Direct naar hoofdmenu / zoekveld

IV3 begroting 2006


Overview

Aanschrijfbrief

Adressering

Toelichting

Informatie gemeente

Verdelingsmatrix lasten

Verdelingsmatrix baten

Balansstanden jaar

Verklaring college jaar

8 jaartoetsen

Controleoverzicht



Sheet 1: Aanschrijfbrief


Afbeelding 1

Centraal Bureau voor de Statistiek Statistics Netherlands
Divisie Macro-economische Statistieken en Publicaties



Onderwerp Informatie voor derden (iv3)



Voorburg, mei 2006



Geachte heer / mevrouw,



Met het ingaan van het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) vanaf begrotingsjaar 2004 is de gegevensstroom van gemeenten naar het CBS veranderd.



In de artikelen 71 t/m 74 van het BBV en de Ministeriële Regeling Informatie voor derden (Iv3) d.d. 6 februari 2003 staan de consequenties van het BBV voor de gegevenslevering aan het CBS beschreven. Volgens deze voorschriften moet u op kwartaal- en jaarbasis financiële gegevens aan het CBS sturen in de vorm van een verdelingsmatrix en een overzicht van balansstanden. Het BBV stelt tevens dat het college verplicht is een schriftelijke verklaring over de betrouwbaarheid van de gegevens te sturen naar het CBS.



U wordt verzocht de gegevens te verstrekken in eXtensible Business Reporting Language (XBRL). Hiervoor heeft het CBS een zogenaamde taxonomie ontwikkeld die op de website van Bureau Kredo van het CBS te vinden is. Mocht XBRL voor u nu nog niet mogelijk zijn, dan kunt u de gegevens voorlopig aanleveren door middel van Excel-spreadsheets die u vindt in dit bestand. Dit bestand met spreadsheets verzoeken wij u, gevuld, op (kwartaal-) en jaarbasis naar het CBS te sturen. De bijgesloten spreadsheets zijn conform het BBV.



Dit bestand bevat de spreadsheets voor de levering van de jaargegevens aan het CBS. Het bestand bevat meerdere tabbladen. Achtereenvolgens zijn dit:



1. Aanschrijfbrief

2. Adressering

3. Toelichting

4. Informatie gemeente

5. Verdelingsmatrix lasten

6. Verdelingsmatrix baten

7. Balansstanden jaar

8. Verklaring college jaar

9. 8 jaartoetsen

10. Controleoverzicht

Ik verzoek u geen wijzigingen in de opmaak van de bestanden aan te brengen in verband met de automatische verwerking. Voor meer informatie over de toezending verwijs ik u naar het tabblad "Adressering".



Voor vragen en/of opmerkingen over de levering aan het CBS kunt u contact opnemen met:

Bureau Kredo

tel. (070) 337 47 08

www.cbs.nl/kredo

[email protected]



Met vriendelijke groet,

Hoofd van de sector Financiële instellingen en Overheid









Mevr. Drs. S. de Vries

Sheet 2: Adressering

Toezending van de gegevens

De jaargegevens dienen vóór 15 juli na afloop van het jaar, voorzien van een verklaring van het college, door het CBS ontvangen te zijn.

Ik verzoek u de gevraagde gegevens over de afzonderlijke kwartalen en de jaarrealisatie, conform het BBV,
te sturen naar:
[email protected]

Binnen twee werkdagen na de toezending van de ingevulde spreadsheets, ontvangt u een ontvangstbevestiging.
Mocht het voor u niet mogelijk zijn om de informatie via Gemnet te versturen, dan is het alternatief verzending via internet. U wordt verzocht deze keuze aan bureau Kredo van het CBS te melden. Het CBS zal dan namelijk beveiligingssoftware en een alternatief e-mailadres ter beschikking stellen.

De ondertekende verklaring van het college kunt u schriftelijk sturen naar:

Centraal Bureau voor de Statistiek
t.a.v. Inputbureau MFO, kamer 1176
Antwoordnummer 10700
2270 WE Voorburg

Voor meer informatie over de informatiestroom aan het CBS verwijs ik u naar “Begroten en verantwoorden, Deel 4: Uitvoering informatie voor derden” en de website van bureau Kredo:
www.cbs.nl/kredo

Naamgeving

De naamgeving van het bestand met de gegevens dat u toestuurt, dient als volgt te zijn:

KRDjjp06nnnn.xls (bijv. KRD041060757.xls)
Kredo - 2004 - periode 1 - gemeente - Boxtel

KRD staat voor Kredo --> Kwaliteitsslag Rapportage EU Decentrale Overheden
jj = jaar, voor 2004 bijvoorbeeld 04
p = periode (0 = begroting, 1-4 = kwartalen, 5 = jaar)
06 = 'groepsnummer' (gemeente = 06)
nnnn = gemeentenummer, dit gemeentenummer is opgenomen in het begeleidend schrijven



Uw voorbeeldaanduiding (inclusief uw gemeentenummer) is opgenomen in het begeleidend schrijven.

Sheet 3: Toelichting

Algemene toelichting bij de levering Informatie voor derden (iv3).

Volgens het Besluit Begroting en Verantwoording Provincies en Gemeenten (BBV), in het bijzonder de artikelen 72 en 74, dienen decentrale overheden op kwartaal- en jaarbasis informatie te verschaffen over:
1) De baten en lasten van functies, kostenplaatsen en balansposten.
2) Een overzicht van balansstanden.
Het is de bedoeling dat u de bijgevoegde verdelingsmatrices (lasten en baten) en het balansstandenoverzicht (automatisch) vult met deze gegevens.

De gevraagde informatie behoort voorzien te zijn van een ondertekende schriftelijke verklaring van het college (BBV art. 72 lid 3 en art. 74 lid 2) dat de gegevens aan de gestelde eisen voldoen. Een voorbeeldmodel is opgenomen in Begroten en Verantwoorden Deel 4: 'Uitvoering informatie voor derden', circulaire van 5 september 2003 en de tabbladen "Verklaring college kwartaal" en "Verklaring college jaar".
De informatie wordt pas als ontvangen beschouwd indien de verklaring van het college ook in het bezit van het CBS is.
Dit gevulde bestand dient binnen de gestelde termijn naar het CBS te worden opgestuurd:
- Voor de kwartaalgegevens is de uiterlijke inzendtermijn één maand na afloop van het kwartaal
- Voor de jaarrealisatie is de uiterlijke inzenddatum 15 juli na afloop van het betreffende jaar

Na ontvangst van het bestand (inclusief schriftelijke verklaring) toetst het CBS de informatie op plausibiliteit. Vervolgens zullen de resultaten van deze plausibiliteitcontrole teruggekoppeld worden naar het college.

Dit bestand is bestemd voor de inzendingen van de jaarrealisatie over 2005.

De gegevens dienen cumulatief ingevuld te worden. De opgave die het CBS bijvoorbeeld over het tweede kwartaal ontvangt, betreft dus de gegevens van 1 januari tot en met 30 juni.

Wij verzoeken u de bedragen op te geven als positieve getallen (zowel lasten als baten) en in duizendtallen, bijv. € 23.810,- invullen als 24.

Meer informatie kunt u vinden op www.cbs.nl/kredo. Hier wordt u op de hoogte gehouden van de laatste stand van zaken. Er is ook een vraag- en antwoordrubriek opgenomen, waarin vragen over de inhoud en het gebruik van categorieën beantwoord worden.

Informatie gemeente

In het tabblad "Informatie gemeente" wordt u gevraagd om contactinformatie over uw gemeente, de periode waarop de ingestuurde vragenlijst betrekking heeft en gegevens over de invuller en/of contactpersoon te vermelden.
In geval van vragen en/of onduidelijkheden over de levering zal het CBS direct met de betreffende persoon contact opnemen.

Opmerkingen of een toelichting kunt u eveneens in dit tabblad vermelden.

Verdelingsmatrix lasten en baten

Bij het onderdeel verdelingsmatrix wordt gevraagd naar een overzicht van de baten en lasten naar functies, kostenplaatsen en alle balansmutaties verbijzonderd naar economische categorieën. De voorschriften van het BBV en de Ministeriële Regeling Informatie voor derden van 6 februari 2003 zijn hierop van toepassing. Voor het vullen van de verdelingsmatrix zijn de tabbladen "Verdelingsmatrix Lasten" en "Verdelingsmatrix Baten" bestemd.

De specificaties van de functies, kostenplaatsen en categorieën zijn opgenomen in de eerder genoemde Ministeriële Regeling. Een verdere specificatie van de balansposten is opgenomen in het BBV artikelen 30 t/m 58.

De verdelingsmatrix gaat uit van een bruto invulling. Dit houdt in dat vermeerderingen en verminderingen apart weergegeven worden.

LET OP! De balansmutaties worden in de verdelingsmatrix voorzien van economische categorieën.

