Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Vergunningsvrij verbouwen per 1 november

Inwoners, instellingen en bedrijven kunnen per 1 november 2014 eenvoudiger aan- of uitbouwen, bijgebouwen plaatsen of andere kleine bouwwerken aan de achterkant of zijkant van een woning of ander hoofdgebouw neerzetten.

Uitbreiding

Het vergunningsvrij vergroten van het hoofdgebouw wordt bijvoorbeeld uitgebreid van tweeënhalve naar vier meter en het wordt mogelijk om in het achtererf bij een woning een woongelegenheid voor mantelzorg te plaatsen.

Vergunningsplichtig

Aangezien er overal binnen de gemeente Zeist welstandseisen gelden, zal een dakkapel aan de voorzijde van de woning of aan de zijkant gericht naar openbaar toegankelijk gebied vergunningsplichtig blijven.

Omgevingsloket

Een omgevingsvergunning is aan te vragen via de website www.omgevingsloket.nl. Hier kan tevens een vergunningscheck gedaan worden om te kijken of u een vergunning nodig heeft.

Informatie

Vergunningsvrij of niet, neemt u bij twijfel contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 030 en maak een afspraak bij het bouwloket om te checken of uw bouwplannen daadwerkelijk vergunningsvrij zijn.


Uitgelicht


Zoeken