Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Betaald parkeren in Zeist is veranderd

Het betaald parkeren in de gemeente Zeist is veranderd. De parkeerautomaten op straat waren verouderd en zijn vervangen door modernere. Bezoekers hoeven geen muntgeld meer in de automaten te doen maar kunnen met een pinpas, creditcard of mobiele telefoon betalen. Er kan niet meer worden betaald met contant geld, de Chipknip of de Real TimeParkeerkaart (RTP).

Kentekenparkeren

Behalve dat de wijze van betaling is veranderd, wordt vanaf januari 2015 ook het kentekenparkeren definitief ingevoerd. Het kenteken van de auto wordt dan in de parkeerautomaat ingetypt. De automaat slaat het kenteken en de tijdsperiode van het parkeren op waardoor er geen parkeerkaartje meer uit de automaat komt. Hierdoor hoeven parkeerders niet terug te lopen naar de auto maar onthoudt de automaat de gegevens. Parkeerbeheerders kunnen door het scannen van kentekens zien of er betaald is en voor hoe lang.

Overgangsperiode Kentekenparkeren

Om alvast te wennen aan het kentekenparkeren, vragen automaten vanaf heden om het kenteken in te voeren. De parkeerder krijgt tot januari nog steeds een parkeerkaartje als betaalbewijs. Het kaartje dient dan ook nog steeds achter de ruit van de auto gelegd te worden. Vanaf 1 januari gaat het nieuwe systeem definitief in en gaan de parkeerbeheerders controleren door te scannen op ingevoerde kentekens.

Informatiekaart

 De opvouwbare informatiekaart over alle wijzigingen in het betaald parkeren in Zeist kunt u digitaal bekijken. U kunt de informatiekaart ook gratis verkrijgen in de publiekshal van het gemeentehuis en in veel winkels in het centrum van Zeist.

Restitutie voor Real Time Parkeerkaart

Parkeerders in Zeist die nog een tegoed op hun Real Time Parkeerkaart (RTP) hebben staan, kunnen dit tot woensdag 31 december terugkrijgen. In de publiekshal van het gemeentehuis staat hier speciaal een automaat voor. Op deze automaat wordt betaald met de RTP-kaart voor een fictieve parkeerplaats. Uit de automaat komt vervolgens een parkeerkaartje. Het parkeerkaartje kan, samen met een ingevuld restitutieformulier en de RTP-kaart, aan de balie worden ingeleverd waarna de gemeente het resterende tegoed overmaakt op bank- of girorekening.

Meer informatie

Meer informatie over het nieuwe parkeren in Zeist.


Uitgelicht


Zoeken