Overzicht van balansstanden

Op kwartaal- en jaarbasis worden balansstanden gevraagd (zowel primo als ultimo).

Per kwartaal wordt de financiële balans en per jaar een volledige balans gevraagd.

De balansposten staan in de tabbladen "Balansstanden kwartaal" en "Balansstanden jaar". Uitleg over de afzonderlijke balansposten is opgenomen in de artikelen 30 t/m 58 van het BBV.

Sheet 4: Informatie gemeente


Vragenlijst

Informatie voor derden (iv3) volgens het BBV

GEMEENTE Zeist











Gemeentenaam Zeist


Bestandsnaam: KRD065060355.XLS

Gemeentenummer 0355






Jaar 2006






Periode 5
5 = jaar



LET OP DE PERIODE!
















Contactpersoon:








Naam: J.Kroon

Afdeling: Financiën

Functie: Fin.Adviseur

Telefoon: 030-6987486

E-mail: [email protected]

Datum: 5/4/2007





















Ruimte voor toelichting












































































Sheet 5: Verdelingsmatrix lasten

Verdelingsmatrix gemeente Zeist (0355): 2006 periode 5, lasten
0.0 1.1 1.2 2.1 2.2 2.3 3.0 3.1 3.3.1 3.3.2 3.3.3 3.4.1 3.4.2 3.4.3 4.1.1 4.1.2 4.2.1 4.2.2 4.2.3 4.2.4 4.2.5 4.3.1 4.3.2 5.1 5.2 5.3 5.4 5.5 5.6 5.7 5.8 6.0 6.1 6.2.1 6.2.2 6.3

Functies Categorieën Niet in te delen lasten Loonbetalingen en sociale premies Sociale uitkeringen personeel Werkelijk betaalde rente Toegerekende rente Afschrijvingen Personeel van derden Energie Kosten algemene plannen Aankoop gronden Overige aankopen en uitbestedingen duurzame goederen Betaalde belastingen Betaalde pachten en erfpachten Aankopen niet duurzame goederen en diensten Inkomensoverdrachten aan het Rijk Vermogensoverdrachten aan het Rijk Subsidies aan marktproducenten Sociale uitkeringen in geld Sociale verstrekkingen in natura aan personen Inkomensoverdrachten aan overheid (niet-Rijk) Overige inkomensoverdrachten Investeringsbijdragen en overige kapitaaloverdrachten aan overheid (niet-Rijk) Overige investeringsbijdragen en overige kapitaaloverdrachten Chartaalgeld en deposito's Kortlopende effecten m.u.v. aandelen Langlopende effecten m.u.v.aandelen Financiële derivaten Kortlopende leningen Langlopende leningen Aandelen en overige deelnemingen Handelskredieten en transitorische posten Reserveringen Kapitaallasten Verrekening kostenplaatsen voor investeringsprojecten Overige verrekeningen van kostenplaatsen Overige verrekeningen Totaal functies/ kostenplaatsen/ balansmutaties








































Hoofdfunctie 0 ALGEMEEN BESTUUR





































001 Bestuursorganen 0 1071 52 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 198 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 324 0 0 0 0 1,645
002 Bestuursondersteuning college van burgemeester en wethouders 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 627 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 672 0 1,299
003 Burgerzaken 0 47 0 0 0 0 0 0 0 0 0 21 0 220 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 10 0 1529 0 1,827
004 Baten secretarieleges burgerzaken 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 187 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 108 0 295
005 Bestuurlijke samenwerking 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 182 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 6 0 188
006 Bestuursondersteuning raad en rekenkamer(functie) 0 12 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 161 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 394 0 567
Totaal hoofdfunctie 0 0 1130 52 0 0 0 0 0 0 0 0 21 0 1388 187 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 324 10 0 2709 0 5,821








































Hoofdfunctie 1 OPENBARE ORDE EN VEILIGHEID





































120 Brandweer en rampenbestrijding 0 0 0 0 0 0 0 30 0 0 0 -3 0 425 0 0 0 0 0 0 338 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 255 0 2983 0 4,028
140 Openbare orde en veiligheid 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 242 0 0 0 0 0 0 19 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 13 0 285 0 559
Totaal hoofdfunctie 1 0 0 0 0 0 0 0 30 0 0 0 -3 0 667 0 0 0 0 0 0 357 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 268 0 3268 0 4,587








































Hoofdfunctie 2 VERKEER, VERVOER EN WATERSTAAT





































210 Wegen, straten en pleinen 0 0 0 0 0 0 0 162 0 0 0 0 0 3586 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 297 0 703 0 4,748
211 Verkeersmaatregelen te land 0 0 0 0 0 0 0 9 0 0 0 0 0 305 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 89 0 255 0 658
212 Openbaar vervoer 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 618 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 305 0 398 0 1,321
214 Parkeren 0 0 0 0 0 0 0 39 0 0 0 15 0 536 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1184 0 1031 0 2,805
215 Baten parkeerbelasting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 36 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 36
220 Zeehavens 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
221 Binnenhavens en waterwegen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
223 Veerdiensten 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
230 Luchtvaart 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
240 Waterkering, afwatering en landaanwinning 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 135 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 40 0 176
Totaal hoofdfunctie 2 0 0 0 0 0 0 0 211 0 0 0 15 0 5216 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1875 0 2427 0 9,744








































Hoofdfunctie 3 ECONOMISCHE ZAKEN





































310 Handel en ambacht 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 69 0 0 52 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 38 0 219 0 378
320 Industrie 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
330 Nutsbedrijven 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
340 Agrarische productie en ontginning 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
341 Overige agrarische zaken, jacht en visserij 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Totaal hoofdfunctie 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 69 0 0 52 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 38 0 219 0 378








































Hoofdfunctie 4 ONDERWIJS





































420 Openbaar basisonderwijs, exclusief onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 49 0 49
421 Openbaar basisonderwijs, onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 18 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 425 0 31 0 475
422 Bijzonder basisonderwijs, exclusief onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 29 0 29
423 Bijzonder basisonderwijs, onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 48 0 23 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1248 0 72 0 1,391
430 Openbaar (voortgezet) speciaal onderwijs, exclusief onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 14 0 15
431 Openbaar (voortgezet) speciaal onderwijs, onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4 0 126 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 107 0 42 0 279
432 Bijzonder (voortgezet) speciaal onderwijs, exclusief onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 24 0 24
433 Bijzonder (voortgezet) speciaal onderwijs, onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 20 0 45 0 0 0 0 0 0 53 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 623 0 31 0 772
440 Openbaar voortgezet onderwijs, exclusief onderwijshuisvesting 0 7779 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2867 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 300 50 0 29 0 11,025
441 Openbaar voortgezet onderwijs, onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 18 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 235 0 29 0 282
442 Bijzonder voortgezet onderwijs, exclusief onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0 2
443 Bijzonder voortgezet onderwijs, onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 73 0 0 0 0 0 0 0 0 100 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 116 0 68 0 357
480 Gemeenschappelijke baten en lasten van het onderwijs 0 0 0 0 0 0 0 71 0 0 11 11 0 1797 0 0 0 0 32 0 332 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 348 0 1016 0 3,618
482 Volwasseneneducatie 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2119 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 101 0 2,220
Totaal hoofdfunctie 4 0 7779 0 0 0 0 0 71 0 0 11 192 0 4859 0 0 0 0 32 0 2605 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 300 3152 0 1537 0 20,538








































Hoofdfunctie 5 CULTUUR EN RECREATIE





































510 Openbaar bibliotheekwerk 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1429 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 19 0 1,448
511 Vormings- en ontwikkelingswerk 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 852 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 33 0 0 0 0 885
530 Sport 0 0 0 0 0 0 5 338 0 0 2 50 4 1661 0 0 0 0 0 0 227 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 32 766 0 3585 0 6,670
531 Groene sportvelden en terreinen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
540 Kunst 0 0 0 0 0 0 4 0 0 0 0 0 0 1087 0 0 0 0 0 0 500 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4 0 317 0 1,912
541 Oudheidkunde/musea 0 0 0 0 0 0 0 24 0 0 0 22 0 353 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 305 0 963 0 1,667
550 Natuurbescherming 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 389 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 9 0 1595 0 1,993
560 Openbaar groen en openluchtrecreatie 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 1160 0 0 0 0 0 0 233 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2157 0 3,551
580 Overige recreatieve voorzieningen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 169 0 0 0 0 0 0 31 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 24 0 167 0 391
Totaal hoofdfunctie 5 0 0 0 0 0 0 9 362 0 0 2 73 4 4819 0 0 0 0 0 1429 1843 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 65 1108 0 8803 0 18,517








































Hoofdfunctie 6 SOCIALE VOORZIENINGEN EN MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING





































