Direct naar hoofdmenu / zoekveld

School ontvangt verkeersveiligheidslabel

Basisschool Oud Zandbergen ontvangt het Utrechts VerkeersveiligheidsLabel uit handen van wethouder Roy Luca. Het behalen van het keurmerk betekent dat de school voortdurend aandacht heeft voor verkeersonderwijs in de klas, praktisch verkeersonderwijs en een verkeersveilige schoolomgeving. Het veiligheidslabel is het kwaliteitskeurmerk van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht (ROV Utrecht) uitreiking Utrechts VerkeersveiligheidsLabel aan schoolkinderen

Vergoeding

De gemeente Zeist vergoedt de kosten voor scholen om het veiligheidslabel te behalen zoals voor lespakketten, het fietsexamen en lessen op het schoolplein. De scholen vragen zelf het keurmerk aan en zijn verantwoordelijkheid voor het uitvoeren van de stappen die nodig zijn om het te behalen en te behouden. Hierdoor is de school zelf verantwoordelijk voor haar eigen verkeerseducatie en krijgt het onderwerp ‘verkeer’ veel aandacht binnen de school.

Verkeersles

Roy Luca: “Wij willen als gemeente graag samen met scholen, kinderen, ouders en leerkrachten werken aan veiligheid en het veiligheidsbesef rond de scholen. Het is niet alleen belangrijk dat de omgeving veilig is, maar ook dat kinderen leren wat verkeersrisico’s zijn en dat ze die leren inschatten. Een belangrijke manier om dit te doen is door scholen te stimuleren het Utrechts VerkeersveiligheidsLabel te behalen. Om dit keurmerk te krijgen, doorlopen ze een heel traject. Hierdoor krijgen kinderen bijvoorbeeld verkeersles in de klas en worden ouders meer bij het onderwerp betrokken.”

Scholen met veiligheidslabel

De scholen in Zeist die het verkeersveiligheid keurmerk al hebben zijn:

  • Christelijke Basisschool Nije-Kroost
  • Kerckeboschschool
  • Christelijke Basisschool De Hoeksteen
  • Zeister schoolvereeniging

 


Uitgelicht


Zoeken