Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Agenten op straat krijgen nieuw uniform

Alle Nederlandse politieagenten die op straat dienst doen, krijgen dit jaar een nieuw uniform. Het is ontwikkeld omdat het huidige uniform niet meer aan de eisen van deze tijd voldoet. Het bestaat uit een worker, een polo, een jack, hoge schoenen, een cap en een veiligheidsvest. De felgele strepen vergroten de zichtbaarheid. pix 600 by 400 nieuw politie uniform

Stevig en stoer

Korpschef Gerard Bouman: ‘Iedere burger zal in één oogopslag zien: daar staat onze politie. Een politie die past in deze tijd. Behulpzaam en toegankelijk, maar ook stevig en stoer. Het nieuwe blauw straalt uit dat wij − waakzaam én dienstbaar − altijd en overal voor de burger klaarstaan.’ Niet iedereen gaat het nieuwe uniform dragen. Het is speciaal voor agenten die op straat, onder soms moeilijke omstandigheden, hun werk moeten doen. Medewerkers die op het bureau werken, houden voorlopig het oude politieuniform. Voor dát werk is het wel functioneel en representatief. Straatdienders dragen het ook het bij officiële gelegenheden.

Gezag

De nieuwe kleding is zorgvuldig ontwikkeld waarbij in een vroeg stadium politiemensen zijn betrokken. Het ontwerp is ook voorgelegd aan vijftienhonderd burgers. Bouman: ‘Zij waren zeer positief en gaven aan dat het nieuwe uniform meer gezag uitstraalde dan het huidige.’ Vervolgens zijn de diverse kledingstukken en materialen aan praktijk- en kwaliteitstesten blootgesteld.


Uitgelicht


Zoeken