610 Bijstandsverlening 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 6737 0 0 0 0 0 12635 -23 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 504 0 0 1913 0 21,766
611 Werkgelegenheid 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 149 0 0 0 0 0 4462 1056 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 245 0 0 469 0 6,381
612 Inkomensvoorzieningen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 216 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 217
613 Overige sociale zekerheidsregelingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
614 Gemeentelijk minimabeleid 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 177 0 0 0 313 0 131 242 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 212 0 0 87 0 1,162
620 Maatschappelijke begeleiding en advies 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 66 0 0 0 0 0 0 1708 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 220 0 0 121 0 2,115
621 Vreemdelingen 0 0 0 0 0 0 0 5 0 0 0 0 0 69 0 0 0 31 0 0 452 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 647 0 0 157 0 1,361
630 Sociaal-cultureel werk 0 0 0 0 0 0 0 39 0 0 0 5 0 126 0 0 0 0 0 1524 56 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 46 0 450 0 2,246
641 Tehuizen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
650 Kinderdagopvang 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 47 0 0 0 89 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 94 0 230
651 Dagopvang gehandicapten 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
652 Voorzieningen gehandicapten 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 240 0 0 0 0 1859 0 27 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 581 0 2,707
Totaal hoofdfunctie 6 0 0 0 0 0 0 0 44 0 0 0 5 0 7564 0 0 47 344 1859 18968 3608 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1828 46 0 3872 0 38,185








































Hoofdfunctie 7 VOLKSGEZONDHEID EN MILIEU





































711 Ambulancevervoer 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
712 Verpleeginrichtingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
714 Openbare gezondheidszorg 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 671 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 18 0 689
715 Jeugdgezondheidszorg (uniform deel) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 636 0 0 0 0 0 0 36 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 8 0 680
716 Jeugdgezondheidszorg (maatwerk deel) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 38 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 39
721 Afvalverwijdering en -verwerking 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 5282 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 78 0 400 0 5,760
722 Riolering en waterzuivering 0 0 0 0 0 0 0 21 0 0 0 0 0 561 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1694 0 501 0 2,777
723 Milieubeheer 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1124 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 476 10 0 149 0 1,759
724 Lijkbezorging 0 0 0 0 0 0 0 15 0 0 0 2 0 233 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 159 39 0 551 0 999
725 Baten reinigingsrechten en afvalstofheffing 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
726 Baten rioolrechten 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Totaal hoofdfunctie 7 0 0 0 0 0 0 0 36 0 0 0 2 0 8545 0 0 0 0 0 0 36 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 635 1821 0 1628 0 12,703








































Hoofdfunctie 8 RUIMTELIJKE ORDENING EN VOLKSHUISVESTING





































810 Ruimtelijke ordening 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 370 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 3662 0 4,033
820 Woningexploitatie/woningbouw 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
821 Stads- en dorpsvernieuwing 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 19 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2260 123 0 284 0 2,686
822 Overige volkshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 266 0 0 0 0 0 0 279 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 46 45 0 365 0 1,001
823 Bouwvergunningen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 12 0 12
830 Bouwgrondexploitatie 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1084 0 0 0 0 0 0 0 -166 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 281 0 487 0 1,686
Totaal hoofdfunctie 8 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1739 0 0 0 0 0 0 279 -166 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2306 450 0 4810 0 9,418








































Hoofdfunctie 9 FINANCIERING EN ALGEMENE DEKKINGSMIDDELEN





































911 Geldleningen en uitzettingen korter dan 1 jaar 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
913 Overige financiële middelen 0 0 0 0 0 0 0 6 0 0 0 90 1 265 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 83 598 0 895 0 1,938
914 Geldleningen en uitzettingen langer of gelijk aan 1 jaar 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3561 0 0 0 3,561
921 Algemene uitkering gemeentefonds 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 214 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 214
922 Algemene baten en lasten 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -463 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 383 0 -80
930 Uitvoering Wet WOZ 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 190 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 460 0 650
931 Baten onroerende-zaakbelasting gebruikers 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
932 Baten onroerende-zaakbelasting eigenaren 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
933 Baten roerende woon- en bedrijfsruimten 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
934 Baten baatbelasting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
935 Baten forensenbelasting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
936 Baten toeristenbelasting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
937 Baten hondenbelasting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
938 Baten reclamebelasting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
939 Baten precariobelasting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1
940 Lasten heffing en invordering gemeentelijke belastingen 0 0 0 0 0 0 5 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 386 0 392
941 Lastenverlichting rijk 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
960 Saldo van kostenplaatsen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 10 0 10
970 Saldo van de rekening van baten en lasten voor bestemming 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
980 Mutaties reserves die verband houden met de hoofdfunctie 0 tot en met 9 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 29219 0 0 0 0 29,219
990 Saldo van de rekening van baten en lasten na bestemming 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 6043 0 0 0 0 6,043
Totaal hoofdfunctie 9 0 0 0 0 0 0 5 6 0 0 0 90 1 208 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 35,345 4,159 0 2,134 0 41,948








































Totaal functies 0 8,909 52 0 0 0 14 760 0 0 13 395 5 35,074 187 0 99 344 1,891 20,397 8,728 -166 0 0 0 0 0 0 0 0 0 40,803 12,927 0 31,407 0 161,839








































Kostenplaatsen













































































Kostenplaatsen Kostenplaats kapitaallasten 0 0 0 2520 5758 4398 0 0 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 12,678

Overige kostenplaatsen 0 19886 660 0 0 0 2313 229 0 0 41 53 0 9319 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 942 1075 0 -4148 0 30,370
Totaal Kostenplaatsen
0 19,886 660 2,520 5,758 4,398 2,313 229 0 0 41 53 0 9,321 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 942 1,075 0 -4,148 0 43,048








































Balansmutaties













































































Vaste Activa





































A111 Immateriële vaste activa: Kosten verbonden aan sluiten geldlening en saldo agio/disagio 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A112 Immateriële vaste activa: Kosten onderzoek en ontwikkeling voor een bepaald actief 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 41 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 42
A121 Materiële vaste activa: Gronden en terreinen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 277 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 277
A122 Materiële vaste activa: Woonruimten 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 194 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 194
A123 Materiële vaste activa: Bedrijfsgebouwen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4973 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0 21 0 4,996
A124 Materiële vaste activa: Grond-, weg- en waterbouwkundige werken 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1113 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1,114
A125 Materiële vaste activa: Vervoermiddelen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 210 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 210
A126 Materiële vaste activa: Machines, apparaten en installaties 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2340 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 7 0 2,347
A129 Materiële vaste activa: Overig 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 961 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 44 0 1,005
A1311 Financiële vaste activa: Kapitaalverstrekking aan deelnemingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 60 0 0 0 0 0 0 60
A1312 Financiële vaste activa: Kapitaalverstrekking aan gemeenschappelijke regelingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A1313 Financiële vaste activa: Kapitaalverstrekking aan overige verbonden partijen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A1321 Financiële vaste activa: Leningen aan woningbouwcorporaties 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A1322 Financiële vaste activa: Leningen aan deelnemingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A1323 Financiële vaste activa: Leningen aan overige verbonden partijen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -1 0 0 0 0 0 0 0 -1
A1331 Financiële vaste activa: Overige langlopende leningen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2916 0 0 0 0 0 0 0 2,916
A1332 Financiële vaste activa: Overige uitzettingen met looptijd ≥ 1 jaar 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A1333 Financiële vaste activa: Bijdragen aan activa in eigendom van derden 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 604 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1947 0 2,551
Totaal Vaste Activa 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 10713 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2915 60 0 0 2 0 2020 0 15,711








































Vlottende Activa





































A211 Voorraden: Niet in exploitatie bouwgronden 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A212 Voorraden: Overige grond- en hulpstoffen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A213 Voorraden: Onderhanden werk (incl. bouwgronden in exploitatie) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -736 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -736
A214 Voorraden: Gereed product en handelsgoederen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -4 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -4
A215 Voorraden: Vooruitbetalingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A221 Uitzettingen: Vorderingen op openbare lichamen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -7178 0 0 0 0 0 -7,178
A222 Uitzettingen: Verstrekte kasgeldleningen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A223 Uitzettingen: Rekening courant verhoudingen niet-financiële instellingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -3509 0 0 0 0 0 0 0 0 -3,509
A224 Uitzettingen: Overige vorderingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -5549 0 0 0 0 0 -5,549
A225 Uitzettingen: Overige uitzettingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A23 Liquide middelen (kas, bank en giro) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 7457 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 7,457
A29 Overlopende activa 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2432 0 0 0 0 0 2,432
Totaal Vlottende Activa
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -736 0 0 -4 0 0 0 0 0 0 0 0 0 7457 0 0 0 -3509 0 0 -10295 0 0 0 0 0 -7,087








































