Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Ondernemers besparen met Energiecoach

Ondernemers besparen op hun energiekosten door gebruik te maken van de Energiecoach. Deze maakt een scan van het bedrijf, waardoor duidelijk wordt welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. De gemeente biedt de Energiecoach aan om ondernemers te stimuleren te besparen op energiekosten en daardoor bij te dragen aan het verminderen van de uitstoot van CO2. Woensdag 26 november gaf wethouder Johan Varkevisser het energie-estafettestokje door aan Van Markus Autoschade Service. estafette energiecoach groot

Energiebesparende maatregelen

Wethouder Johan Varkevisser gaf het energie-estafettestokje door van Peter Cortel, van Garage Peco, aan Rolph van Markus, van het bedrijf Van Markus Autoschade Service: “Ik doe dit om aandacht te vragen voor de concrete besparingsmaatregelen die de Energiecoach in beeld brengt. In ongeveer een uur tijd krijgt de ondernemer een goed beeld van de technische, organisatorische of gedragsmaatregelen die hij kan nemen. Ook weet de Energiecoach welke beschikbare subsidies er zijn. Dit zijn belangrijke adviezen die geld besparen en bijdragen aan een beter milieu.”

Contact opnemen Energiecoach

Ondernemers die een bezoek willen, kunnen contact opnemen met Energiecoach Erwin Mikkers, van de Omgevingsdienst Regio Utrecht via telefoonnummer: 088 – 022 50 00 of per mail: [email protected] De Energiecoach is ook in 2015 beschikbaar. 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Peter Cortel, van Garage Peco: “De energie van ons bedrijf komt voor een groot deel van onze zonnepanelen, daarmee zijn wij een van de weinige garages die op zonne-energie draaien. Het is leuk om van klanten te horen hoe zij deze maatregel waarderen. Toch bleek bij het bezoek van de Energiecoach dat we nog een aantal eenvoudige energiebesparende maatregelen kunnen doorvoeren, onder andere door het isoleren van leidingen en het installeren van aanwezigheidsdetectie op verlichting. Dankzij de Energiecoach kunnen we weer een stapje verder zetten met maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

 


Uitgelicht


Zoeken