Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Actueel / Nieuws / Nieuwsberichten / Nieuwsberichten 2014 / Nieuwsberichten: oktober, november, december 2014 / Overeenkomst Wmo-begeleiding klaar voor ondertekening

Overeenkomst Wmo-begeleiding klaar voor ondertekening

De overeenkomst voor het leveren van begeleiding, dagbesteding en kortdurend verblijf in de gemeenten Bunnik, De Bilt, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug en Zeist is klaar voor ondertekening door zorgaanbieders. Onder de naam ‘Zorg om Tafel’ hebben de gemeenten samen met een selectie van zorgaanbieders en cliëntorganisaties de afgelopen maanden deze Maatwerkovereenkomst Begeleiding (MOB) opgesteld. De MOB beschrijft de voorwaarden waaronder zorgaanbieders vanaf 1 januari 2015 begeleiding kunnen gaan bieden in de vijf genoemde gemeenten, op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015.

Uitnodiging tot ondertekening

De gemeenten nodigen alle zorgaanbieders uit om de overeenkomst te tekenen. Dat kan via www.zeist.nl/zorgomtafel. Door deze werkwijze streven de gemeenten ernaar met zoveel mogelijk zorgaanbieders contracten af te sluiten. Huidige cliënten hebben dan een zo groot mogelijke kans dat hun huidige aanbieder ook ná 1 januari 2015 begeleiding kan blijven leveren. En ook nieuwe cliënten hebben een zo breed mogelijke keuze.

Liefst voor 15 november

Zorgaanbieders kunnen de overeenkomst op elk moment tekenen, maar de gemeente vraagt de zorgaanbieders of ze dat vóór 15 november willen doen. Dat stelt de gemeente in staat alle Awbz-cliënten die overkomen naar de gemeente, begin december te informeren over de voortgang van hun begeleiding in 2015. En voor cliënten bij wie de bestaande aanbieder niet ondertekent, kan de gemeente in overleg nog tijdig een vervangende aanbieder zoeken.

Breed palet aan afspraken

In het overleg over de MOB zijn de belangen van alle betrokken partijen meegewogen. Door deze wijze van aanbesteden, hebben de gemeenten er nadrukkelijk voor gekozen niet alleen op prijs te selecteren. De overeenkomst omvat namelijk ook afspraken over andere belangrijke aspecten, zoals kwaliteitscriteria, tarieven, kwaliteitsbewaking en afstemming met andere hulpverleners.

Overeenkomst flexibel

Dit overleg over de MOB blijft ook ná 15 november doorgaan. De MOB is namelijk een document dat de genoemde partijen in het Zorg om Tafel-overleg steeds weer kunnen aanpassen. Op deze manier kunnen de gemeenten en zorgaanbieders flexibel inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

Doelgroepen

De MOB omvat begeleiding die mensen in staat stelt om zelfstandig te (blijven) wonen en actief aan het dagelijks leven deel te nemen. Het gaat daarbij met name om ouderen, mensen met een beperking en chronisch zieken.

Meer informatie

Meer informatie over de veranderingen in de ondersteuning en zorg in Zeist: www.zeist.nl/ondersteuningenzorg2015


Uitgelicht


Zoeken