Vaste Passiva





































P111 Eigen vermogen: Algemene reserve 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 15513 0 0 0 0 15,513
P112 Eigen vermogen: Bestemmingsreserve 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 5070 0 0 0 0 5,070
P113 Eigen vermogen: Overige bestemmingsreserves 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P114 Eigen vermogen: Saldo van rekening 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3099 0 0 0 0 3,099
P12 Voorzieningen 0 0 392 0 0 0 0 0 0 0 98 0 0 5712 59 0 0 0 0 0 164 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 6400 0 0 41 0 12,866
P131 Vaste schuld: Obligatieleningen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P132 Vaste schuld: Onderhandse leningen van binnenlandse pensioenfondsen en verzekeraars 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P133 Vaste schuld: Onderhandse leningen van binnenlandse banken en overige financiële instellingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 10874 0 0 0 0 0 0 0 10,874
P134 Vaste schuld: Onderhandse leningen van binnenlandse bedrijven 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P135 Vaste schuld: Onderhandse leningen van overige binnenlandse sectoren 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P136 Vaste schuld: Onderhandse leningen van buitenlandse instellingen, … 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P137 Vaste schuld: Door derden belegde gelden 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P138 Waarborgsommen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Totaal Vaste Passiva
0 0 392 0 0 0 0 0 0 0 98 0 0 5712 59 0 0 0 0 0 164 0 0 0 0 0 0 0 10874 0 0 30082 0 0 41 0 47,422








































Vlottende Passiva





































P211 Vlottende schuld: Kasgeldleningen o/g 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P212 Vlottende schuld: Bank- en girosaldi 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P213 Vlottende schuld: Overig 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4361 0 0 -70 0 0 0 0 0 4,291
P29 Overlopende passiva 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 50 0 0 0 0 0 50
Totaal Vlottende Passiva
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4361 0 0 -20 0 0 0 0 0 4,341








































Totaal Balansmutaties
0 0 392 0 0 0 0 0 0 0 10,075 0 0 5,709 59 0 0 0 0 0 164 0 0 7,457 0 0 0 852 13,789 60 -10,315 30,082 2 0 2,061 0 60,387








































Totaal lastencategorieën
0 28,795 1,104 2,520 5,758 4,398 2,327 989 0 0 10,129 448 5 50,104 246 0 99 344 1,891 20,397 8,892 -166 0 7,457 0 0 0 852 13,789 60 -10,315 71,827 14,004 0 29,320 0 265,274








































* Grijze cellen: combinaties die vrijwel niet voorkomen






































* Lege cellen: combinaties die wel kunnen voorkomen, invullen indien van toepassing







































Sheet 6: Verdelingsmatrix baten

Verdelingsmatrix gemeente Zeist (0355): 2006 periode 5, baten
0.0 2.1 2.2 2.3 3.0 3.2.1 3.2.2 3.3.1 3.3.2 3.4 4.0.1 4.0.2 4.0.3 4.1.1 4.1.2 4.2.1 4.2.2 4.2.3 4.3.1 4.3.2 5.1 5.2 5.3 5.4 5.5 5.6 5.7 5.8 6.0 6.1 6.2.1 6.2.2 6.3
Functies Categorieën Niet in te delen baten Werkelijk ontvangen rente en winstuitkeringen Toegerekende rente Afschrijvingen Vergoeding voor personeel Huren Pachten Opbrengst van grondverkopen Overige verkopen van duurzame goederen Overige goederen en diensten Belastingen op producenten Belasting op inkomen van gezinnen Vermogensheffing Inkomensoverdracht van het Rijk Vermogensoverdracht van het Rijk Baten met betrekking tot vergoeding en verhaal sociale uitkeringen Overige inkomensoverdrachten van overheid (niet-Rijk) Overige inkomensoverdrachten Investeringsbijdragen en overige kapitaaloverdrachten van overheid (niet-Rijk) Overige investeringsbijdragen en overige kapitaaloverdrachten Chartaalgeld en deposito's Kortlopende effecten m.u.v. aandelen Langlopende effecten m.u.v.aandelen Financiële derivaten Kortlopende leningen Langlopende leningen Aandelen en overige deelnemingen Handelskredieten en transitorische posten Reserveringen Kapitaallasten Verrekening kostenplaatsen voor investeringsprojecten Overige verrekeningen van kostenplaatsen Overige verrekeningen Totaal functies/ kostenplaatsen/ balansmutaties




































Hoofdfunctie 0 ALGEMEEN BESTUUR

































001 Bestuursorganen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 138 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 138
002 Bestuursondersteuning college van burgemeester en wethouders 0 0 0 0 0 0 0 0 0 62 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 15 0 77
003 Burgerzaken 0 0 0 0 0 0 0 0 0 10 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 26 0 36
004 Baten secretarieleges burgerzaken 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1003 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 1,004
005 Bestuurlijke samenwerking 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4
006 Bestuursondersteuning raad en rekenkamer(functie) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 6 0 6
Totaal hoofdfunctie 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1217 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 48 0 1,265




































Hoofdfunctie 1 OPENBARE ORDE EN VEILIGHEID

































120 Brandweer en rampenbestrijding 0 0 0 0 0 0 0 0 0 224 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 43 0 267
140 Openbare orde en veiligheid 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 5 0 5
Totaal hoofdfunctie 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 224 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 48 0 272




































Hoofdfunctie 2 VERKEER, VERVOER EN WATERSTAAT

































210 Wegen, straten en pleinen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 416 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 13 0 429
211 Verkeersmaatregelen te land 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4 0 5
212 Openbaar vervoer 0 0 0 0 0 0 0 0 0 415 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 7 0 422
214 Parkeren 0 0 0 0 0 0 0 0 0 263 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 16 0 279
215 Baten parkeerbelasting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2524 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2,524
220 Zeehavens 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
221 Binnenhavens en waterwegen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
223 Veerdiensten 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
230 Luchtvaart 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
240 Waterkering, afwatering en landaanwinning 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 1
Totaal hoofdfunctie 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3619 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 41 0 3,660




































Hoofdfunctie 3 ECONOMISCHE ZAKEN

































310 Handel en ambacht 0 0 0 0 0 0 0 0 0 110 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4 0 114
320 Industrie 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
330 Nutsbedrijven 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
340 Agrarische productie en ontginning 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
341 Overige agrarische zaken, jacht en visserij 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Totaal hoofdfunctie 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 110 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4 0 114




































Hoofdfunctie 4 ONDERWIJS

































420 Openbaar basisonderwijs, exclusief onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 1
421 Openbaar basisonderwijs, onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 2
422 Bijzonder basisonderwijs, exclusief onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
423 Bijzonder basisonderwijs, onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 12 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3 0 15
430 Openbaar (voortgezet) speciaal onderwijs, exclusief onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
431 Openbaar (voortgezet) speciaal onderwijs, onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 7 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 7
432 Bijzonder (voortgezet) speciaal onderwijs, exclusief onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
433 Bijzonder (voortgezet) speciaal onderwijs, onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
440 Openbaar voortgezet onderwijs, exclusief onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1409 0 0 0 9404 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 10,813
441 Openbaar voortgezet onderwijs, onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3
442 Bijzonder voortgezet onderwijs, exclusief onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
443 Bijzonder voortgezet onderwijs, onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
480 Gemeenschappelijke baten en lasten van het onderwijs 0 0 0 0 0 96 0 0 0 338 0 0 0 564 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 75 0 1,073
482 Volwasseneneducatie 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2078 0 0 0 8 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0 2,088
Totaal hoofdfunctie 4 0 0 0 0 0 96 0 0 0 1770 0 0 0 12046 0 0 0 8 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 82 0 14,002




































Hoofdfunctie 5 CULTUUR EN RECREATIE

































510 Openbaar bibliotheekwerk 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
511 Vormings- en ontwikkelingswerk 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
530 Sport 0 0 0 0 0 353 0 0 0 1114 0 0 0 32 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 108 0 1,607
531 Groene sportvelden en terreinen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
540 Kunst 0 0 0 0 0 40 0 0 0 227 0 0 0 12 0 0 42 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4 0 325
541 Oudheidkunde / musea 0 0 0 0 0 14 0 0 0 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 102 0 118
550 Natuurbescherming 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 64 0 64
560 Openbaar groen en openluchtrecreatie 0 0 0 0 0 20 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 29 0 49
580 Overige recreatieve voorzieningen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0 2
Totaal hoofdfunctie 5 0 0 0 0 0 427 0 0 0 1343 0 0 0 44 0 0 42 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 309 0 2,165




































Hoofdfunctie 6 SOCIALE VOORZIENINGEN EN MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING

































610 Bijstandsverlening 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1801 0 0 0 13434 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 76 0 15,311
611 Werkgelegenheid 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4990 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 15 0 5,005
612 Inkomensvoorzieningen vanuit het Rijk 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 287 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 287
613 Overige sociale zekerheidsregelingen vanuit het Rijk 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
614 Gemeentelijk minimabeleid 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -5 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 -4
620 Maatschappelijke begeleiding en advies 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0 2
621 Vreemdelingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1118 0 0 0 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3 0 1,124
630 Sociaal-cultureel werk 0 0 0 0 0 16 0 0 0 42 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 7 0 65
641 Tehuizen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
650 Kinderdagopvang 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0 2
651 Dagopvang gehandicapten 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
652 Voorzieningen gehandicapten 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 27 0 199 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 9 0 235
Totaal hoofdfunctie 6 0 0 0 0 0 16 0 0 0 1843 0 0 0 19851 0 199 0 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 115 0 22,027




































