Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Sloop sjoelgebouw en Montessorischool

Deze zomer is de sloop van 2 gebouwen aan de Graaf Lodewijklaan in Kerckebosch: het sjoelgebouw en de Montessorischool. Het sjoelgebouw maakt plaats voor woningbouw en op de locatie van de Montessorischool komt in 2016 de nieuwe Brede School Kerckebosch.

Op 30 juni 2014 start de sloop van het sjoelgebouw aan de Graaf Lodewijklaan 5. Donderdag 17 en vrijdag 18 juli verhuist de Montessorischool naar haar tijdelijk onderkomen in het Christelijk College Zeist. Daarna gaat op 20 juli ook de sloophamer in het bestaande Montessori schoolgebouw aan de Graaf Lodewijklaan 1. Hier komt in 2016 de nieuwe Brede School Kerckebosch, waarin naast de Montessorischool ook de Damiaanschool en KMN Kind & Co worden gehuisvest.

Sloopwerkzaamheden

In beide gebouwen zit asbest die voor de sloop gesaneerd wordt. Een gespecialiseerd en gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf voert de saneringswerkzaamheden uit volgens de wettelijke richtlijnen. Tijdens de sanering dragen de medewerkers van dit bedrijf de wettelijk verplichte beschermende kleding. Zoals gebruikelijk is het terrein tijdens de sloop- en saneringswerkzaamheden niet toegankelijk voor onbevoegden. Het terrein is daarom afgezet met bouwhekken en geel waarschuwingslint. De totale werkzaamheden nemen ongeveer 8 weken in beslag en zijn naar verwachting eind augustus klaar. De eerste 3 weken van augustus, tijdens de bouwvak, liggen de werkzaamheden tijdelijk stil.

 


Uitgelicht


Zoeken