Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Actueel / Nieuws / Nieuwsberichten / Nieuwsberichten 2014 / Nieuwsberichten: oktober, november, december 2014 / Hoorzitting over extra verkeersvariant centrumvisie

Hoorzitting over extra verkeersvariant centrumvisie

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) heeft besloten een alternatief voor het verkeer door het centrum aan de raad voor te leggen. Dit voorstel wordt toegevoegd als extra verkeersvariant aan de centrumvisie.

Hoorzitting

De raad organiseert een hoorzitting over de toegevoegde verkeersvariant centrumvisie. Op de pagina over de hoorzitting vindt u er meer informatie over.

Nieuwe verkeersvariant

De extra verkeersvariant kunt u digitaal bekijken (pdf, 30,6 kB). In deze verkeersvariant:

  • Worden auto’s via de Meester de Klerkstraat uit het centrum geleid
  • En rijden de bussen via twee richtingen over de Slotlaan

Reden voor de nieuwe variant

Centrumbewoners hebben bezwaren tegen de eerste verkeersvariant in de centrumvisie. Het college van B&W komt met het aanvullende voorstel deze bewoners tegemoet.

Hoe verder

Nog voor het kerstreces zal het college de extra verkeersvariant op het bestaande raadsvoorstel aan de gemeenteraad aanbieden. In januari wordt een ronde tafel of hoorzitting gehouden. Iedereen kan dan reageren op het aangepaste raadsvoorstel. Daarna volgt het debat. Vervolgens beslist de gemeenteraad in januari 2015 definitief over de toekomst van het centrum.

Meer informatie

Op deze website vindt u op welke wijze insprekers zich kunnen aanmelden voor de ronde tafel of hoorzitting. De verschillende vergaderdata worden dan ook gepubliceerd.


Uitgelicht


Zoeken