Hoofdfunctie 7 VOLKSGEZONDHEID EN MILIEU

































711 Ambulancevervoer 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
712 Verpleeginrichtingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
714 Openbare gezondheidszorg 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
715 Jeugdgezondheidszorg (uniform deel) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 672 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 672
716 Jeugdgezondheidszorg (maatwerk deel) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
721 Afvalverwijdering en -verwerking 0 0 0 0 0 0 0 0 0 22 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 85 0 0 7 0 114
722 Riolering en waterzuivering 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 626 0 0 10 0 636
723 Milieubeheer 0 0 0 0 0 0 0 0 0 346 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3 0 349
724 Lijkbezorging 0 0 0 0 0 0 0 0 0 828 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 10 0 838
725 Baten reinigingsrechten en afvalstofheffing 0 0 0 0 0 0 0 0 0 5943 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 5,943
726 Baten rioolrechten 0 0 0 0 0 0 0 0 0 55 329 2584 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 2,969
Totaal hoofdfunctie 7 0 0 0 0 0 0 0 0 0 7194 329 2584 0 672 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 711 0 0 31 0 11,521




































Hoofdfunctie 8 RUIMTELIJKE ORDENING EN VOLKSHUISVESTING

































810 Ruimtelijke ordening 0 0 0 0 0 0 0 0 0 704 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 57 0 761
820 Woningexploitatie / woningbouw 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
821 Stads- en dorpsvernieuwing 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 499 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 757 0 0 0 0 1,256
822 Overige volkshuisvesting 0 36 0 0 0 0 0 0 0 79 0 0 0 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 7 0 127
823 Bouwvergunningen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2365 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2,365
830 Bouwgrondexploitatie 0 0 0 0 0 0 0 0 0 915 0 0 0 0 0 0 0 0 380 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 37 0 1,332
Totaal hoofdfunctie 8 0 36 0 0 0 0 0 0 0 4063 0 0 0 5 0 0 499 0 380 0 0 0 0 0 0 0 0 0 757 0 0 101 0 5,841




































Hoofdfunctie 9 FINANCIERING EN ALGEMENE DEKKINGSMIDDELEN

































911 Geldleningen en uitzettingen korter dan 1 jaar 0 445 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 445
913 Overige financiële middelen 0 7065 0 0 0 1568 2 1074 -2 14 0 0 0 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 47 0 9,772
914 Geldleningen en uitzettingen langer of gelijk aan 1 jaar 0 25 5758 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 5,783
921 Algemene uitkering gemeentefonds 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 44166 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 44,166
922 Algemene baten en lasten 0 0 0 0 257 0 0 0 0 217 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4673 0 0 15 0 5,162
930 Uitvoering Wet WOZ 0 0 0 0 0 0 0 0 0 265 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 8 0 273
931 Baten onroerende-zaakbelasting gebruikers 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 83 1488 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1,571
932 Baten onroerende-zaakbelasting eigenaren 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 8053 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 8,053
933 Baten roerende woon- en bedrijfsruimten 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
934 Baten baatbelasting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
935 Baten forensenbelasting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
936 Baten toeristenbelasting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 254 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 254
937 Baten hondenbelasting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4 0 320 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 324
938 Baten reclamebelasting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
939 Baten precariobelasting 0 0 0 0 0 0 122 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 123
940 Lasten heffing en invordering gemeentelijke belastingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
941 Lastenverlichting rijk 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
960 Saldo van kostenplaatsen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1349 0 1,349
970 Saldo van de rekening van baten en lasten voor bestemming 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
980 Mutaties reserves die verband houden met de hoofdfunctie 0 tot en met 9 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 23682 0 0 0 0 23,682
990 Saldo van de rekening van baten en lasten na bestemming 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Totaal hoofdfunctie 9 0 7535 5758 0 257 1568 124 1074 -2 501 8390 1808 0 44170 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 28355 0 0 1419 0 100,957




































Totaal functies 0 7,571 5,758 0 257 2,107 124 1,074 -2 21,884 8,719 4,392 0 76,788 0 199 541 11 380 0 0 0 0 0 0 0 0 0 29,823 0 0 2,198 0 161,824




































Kostenplaatsen





































































Kostenplaatsen Kostenplaats kapitaallasten 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 14004 0 0 0 14,004

Overige kostenplaatsen 0 0 0 0 0 87 0 0 0 1642 0 0 0 0 0 174 0 26 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4 27121 0 29,054
Totaal Kostenplaatsen
0 0 0 0 0 87 0 0 0 1,642 0 0 0 0 0 174 0 26 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 14,004 4 27,121 0 43,058




































Balansmutaties





































































Vaste Activa

































A111 Immateriële vaste activa: Kosten verbonden aan sluiten geldlening en saldo agio / disagio 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A112 Immateriële vaste activa: Kosten onderzoek en ontwikkeling voor een bepaald actief 0 0 0 94 0 0 0 0 0 102 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 196
A121 Materiële vaste activa: Gronden en terreinen 0 0 0 50 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 50
A122 Materiële vaste activa: Woonruimten 0 0 0 84 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 84
A123 Materiële vaste activa: Bedrijfsgebouwen 0 0 0 1164 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1,164
A124 Materiële vaste activa: Grond-, weg- en waterbouwkundige werken 0 0 0 1191 0 0 0 0 0 204 0 0 0 0 0 0 0 0 1590 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2,985
A125 Materiële vaste activa: Vervoermiddelen 0 0 0 168 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 168
A126 Materiële vaste activa: Machines, apparaten en installaties 0 0 0 878 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 878
A129 Materiële vaste activa: Overig 0 0 0 56 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 45 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 101
A1311 Financiële vaste activa: Kapitaalverstrekking aan deelnemingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 60 0 0 0 0 0 0 60
A1312 Financiële vaste activa: Kapitaalverstrekking aan gemeenschappelijke regelingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A1313 Financiële vaste activa: Kapitaalverstrekking aan overige verbonden partijen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A1321 Financiële vaste activa: Leningen aan woningbouwcorporaties 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 18 0 0 0 0 0 0 0 18
A1322 Financiële vaste activa: Leningen aan deelnemingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A1323 Financiële vaste activa: Leningen aan overige verbonden partijen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A1331 Financiële vaste activa: Overige langlopende leningen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 10159 0 0 0 0 0 0 0 10,159
A1332 Financiële vaste activa: Overige uitzettingen met looptijd ≥ 1 jaar 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A1333 Financiële vaste activa: Bijdragen aan activa in eigendom van derden 0 0 0 715 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 715
Totaal Vaste Activa 0 0 0 4400 0 0 0 0 0 306 0 0 0 0 0 0 0 0 1635 0 0 0 0 0 0 10177 60 0 0 0 0 0 0 16,578




































Vlottende Activa

































A211 Voorraden: Niet in exploitatie bouwgronden 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A212 Voorraden: Overige grond- en hulpstoffen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A213 Voorraden: Onderhanden werk (incl. bouwgronden in exploitatie) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A214 Voorraden: Gereed product en handelsgoederen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A215 Voorraden: Vooruitbetalingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A221 Uitzettingen: Vorderingen op openbare lichamen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A222 Uitzettingen: Verstrekte kasgeldleningen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A223 Uitzettingen: Rekening courant verhoudingen niet-financiële instellingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A224 Uitzettingen: Overige vorderingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -190 0 0 0 0 0 -190
A225 Uitzettingen: Overige uitzettingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A23 Liquide middelen (kas, bank en giro) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A29 Overlopende activa 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -14 0 0 0 0 0 -14
Totaal Vlottende Activa
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -204 0 0 0 0 0 -204




































Vaste Passiva

































P111 Eigen vermogen: Algemene reserve 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 18652 0 0 0 0 18,652
P112 Eigen vermogen: Bestemmingsreserve 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 10567 0 0 0 0 10,567
P113 Eigen vermogen: Overige bestemmingsreserves 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P114 Eigen vermogen: Saldo van rekening 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 6043 0 0 0 0 6,043
P12 Voorzieningen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 6743 0 0 0 0 6,743
P131 Vaste schuld: Obligatieleningen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P132 Vaste schuld: Onderhandse leningen van binnenlandse pensioenfondsen en verzekeraars 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -513 0 0 0 0 0 0 0 -513
P133 Vaste schuld: Onderhandse leningen van binnenlandse banken en overige financiële instellingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 15512 0 0 0 0 0 0 0 15,512
P134 Vaste schuld: Onderhandse leningen van binnenlandse bedrijven 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P135 Vaste schuld: Onderhandse leningen van overige binnenlandse sectoren 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P136 Vaste schuld: Onderhandse leningen van buitenlandse instellingen, … 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P137 Vaste schuld: Door derden belegde gelden 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P138 Waarborgsommen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 12 0 0 0 0 0 0 0 12
Totaal Vaste Passiva
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 15011 0 0 42005 0 0 0 0 57,016




































