Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Actueel / Nieuws / Nieuwsberichten / Nieuwsberichten 2014 / Nieuwsberichten: april, mei, juni 2014 / Onthulling kunstwerken in park de Waterbron

Onthulling kunstwerken in park de Waterbron

kinderen onthullen kunstwerk waterbronEr zijn nieuwe kunstwerken in het Waterwinpark. Vijf putdeksels kregen een bijzondere ets van kunstenaar Eugene Jongerius. Op de deksels zijn beelden van landschappen te zien in combinatie met eigentijdse figuren zoals het hondje Bobby van Kuifje of Lara Croft. 

Onthulling door schoolkinderen

Kinderen van Montessorischool aan de Sumatralaan zongen een lied over het belang van schoon water. Na iedere couplet onthulden ze, samen met wethouder Joke Leenders en Doeke Schipper van Vitens, een van de kunstwerken.  De kinderen komen vaak in het park omdat hun school er vlak bij ligt. 

Ontmoetingsplek

Wethouder cultuur Joke Leenders: “Het lekkerste water van Nederland verdient de mooiste deksels. Ik nodig iedereen uit te komen kijken. De waterbronnen en de deksels van de waterbronnen zijn kunstobjecten in het landschap geworden en maken het een bijzondere ontmoetingsplek.”


Uitgelicht


Zoeken