Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Wmo

De gemeente zorgt ervoor dat haar inwoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en mee kunnen doen aan de maatschappij. U kunt ondersteuning van de gemeente krijgen wanneer u problemen ondervindt met:

  • het voeren van uw huishouden
  • het verplaatsen in en om de woning
  • het lokaal verplaatsen met een vervoermiddel
  • het ontmoeten van medemensen

De gemeente moet deze ondersteuning bieden op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Samen met de cliënt zoekt de gemeente naar een oplossing. Het kan bijvoorbeeld gaan om de volgende voorzieningen:

Bij sommige voorzieningen die via de gemeente worden aangeboden, wordt een eigen bijdrage gevraagd. Individuele voorzieningen via de gemeente kunnen in natura of in de vorm van een persoonsgebonden budget (PGB) worden aangeboden. U kunt dan kiezen tussen een voorziening (bijvoorbeeld een door de gemeente geregelde hulp bij het huishouden) of een vergoeding om zelf de voorziening in te kopen.

Veranderingen ondersteuning (Wmo) 2015

Lees meer over de veranderingen in de Wmo per 1 januari 2015. 

Contact Wmo

Meldingsformulier Wmo

U heeft nog niet eerder een Wmo-voorziening aangevraagd. Een Wmo-consulent neemt contact met u op om een huisbezoek af te leggen. Tijdens het huisbezoek bespreekt u hoe u, ondanks uw beperkingen, zo goed mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen en/of kunt meedoen met de samenleving. Ook wordt ingegaan op uw eigen mogelijkheden en de mogelijkheden van de mensen uit uw sociale omgeving. Mogelijk volgt er uit het gesprek een aanvraag voor een Wmo-voorziening.

Wijzigingsformulier Wmo

U heeft al eerder een Wmo-voorziening aangevraagd en uw gegevens zijn bekend bij de gemeente.

Telefonisch contact

U kunt uw melding telefonisch ook doorgeven via telefoonnummer 14 030. De medewerkers van het Klant Contact Centrum kunnen de meeste vragen beantwoorden. Zo niet, dan wordt u binnen 24 uur teruggebeld door een Wmo-consulent. Een wijziging kan niet telefonisch worden doorgegeven, de medewerkers kunnen u wel een wijzigingsformulier toesturen. Ook kunt u een afspraak maken met de informatiebalie van de gemeente Zeist, Het Rond 1, 3701 HS Zeist. Belt u hiervoor met telefoonnummer 14 030 of vul dit digitale formulier (e-formulier) in.

Wijkspreekuren

De Wmo-consulenten hebben ook regelmatig wijkspreekuren. Handig, dan kunt u uw aanvraag in uw buurt met de consulent bespreken. Voor de wijkspreekuren hoeft u geen afspraak te maken.

  • Zeist Centrum, Bergweg 1 (achter Kesler) op woensdag van 13.00 tot 14.00 uur
  • Zeist Noord, Johan van Oldenbarneveltlaan 103 op woensdag van 9.30 tot 10.30 uur
  • Zeist Oost, Graaf Adolflaan 4 (kerkelijk centrum) op woensdag van 9.30 tot 10.30 uur
  • Zeist West, De Clomp 1904 (De Koppeling) op donderdag van 14.00 tot 15.00 uur
  • Den Dolder, Schroeder van der Kolklaan 1 (Brede school) op donderdag van 15.30 tot 16.30 uur

Andere hulp of zorg(aan)vragen

Wilt u AWBZ-zorg aanvragen, dan kunt u terecht bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Weet u niet goed waar u terecht kunt met uw zorgvraag, dan kunt u gebruik maken van de regelhulp. Door het beantwoorden van een aantal vragen, wordt u naar de juiste instantie geleid. Maakt u zich ernstig zorgen over iemand die geen zorg of hulp krijgt of wil hebben? Dan kunt u dit bespreken met het Meldpunt Zorg en Overlast.

Meer informatie


Uitgelicht


Zoeken