Vlottende Passiva

































P211 Vlottende schuld: Kasgeldleningen o / g 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P212 Vlottende schuld: Bank- en girosaldi 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P213 Vlottende schuld: Overig 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -13554 0 0 0 0 0 -13,554
P29 Overlopende passiva 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 553 0 0 0 0 0 553
Totaal Vlottende Passiva
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -13001 0 0 0 0 0 -13,001




































Totaal Balansmutaties
0 0 0 4,400 0 0 0 0 0 306 0 0 0 0 0 0 0 0 1,635 0 0 0 0 0 0 25,188 60 -13,205 42,005 0 0 0 0 60,389




































Totaal batencategorieën
0 7,571 5,758 4,400 257 2,194 124 1,074 -2 23,832 8,719 4,392 0 76,788 0 373 541 37 2,015 0 0 0 0 0 0 25,188 60 -13,205 71,828 14,004 4 29,319 0 265,271




































* Grijze cellen: combinaties die vrijwel niet voorkomen

































De functies worden toegelicht bij bijlage 1, de categorieën bij bijlage 2 en de kostenplaatsen en balansmutaties in het Besluit begroting en verantwoording provincies en gemeenten
* Lege cellen: combinaties die wel kunnen voorkomen, invullen indien van toepassing



































Sheet 7: Balansstanden jaar

Balansstandenoverzicht gemeente Zeist (0355): jaar 2006










Code
1 January
31 December
ACTIVA




Bedragen x € 1000,-
Vaste activa






Immateriële vaste activa






Kosten verbonden aan sluiten geldlening en saldo agio/disagio
A111
0
0
Kosten onderzoek en ontwikkeling voor een bepaald actief
A112
452
298
Materiële vaste activa






Gronden en terreinen
A121
2,334
2,561
Woonruimten
A122
562
673
Bedrijfsgebouwen
A123
36,176
40,009
Grond-, weg- en waterbouwkundige werken
A124
20295
18424
Vervoermiddelen
A125
1,210
1,252
Machines, apparaten en installaties
A126
4,933
6,403
Overig
A129
4,401
5,305
Financiële vaste activa






Kapitaalverstrekking aan deelnemingen
A1311
543
543
Kapitaalverstrekking aan gemeenschappelijke regelingen
A1312
0
0
Kapitaalverstrekking aan overige verbonden partijen
A1313
0
0
Leningen aan woningbouwcorporaties
A1321
689
671
Leningen aan deelnemingen
A1322
0
0
Leningen aan overige verbonden partijen
A1323
1
0
Overige langlopende leningen
A1331
81,714
74,471
Overige uitzettingen met looptijd ≥ 1 jaar
A1332
0
0
Bijdragen aan activa in eigendom van derden
A1333
15,585
17,421
Vlottende Activa






Voorraden






Niet in exploitatie bouwgronden
A211
0
0
Overige grond- en hulpstoffen
A212
0
0
Onderhanden werk (incl. bouwgronden in exploitatie)
A213
2,249
1,513
Gereed product en handelsgoederen
A214
318
313
Vooruitbetalingen
A215
0
0
Uitzettingen






Vorderingen op openbare lichamen
A221
12999
5821
Verstrekte kasgeldleningen
A222
0
0
Rekening courant verhoudingen niet-financiële instellingen
A223
4,128
618
Overige vorderingen
A224
9,478
4,120
Overige uitzettingen
A225
0
0
Liquide middelen (kas, bank en giro)
A23
9,208
16,665
Overlopende activa
A29
4523
6969








PASSIVA






Vaste Passiva






Eigen vermogen






Algemene reserve
P111
63479
66618
Bestemmingsreserve
P112
21,897
27,394
Overige bestemmingsreserves
P113
0
0
Saldo van rekening
P114
3,099
6,043








Voorzieningen
P12
34,549
28,428
Vaste schuld






Obligatieleningen
P131
0
0
Onderhandse leningen van binnenlandse pensioenfondsen en verzekeraars
P132
2,344
1,831
Onderhandse leningen van binnenlandse banken en overige financiële instellingen
P133
55,334
59,972
Onderhandse leningen van binnenlandse bedrijven
P134
0
0
Onderhandse leningen van overige binnenlandse sectoren
P135
0
0
Onderhandse leningen van buitenlandse instellingen, …
P136
0
0
Door derden belegde gelden
P137
0
0
Waarborgsommen
P138
64
77
Vlottende Passiva






Vlottende schuld






Kasgeldleningen o/g
P211
0
0
Bank- en girosaldi
P212
0
0
Overige vlottende schulden
P213
30,782
12,937
Overlopende passiva
P29
247
749








Totalen






Totaal Activa
Activa
211,798
204,050
Totaal Passiva
Passiva
211,795
204,049









Sheet 8: Verklaring college jaar


Verklaring Iv3 bij jaarrekening 2006, gemeente Zeist





Aan het Centraal Bureau voor de Statistiek

t.a.v. Inputbureau MFO, kamer 1176

Antwoordnummer 10700

2270 WE Voorburg




Conform het Besluit begroting en verantwoording provincies en gemeenten,
in het bijzonder artikel 72 en de Ministeriële Regeling Informatie voor derden van,
6 februari 2003 is de vereiste informatie voor de rekening jaar 2006 elektronisch naar u
gezonden op 4 mei 2007, onder nummer KRD065060355.


De verstrekte informatie geeft naar ons oordeel een getrouw beeld.
Daarbij is meer in het bijzonder het volgende van toepassing:


- De toedeling van de baten en lasten over de producten is overeenkomstig de definities

van het handboek administratieve organisatie en interne controle van de gemeente.


- De verdelingsmatrix is opgesteld overeenkomstig het model en de toelichting in de

Ministeriële regeling informatie voor derden van 6 februari 2003. Daarbij geldt dat:
de functionele indeling van de baten en lasten is overeenkomstig de toelichting op de functies in de regeling;
de categoriale indeling van de baten en lasten is overeenkomstig de toelichting op de categorieën in de regeling;
de balansmutaties zijn toegedeeld naar de categorieën overeenkomstig de toelichting op de categorieën in de regeling.



- Het balansstandenoverzicht is samengesteld volgens de voorschriften van het

Besluit (artikelen 30 t/m 58).


- Het totaal van de baten en van de lasten van de rekening is gelijk aan het totaal van de baten

en van de lasten op de functies.


- De opstelling van de functionele indeling, de categoriale indeling, de categoriale indeling van

de balansmutaties en van de Verdelingsmatrix op basis van de jaarrekening 2005

is, indien nog geen accountantsverklaring is voorgelegd bij een voorgaande verslagperiode, voorzien van een verklaring van de accountant van de gemeente.

De verklaring van de accountant is bijgevoegd.




Het college van burgemeester en wethouders,

Namens dezen,

Hoofd financiën,











E.Westerhof

Sheet 9: 8 jaartoetsen

Toetsen (8) bij de Jaarrekening


















Bij de analyse van de Iv3-informatie over de jaarrealisatie van gemeenten en gemeenschappelijke regelingen (GR's), hanteert het CBS diverse toetsen en controles. Ter informatie en voor de eigen toepassing door de gemeente of GR zijn hier acht toetsen opgenomen. De eerste vijf toetsen komen vrijwel overeen met de toetsen zoals die voor het Iv3-toetsingsbeleid bij de kwartaalrealisaties worden toegepast. Het verschil is dat als referentiewaarde direct het gerapporteerde lastenjaartotaal wordt gehanteerd en dat toets 3 niet meer beperkt is tot de financiële balansposten en -mutaties, maar alle posten van de balans omvat.





Voor een toelichting op deze vijf toetsen wordt verwezen naar de volgende documenten op de website van bureau Kredo (www.cbs.nl/kredo, tabblad documentatie): 'Kwaliteitsoordeel ten behoeve van Iv3-toetsingsbeleid gemeenten en gemeenschappelijke regelingen' en 'Aanpassing toetsen kwaliteitsoordeel'.





Toegevoegd zijn de toetsen 6, 7 en 8. Toets 6 is een aanvulling op toets 2 en controleert op het juiste gebruik van de 5-categorieën. Toets 7 geeft inzicht in de volledigheid van de Iv3-informatie (door confrontatie met de balansgegevens uit de gepubliceerde jaarrekening), terwijl toets 8 inzicht geeft in de juiste toepassing van de functies 980 en 990, in combinatie met categorie 6.0 en de balansposten P111, 112, 113 en 114 (algemene reserve, bestemmingsreserves en saldo van de rekening). Het document 'Initiële jaartoetsen gemeenten en gemeenschappelijke regelingen' op de Kredo-website bevat o.a. een nadere toelichting op deze toetsen.





