden gesprekken gevoerd met Welzorg om hen er op te wijzen de resterende looptijd van het contract nog wel de afgesproken zorg te leveren.

De gebruikers van hulpmiddelen die verstrekt zijn op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), worden tijdig geïnformeerd over de veranderingen per 1 januari 2015.


Uitgelicht


Zoeken