Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Energielabel A voor gemeentehuis Zeist

Warmte koude opslag systemen en zonnepanelen

Het energielabel geldt voor het gehele gebouw van het gemeentehuis aan Het Rond 1. Hier valt het Oude Raadhuis uit 1908  en het nog oudere raadhuis aan de Dorpsstraat onder, het Lengkeek gebouw uit de jaren 70 en de nieuwe aanbouw en de parkeergarage. Tijdens de vernieuwing van het gemeentehuis in 2012 en 2013 is van alles gedaan waardoor het nu label ‘energiezuinig’ heeft gekregen. Zo zijn bijvoorbeeld de gevels, daken en ramen in de al bestaande gedeelten geïsoleerd, wordt het gebouw verwarmd en gekoeld met behulp van een warmte-koude-opslag systeem, zijn er zonnepanelen op het dak geplaatst en is overal energiezuinige verlichting aangebracht met bewegingsmelders die uitgaan als er niemand is.

Van label F naar label A

Wethouder Johan Varkevisser hangt op de Dag van de Duurzaamheid het energielabel op in de publiekshal, waar het goed zichtbaar is voor iedereen die binnenkomt. “Ik ben trots dat we hier letterlijk kunnen laten zien hoe belangrijk Duurzaamheid voor ons is en wat voor een stap we hebben gemaakt. Van energielabel F van de bestaande, deels monumentale, gebouwen naar energielabel A. En we zitten niet stil. We gaan voor al ons vastgoed een energielabel bepalen als eerste stap naar het energiezuiniger maken. Voor een deel van de gemeentelijke sportaccommodaties is dat al gedaan. We gaan verder op de ingeslagen weg!”

Wethouder Johan Varkevisser met energielabel A voor het gemeentehuis van Zeist

Wat is een energielabel?

Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een gebouw. Op het energielabel staat onder andere informatie over het gebruik aan elektriciteit, gas en warmte en de CO2-uitstoot. Een energielabel is zelf te verkrijgen via een gecertificeerd adviseur die te vinden is op de site van de stichting Kwaliteit voor Installaties Nederland. Voor meer informatie kijk op http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/energielabel-gebouwen

 


Uitgelicht


Zoeken