Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Oud en nieuw; wat u moet weten

De jaarwisseling komt er weer aan! Ook dit jaar zetten politie, brandweer en gemeente zich in voor een veilig en prettig verloop van oud en nieuw.

Bij een feestelijke jaarwisseling hoort het veilig afsteken van legaal vuurwerk binnen de daarvoor toegestane tijden. Sinds dit jaar is er een nieuwe landelijke regel voor het afsteken van vuurwerk. Dit mag op 31 december van 18.00 tot 02.00 uur. De politie en Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’S) van de gemeente houden hier toezicht op. Ook letten zij rond de jaarwisseling extra op het gebruik van alcohol van jongeren onder de 18 jaar. Daarnaast is er controle op brandbare materialen die op straat liggen. Afvalbakken die in de openbare ruimte staan worden zoveel mogelijk afgesloten.

Supersnelrecht

Op de meeste plekken in de gemeente verloopt de jaarwisseling goed, maar ongeregeldheden zijn niet altijd te voorkomen. Voor de personen die rond de jaarwisseling in de fout gaan is er op maandag 5 januari een ‘supersnelrechtzitting’. Ook gaat de gemeente Zeist schade aan gemeente-eigendommen direct verhalen op de veroorzakers.

Advies politie

Om inbraak en diefstal tijdens de feestdagen te beperken, adviseert de politie om uw woning ‘bewoond’ achter te laten als u ergens naartoe gaat. Dit kan bijvoorbeeld door een lamp te laten branden. Ook is het advies om waardevolle spullen, zoals kerstcadeaus, niet in uw auto achter te laten.

Vuurwerk

Kijk voor het veilig afsteken van vuurwerk op www.brandweer.nl/jeugd/vuurwerk. Vuurwerkoverlast kunt u doorgeven via 0900 8844. Is er sprake van ernstige (vuurwerk)overlast en zijn de aanstichters nog in de buurt? Bel dan 112.

Veilig en legaal vuurwerk

U kunt op 29, 30 en 31 december vuurwerk kopen bij officiële verkooppunten. Hier bent u verzekerd van legaal vuurwerk. De verkooppunten in de gemeente Zeist zijn:

  •          Kwekerij Abbing, Odijkerweg 132
  •          De Groot, Van Reenenweg 177
  •          De Groot, Antonlaan 37-39
  •          Halfords, Slotlaan 136
  •          Kesler, Voorheuvel 80-82
  •          Woody’s Fireworks, Dijnselburgerlaan 1, unit 10B

Afval tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen is de afvalregeling gewijzigd. Kijk voor het actuele schema op www.rmn/afvalkalender. Kerstbomen worden van 6 tot en met 17 januari opgehaald. Leg uw boom op de dag dat de groene container geleegd wordt voor 7.30 uur bij uw container. Woont u in een flat? Leg dan op werkdagen voor 7.30 uur uw kerstboom vlakbij de verzamelcontainer.

 


Uitgelicht


Zoeken