Op basis van de eerste vijf toetsen komt een oordeel tot stand over de consistentie van de verstrekte IV3-jaarinformatie. Dit oordeel is vrij globaal van karakter en richt zich in eerste instantie op een betrouwbaar EMU-saldo. Het oordeel heeft geen zelfstandige status (in tegenstelling tot het oordeel bij de kwartaalrealisaties), maar maakt integraal onderdeel uit van het - meer gedetailleerde - kwaliteitsrapport, dat het CBS aan de gemeente of GR verstrekt.


Onderstaande is onder voorbehoud van eventuele typefouten en wijzigingen.



































Uitkomsten: procenten waardering

gewicht



1. saldo niet-financiële rekening - saldo financiële rekening 0.0% voldoende
1 2 0%


2. gebruik juiste categorieën op financiële balans 0.0% voldoende
2 2 0%


3. ontwikkeling balansstanden - mutaties in de matrix 0.0% voldoende
3 1 0%


4. categorie 0.0 0.0% voldoende
4 1 0%


5. verrekencategorieën 0.0% voldoende
5 1 0%






som
0%


Oordeel:
voldoende
oordeel
voldoende












REFERENTIEWAARDE:


















Lastenjaartotaal








totaal lasten cat 1 t/m 4








138,280


















TOETSEN:


















toets 1: Saldo niet-fin. transacties = saldo fin. transacties








EMU-saldo berekend uit de niet-financiële rekening (cat. 1 t/m 4, excl. 2.2, plus 6.2.1) -203







EMU-saldo berekend uit de financiële rekening (categorie 5) -200







afwijking 3







Afwijking_1 (%) 0%







oordeel voldoende



























toets 2: Exclusief gebruik 5-catn (en 6.3) fin. balans








Post L0 t/m 4 L6(-6.3) B0 t/m 4 B6(-6.3) som



A1311 0 0 0 0 0



A1312 0 0 0 0 0



A1313 0 0 0 0 0



A1321 0 0 0 0 0



A1322 0 0 0 0 0



A1323 0 0 0 0 0



A1331 0 0 0 0 0



A1332 0 0 0 0 0



A221 0 0 0 0 0



A222 0 0 0 0 0



A223 0 0 0 0 0



A224 0 0 0 0 0



A225 0 0 0 0 0



A23 0 0 0 0 0



A29 0 0 0 0 0



P131 0 0 0 0 0



P132 0 0 0 0 0



P133 0 0 0 0 0



P134 0 0 0 0 0



P135 0 0 0 0 0



P136 0 0 0 0 0



P137 0 0 0 0 0



P138 0 0 0 0 0



P211 0 0 0 0 0



P212 0 0 0 0 0



P213 0 0 0 0 0



P29 0 0 0 0 0



totaal



0



afwijking 0

















Afwijking_2 (%) 0.00%







oordeel voldoende



























toets 3: Eindbalans -/- beginbalans = balansmutaties








post primo ultimo ult-prim lasten baten saldo teller noemer
A111 0 0 0 0 0 0 0 0
A112 452 298 -154 42 196 -154 0 750
A121 2,334 2,561 227 277 50 227 0 4,895
A122 562 673 111 194 84 110 1 1,235
A123 36,176 40,009 3,833 4,996 1,164 3,832 1 76,185
A124 20,295 18,424 -1,871 1,114 2,985 -1,871 0 38,719
A125 1,210 1,252 42 210 168 42 0 2,462
A126 4,933 6,403 1,470 2,347 878 1,469 1 11,336
A129 4,401 5,305 904 1,005 101 904 0 9,706
A1311 543 543 0 60 60 0 0 1,086
A1312 0 0 0 0 0 0 0 0
A1313 0 0 0 0 0 0 0 0
A1321 689 671 -18 0 18 -18 0 1,360
A1322 0 0 0 0 0 0 0 0
A1323 1 0 -1 -1 0 -1 0 1
A1331 81,714 74,471 -7,243 2,916 10,159 -7,243 0 156,185
A1332 0 0 0 0 0 0 0 0
A1333 15,585 17,421 1,836 2,551 715 1,836 0 33,006
A211 0 0 0 0 0 0 0 0
A212 0 0 0 0 0 0 0 0
A213 2,249 1,513 -736 -736 0 -736 0 3,762
A214 318 313 -5 -4 0 -4 1 631
A215 0 0 0 0 0 0 0 0
A221 12,999 5,821 -7,178 -7,178 0 -7,178 0 18,820
A222 0 0 0 0 0 0 0 0
A223 4,128 618 -3,510 -3,509 0 -3,509 1 4,746
A224 9,478 4,120 -5,358 -5,549 -190 -5,359 1 13,598
A225 0 0 0 0 0 0 0 0
A23 9,208 16,665 7,457 7,457 0 7,457 0 25,873
A29 4,523 6,969 2,446 2,432 -14 2,446 0 11,492
P111 63,479 66,618 3,139 15,513 18,652 3,139 0 130,097
P112 21,897 27,394 5,497 5,070 10,567 5,497 0 49,291
P113 0 0 0 0 0 0 0 0
P114 3,099 6,043 2,944 3,099 6,043 2,944 0 9,142
P12 34,549 28,428 -6,121 12,866 6,743 -6,123 2 62,977
P131 0 0 0 0 0 0 0 0
P132 2,344 1,831 -513 0 -513 -513 0 4,175
P133 55,334 59,972 4,638 10,874 15,512 4,638 0 115,306
P134 0 0 0 0 0 0 0 0
P135 0 0 0 0 0 0 0 0
P136 0 0 0 0 0 0 0 0
P137 0 0 0 0 0 0 0 0
P138 64 77 13 0 12 12 1 141
P211 0 0 0 0 0 0 0 0
P212 0 0 0 0 0 0 0 0
P213 30,782 12,937 -17,845 4,291 -13,554 -17,845 0 43,719
P29 247 749 502 50 553 503 1 996
totaal





10 831,692
afwijking 10







noemer 415,846







Afwijking_3 (%) 0.00%







oordeel voldoende



























toets 4: Geen gebruik cat. 0.0








lasten cat 0.0 0







baten cat 0.0 0







som 0







Afwijking_4 (%) 0.00%







oordeel voldoende



























toets 5: Evenwicht interne verrekeningen








cat lasten baten |(L-B)|





2.2 5,758 5,758 0





2.3 4,398 4,400 2





6.0 71,827 71,828 1





6.1 14,004 14,004 0





6.2 29,320 29,323 3





6.3 0 0 0





totaal

6





afwijking 6







noemer 138,280







Afwijking_5 (%) 0.00%







oordeel voldoende



























toets 6: Géén cat. 5 op functies (m.u.v cat. 5.7) en op niet-financiële balansposten








(hoofd)functie L 5 (- 5.7) B 5 (- 5.7) som





0 0 0 0





1 0 0 0





2 0 0 0





3 0 0 0





4 0 0 0





5 0 0 0





6 0 0 0





7 0 0 0





8 0 0 0





9 0 0 0





totaal functies

0





totaal kostenplaatsen 0 0 0





balanspost L5 B 5 som





A111 0 0 0





A112 0 0 0





A121 0 0 0





A122 0 0 0





A123 0 0 0





A124 0 0 0





A125 0 0 0





A126 0 0 0





A129 0 0 0





A1333 0 0 0





A211 0 0 0





A212 0 0 0





A213 0 0 0





A214 0 0 0





A215 0 0 0





P111 0 0 0





P112 0 0 0





P113 0 0 0





P114 0 0 0





P12 0 0 0





totaal niet-financiële balansposten

0





afwijking 0







noemer 138,280







Afwijking_6 (%) 0.00%



























toets 7: Aansluiting Iv3-balans op balans jaarrekening N.B. Begin- en eindbalans uit de jaarrekening zelf in te vullen!







post primo Iv3 ultimo Iv3 ult-prim Iv3 primo JR ultimo JR ult-primo JR verschil primo verschil ultimo verschil ult-primo
A11 452 298 -154

