Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Strooiploegen staan paraat

Het gladheidseizoen is weer aangebroken. De medewerkers van de strooiploegen van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) staan paraat om bij (dreigende) gladheid de wegen met zout te bestrooien en/of sneeuwvrij te maken. RMN werkt in opdracht voor de gemeente en bepaalt wanneer er gestrooid wordt. Dit doet zij op basis van uitgebreide weersverwachtingen van MeteoConsult die speciaal zijn opgesteld voor gladheidsbestrijding. Ook via internet wordt het actuele weerbeeld continu gevolgd. Daarnaast stuurt RMN medewerkers op pad om de wegen te inspecteren. Als sneeuw naar verwachting langer blijft liggen, en bij aanhoudende vorst, dan worden de straten met zout bestrooid om ijsvorming te voorkomen.


Waar wordt gestrooid

Het is niet mogelijk om bij optredende gladheid alle wegen te strooien en alle straten sneeuwvrij te maken. Met name de hoofdwegen met aanliggende fietspaden, busroutes en sterk hellende wegen worden bestrooid en/of sneeuwvrij gemaakt. RMN strooit niet op trottoirs. Daarom vraagt RMN u om de stoep voor uw woning zoveel mogelijk vrij te houden van sneeuw en ijzel.

Zoutkisten

Bij hellingen en ingangen van verzorgingstehuizen en verpleegtehuizen, winkels en bij steile op- en afritten staan zoutkisten die door RMN worden (bij)gevuld. Bewoners en beheerders kunnen dan zelf strooien.

Strooiroutes

Op www.zeist.nl/strooiroute ziet u de actuele strooiroutes in de gemeente Zeist. Voor meer informatie over gladheidsbestrijding kunt u kijken op www.rmn.nl.

 


Uitgelicht


Zoeken