Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Actueel / Nieuws / Nieuwsberichten / Nieuwsberichten 2014 / Nieuwsberichten: oktober, november, december 2014 / Bijeenkomst 'Veranderingen in het sociaal domein' druk bezocht

Bijeenkomst 'Veranderingen in het sociaal domein' druk bezocht

bijeenkomst over het Sociaal Domein op 20 november 2014Ruim 150 mensen uit de zorg, de jeugdhulp, het onderwijs en het vrijwilligerswerk kwamen donderdag 20 november af op een bijeenkomst die de gemeente Zeist organiseerde over de veranderingen in het sociaal domein en de praktijk vanaf 2015.

Samen

‘We willen en moeten het in 2015 vooral samen doen,’ was de boodschap van de wethouders die zich met de decentralisaties bezighouden. Zij werden kort bevraagd door onafhankelijk dagvoorzitter Remco Bontenbal over de wijze waarop de gemeente het transformatiejaar 2015 denkt in te gaan.

Toegang

Na een korte toelichting op enkele actuele onderwerpen (inkoop, overdracht cliëntgegevens en borging privacy), werd aan de  hand van praktijkvoorbeelden inzichtelijk gemaakt hoe vanaf 2015 in Zeist wordt omgegaan met hulpvragen van inwoners Ook werd ingegaan op de samenwerking tussen gemeente en zorgprofessionals. In de gemeente Zeist is vanaf 2015 de toegang voor ondersteuning en jeugdhulp als volgt:

  • het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) voor opvoedvragen en hulp voor kinderen en jongeren tot 23 jaar en;  
  • via de gemeente bij het Sociaal Team waar mensen met vragen voor ondersteuning terecht kunnen die hen in staat stelt langer zelfstandig te blijven wonen.

Zowel het CJG als het Sociaal Team werkt nauw samen met de Dienst Werk en Inkomen bij vragen op het snijvlak met de Participatiewet

Verder in gesprek

In parallelsessies hadden de deelnemers vervolgens de gelegenheid om vragen te stellen en te bespreken hoe samenwerking en innovatie vorm kan krijgen. Ook over vragen als: hoe zorgen we samen voor 'één huishouden, één plan, één regisseur?' werd uitgebreid en in goede sfeer gediscussieerd.

Meer informatie

Hier vindt u meer informatie over de veranderingen in de ondersteuning en zorg na 1 januari 2015.


Uitgelicht


Zoeken