0 -452 -298 154
A12 69,911 74,627 4,716

0 -69,911 -74,627 -4,716
A13 98,532 93,106 -5,426

0 -98,532 -93,106 5,426
A21 2,567 1,826 -741

0 -2,567 -1,826 741
A22 26,605 10,559 -16,046

0 -26,605 -10,559 16,046
A23 9,208 16,665 7,457

0 -9,208 -16,665 -7,457
A29 4,523 6,969 2,446

0 -4,523 -6,969 -2,446
P11 88,475 100,055 11,580

0 -88,475 -100,055 -11,580
P12 34,549 28,428 -6,121

0 -34,549 -28,428 6,121
P13 57,742 61,880 4,138

0 -57,742 -61,880 -4,138
P21 30,782 12,937 -17,845

0 -30,782 -12,937 17,845
P29 247 749 502

0 -247 -749 -502




















toets 8: Samenhang fun. 980, 990, cat. 6.0 en balansposten P111 t/m 114








(hoofd)functie lasten baten saldo





0 5,821 1,265 -4,556





1 4,587 272 -4,315





2 9,744 3,660 -6,084





3 378 114 -264





4 20,538 14,002 -6,536





5 18,517 2,165 -16,352





6 38,185 22,027 -16,158





7 12,703 11,521 -1,182





8 9,418 5,841 -3,577





911 t/m 960 6,686 77,275 70,589 +




saldo functies (001 t/m 960)

11,565





mutaties reserves (ivm de functies 001 t/m 960) = fun 980 29,219 23,682 -5,537 +




saldo functies 001 t/m 960 plus fun 980

6,028





saldo rekening ná bestemming = fun 990

6,043 -/-




verschil saldo functies (001 t/m 960 + 980) en fun 990

-15















saldo rekening ná bestemming = fun 990

6,043





balanspost P114 per ultimo

6,043 -/-




verschil fun 990 en P114 (ultimo)

0















eigen vermogen (alg. en bestemmingsreserves) L 6.0 B 6.0 saldo





P111 15,513 18,652 -3,139





P112 5,070 10,567 -5,497





P113 0 0 0 +




totaal

-8,636





balanspost P114 per primo

3,099 +




per saldo onttrekking reserves (tgv exploitatie)

-5,537





mutaties reserves (ivm de functies 001 t/m 960) = fun 980

-5,537 -/-




verschil onttrekking reserves (per saldo) en fun 980

0















formele relatie met fun 970

saldo





saldo rekening ná bestemming = fun 990

6,043





mutaties reserves (ivm de functies 001 t/m 960) = fun 980

-5,537 -/-




fun 990 minus fun 980

11,580





saldo rekening vóór bestemming = fun 970

0 -/-




verschil [fun 990 - fun 980] en fun 970

11,580




























































































































































Sheet 10: Controleoverzicht

Controletabel Totaaloverzicht uitkomsten gemeenterekening in duizenden euro's






















Samenvatting matrixuitkomsten van de gemeente Zeist (0355), jaar 2006 Contactpersoon: J.Kroon


















Telefoonnummer: 030-6987486 E-mail: [email protected]




























Onderdelen matrix Lasten






Baten








Saldo

Niet in te delen lasten Salarissen en sociale lasten Rente en afschrijvingen Aankoop gronden Overige aankopen duurzame g. Overige goederen en diensten Overdrachten Financiële transacties Verrekeningen Totaal lasten Niet in te delen lasten Rente en afschrijvingen Opbrengst grondverkopen Overige verkopen duurzame g. Overige goederen en diensten Belastingopbrengsten Overdrachten van het Rijk Overige overdrachten Financiële transacties Verrekeningen Totaal baten Saldo Baten (+) en Lasten (-)
0.0 1 2 3.3.2 3.3.3 3.rest 4 5 6 0.0 2 3.3.1 3.3.2 3.rest 4.0 4.1 4rest 5 6
HF0 Algemeen bestuur 0 1,182 0 0 0 1,409 187 0 3,043 5,821 0 0 0 0 1,217 0 0 0 0 48 1,265 -4,556
HF1 Openbare orde en veiligheid 0 0 0 0 0 694 357 0 3,536 4,587 0 0 0 0 224 0 0 0 0 48 272 -4,315
HF2 Verkeer, vervoer en waterstaat 0 0 0 0 0 5,442 0 0 4,302 9,744 0 0 0 0 3,619 0 0 0 0 41 3,660 -6,084
330 Nutsbedrijven 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
HF3rest Overige Economische zaken 0 0 0 0 0 69 52 0 257 378 0 0 0 0 110 0 0 0 0 4 114 -264
420 Openbaar basisonderwijs 0 0 0 0 0 0 0 0 49 49 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 1 -48
HF4rest Onderwijs 0 7,779 0 0 11 5,122 2,637 0 4,940 20,489 0 0 0 0 1,866 0 12,046 8 0 81 14,001 -6,488
HF5 Cultuur en recreatie 0 0 0 0 2 5,267 3,272 0 9,976 18,517 0 0 0 0 1,770 0 44 42 0 309 2,165 -16,352
610 Bijstandsverlening 0 0 0 0 0 6,737 12,612 0 2,417 21,766 0 0 0 0 1,801 0 13,434 0 0 76 15,311 -6,455
HF6rest Sociale voorzieningen en … 0 0 0 0 0 876 12,214 0 3,329 16,419 0 0 0 0 58 0 6,417 202 0 39 6,716 -9,703
HF7 Volksgezondheid en milieu 0 0 0 0 0 8,583 36 0 4,084 12,703 0 0 0 0 7,194 2,913 672 0 0 742 11,521 -1,182
830 Bouwgrondexploitatie 0 0 0 0 0 1,084 -166 0 768 1,686 0 0 0 0 915 0 0 380 0 37 1,332 -354
HF8rest Overige R.O.en volkshuisvesting 0 0 0 0 0 655 279 0 6,798 7,732 0 36 0 0 3,148 0 5 499 0 821 4,509 -3,223
HF9 Financiering en alg dekking 0 0 0 0 0 310 0 0 41,638 41,948 0 13,293 1,074 -2 2,450 10,198 44,170 0 0 29,774 100,957 59,009
1 Totaal functies 0 8,961 0 0 13 36,248 31,480 0 85,137 161,839 0 13,329 1,074 -2 24,372 13,111 76,788 1,131 0 32,021 161,824 -15
2 Kapitaallasten 0 0 12,676 0 0 2 0 0 0 12,678 0 0 0 0 0 0 0 0 0 14,004 14,004 1,326
3 Overige kostenplaatsen 0 20,546 0 0 41 11,914 0 0 -2,131 30,370 0 0 0 0 1,729 0 0 200 0 27,125 29,054 -1,316
A11, A12, A1333 (im)materiële vaste activa (incl bijdr act 3-en) 0 0 0 0 10,713 1 0 0 2,022 12,736 0 4,400 0 0 306 0 0 1,635 0 0 6,341 -6,395
A13-1333 financiële vaste activa (excl bijdr activa 3-en) 0 0 0 0 0 0 0 2,975 0 2,975 0 0 0 0 0 0 0 0 10,237 0 10,237 7,262
A21 voorraden 0 0 0 0 -736 -4 0 0 0 -740 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 740
A22 t/m 29 vlottende vorderingen 0 0 0 0 0 0 0 -6,347 0 -6,347 0 0 0 0 0 0 0 0 -204 0 -204 6,143
P11 eigen vermogen 0 0 0 0 0 0 0 0 23,682 23,682 0 0 0 0 0 0 0 0 0 35,262 35,262 11,580
P12 voorzieningen 0 392 0 0 98 5,712 223 0 6,441 12,866 0 0 0 0 0 0 0 0 0 6,743 6,743 -6,123
P13 vaste schuld 0 0 0 0 0 0 0 10,874 0 10,874 0 0 0 0 0 0 0 0 15,011 0 15,011 4,137
P2 vlottende schulden 0 0 0 0 0 0 0 4,341 0 4,341 0 0 0 0 0 0 0 0 -13,001 0 -13,001 -17,342
4 Totaal balansmutaties 0 392 0 0 10,075 5,709 223 11,843 32,145 60,387 0 4,400 0 0 306 0 0 1,635 12,043 42,005 60,389 2
5 Totaal matrix 0 29,899 12,676 0 10,129 53,873 31,703 11,843 115,151 265,274 0 17,729 1,074 -2 26,407 13,111 76,788 2,966 12,043 115,155 265,271 -3
6 waarvan verrekeningen *) - - 10,156 - - - - - 115,151 125,307 - 10,158 - - - - - - - 115,155 125,313 6

*) cat 2.2, cat 2.3 en de 6-categorieën














































Berekening EMU-saldo **):





















7 obv niet-fin. categorieën (NB incl 2.3, 6.2.1) ***) - 29,899 6,918 0 10,129 53,873 31,703 - 0 132,522 - 11,971 1,074 -2 26,407 13,111 76,788 2,966 - 4 132,319 -203
8 obv financiële categorieën - - - - - - - 11,843 - 11,843 - - - - - - - - 12,043 - 12,043 -200
9 statistisch verschil = (7)-(8) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -3

**) zie resultante in de kolom 'Saldo'






















***) maar excl verrekencat 2.2 en overige 6-cat

















































toets 1





toets 3














































toets 4















toets 2 (niet toegestaan)





















toets 2 (niet toegestaan m.u.v. cat 6.3)




toets 5












Uitgelicht

Gemeente Zeist


Zoeken