Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Bericht Mirjam Vaartjes

Geachte leden van de raad,


Naar aanleiding van uw vraag om nadere informatie over het LOP (Landschaps Ontwikkelings Plan) zend ik u bij deze een aantal stukken ter verduidelijking.


Het Natuur- en landschapsbeleidsplan is de voorloper van wat tegenwoordig een LOP heet.

Het vigerende Natuur- en landschapsplan geeft een visie op gewenste ontwikkelingen voor de periode 1995-2005, de hierin benoemde projecten zijn reeds uitgevoerd. Vandaar dat u als raad in 2006 de actualisatie van het natuur- en landschapsbeleidsplan op genomen heeft als speerpunt in 2006. Dit project is toen wegens ziekte en personeelswisseling uitgesteld.


Daarna bleek in begin 2007 dat initiatieven waren om met overheidssubsidie een regionaal LOP op te stellen (programmarapportage 2007 "in een oogopslag", 07RAAD0403). Aangezien dit veel voordelen heeft voor gemeente Zeist (qua kwaliteit, capaciteit, financiën) is er besloten om hier bij aan te haken.


In de bijlage heb ik voor u o.a. de brief naar de raad over deelname (07TIR0241) en de startnotitie van het project opgenomen (07TIR0241). In de brief is ook een globale planning opgenomen en verwijzing naar de website www.bronsenpartners.nl voor nadere informatie over het LOP Kromme rijn + en de fotowedstrijd.


(Inmiddels is de beschikking voor het project binnen, zie de bijlage)


Heeft u nog vragen / opmerkingen over het LOP dan kunt u contact met me opnemen.


Mirjam Vaartjes



Uitgelicht

Gemeente Zeist


Zoeken