Direct naar hoofdmenu / zoekveld

verdelingsmatrix 2005


Overview

Aanschrijfbrief

Adressering

Toelichting

Informatie gemeente

Verdelingsmatrix lasten

Verdelingsmatrix baten

Balansstanden jaar

Verklaring college jaar



Sheet 1: Aanschrijfbrief


Afbeelding 1

Centraal Bureau voor de Statistiek Statistics Netherlands
Divisie Macro-economische Statistieken en Publicaties



Onderwerp Informatie voor derden (iv3)



Voorburg, december 2003



Geachte heer / mevrouw,



Met het ingaan van het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) vanaf begrotingsjaar 2004, welke de comptabiliteitsvoorschriften 1995 vervangt, verandert de gegevensstroom van gemeenten naar het CBS.



In de artikelen 71 t/m 74 van het BBV en de Ministeriële Regeling Informatie voor derden (Iv3) d.d. 6 februari 2003 staan de consequenties van het BBV voor de gegevenslevering aan het CBS beschreven. Volgens deze voorschriften moet u op kwartaal- en jaarbasis financiële gegevens aan het CBS sturen in de vorm van een verdelingsmatrix en een overzicht van balansstanden. Het BBV stelt tevens dat het college verplicht is een schriftelijke verklaring over de betrouwbaarheid van de gegevens te sturen naar het CBS.



U wordt verzocht de gegevens te verstrekken in eXtensible Business Reporting Language (XBRL). Hiervoor heeft het CBS een zogenaamde taxonomie ontwikkeld die op de website van Bureau Kredo van het CBS te vinden is. Mocht XBRL voor u nu nog niet mogelijk zijn, dan kunt u de gegevens voorlopig aanleveren door middel van Excel-spreadsheets die u vindt in dit bestand. Dit bestand met spreadsheets verzoeken wij u, gevuld, op kwartaal- en jaarbasis naar het CBS te sturen. De bijgesloten spreadsheets zijn conform het BBV. Wenst u gebruik te maken van de overgangsregeling, dan dient u dit het CBS te laten weten. U ontvangt dan de verdelingsmatrix en het balansstandenoverzicht volgens de comptabiliteitsvoorschriften 1995.



Dit bestand bevat de spreadsheets voor de levering van de kwartaalgegevens aan het CBS. Het bestand bevat meerdere tabbladen. Achtereenvolgens zijn dit:



1. Aanschrijfbrief

2. Adressering

3. Toelichting

4. Informatie gemeente

5. Verdelingsmatrix lasten

6. Verdelingsmatrix baten

7. Balansstanden jaar

8. Verklaring college jaar



Ik verzoek u geen wijzigingen in de opmaak van de bestanden aan te brengen in verband met de automatische verwerking. Voor meer informatie over de toezending verwijs ik u naar het tabblad "Adressering".



Voor de levering van de jaargegevens verwijs ik u naar het tweede bestand op deze diskette. Over de levering in Excel van de begrotingscijfers 2005 zal het CBS u in de loop van 2004 separaat inlichten.



Voor vragen en/of opmerkingen over de levering aan het CBS kunt u contact opnemen met:

Bureau Kredo

tel. (070) 337 47 08

www.cbs.nl/kredo

[email protected]



Met vriendelijke groet,

Hoofd van de sector Financiële instellingen en Overheid









Drs. M.C. Wassenaar

Sheet 2: Adressering

Toezending van de gegevens

De kwartaalgegevens dienen binnen één maand na afloop van het kwartaal en de gegevens van de jaarrealisatie dienen vóór 15 juli na afloop van het jaar, beide voorzien van een verklaring van het college, door het CBS ontvangen te zijn. De (automatisch) te vullen formulieren voor de levering voor het gehele jaar 2004 ontvangt u éénmalig (twee bestanden op deze diskette)!

Ik verzoek u de gevraagde gegevens over de afzonderlijke kwartalen en de jaarrealisatie, conform het BBV,
te sturen naar:
[email protected]

Binnen twee werkdagen na de toezending van de ingevulde spreadsheets, ontvangt u een ontvangstbevestiging.
Mocht het voor u niet mogelijk zijn om de informatie via Gemnet te versturen, dan is het alternatief verzending via internet. U wordt verzocht deze keuze aan bureau Kredo van het CBS te melden. Het CBS zal dan namelijk beveiligingssoftware en een alternatief e-mailadres ter beschikking stellen.

De ondertekende verklaring van het college kunt u schriftelijk sturen naar:

Centraal Bureau voor de Statistiek
t.a.v. Inputbureau MFO, kamer 1176
Antwoordnummer 10700
2270 WE Voorburg

Voor meer informatie over de informatiestroom aan het CBS verwijs ik u naar “Begroten en verantwoorden, Deel 4: Uitvoering informatie voor derden” en de website van bureau Kredo:
www.cbs.nl/kredo

Naamgeving

De naamgeving van het bestand met de gegevens dat u toestuurt, dient als volgt te zijn:

KRDjjp06nnnn.xls (bijv. KRD041060757.xls)
Kredo - 2004 - periode 1 - gemeente - Boxtel

KRD staat voor Kredo --> Kwaliteitsslag Rapportage EU Decentrale Overheden
jj = jaar, voor 2004 bijvoorbeeld 04
p = periode (0 = begroting, 1-4 = kwartalen, 5 = jaar)
06 = 'groepsnummer' (gemeente = 06)
nnnn = gemeentenummer, dit gemeentenummer staat op het etiket van deze diskette
en is tevens opgenomen in het begeleidend schrijven


Uw voorbeeldaanduiding (inclusief uw gemeentenummer) is opgenomen in het begeleidend schrijven en tevens op het etiket van deze diskette!

Sheet 3: Toelichting

Algemene toelichting bij de levering Informatie voor derden (iv3).

Volgens het Besluit Begroting en Verantwoording Provincies en Gemeenten (BBV), in het bijzonder de artikelen 72 en 74, dienen decentrale overheden op kwartaal- en jaarbasis informatie te verschaffen over:
1) De baten en lasten van functies, kostenplaatsen en balansposten.
2) Een overzicht van balansstanden.
Het is de bedoeling dat u de bijgevoegde verdelingsmatrices (lasten en baten) en het balansstandenoverzicht (automatisch) vult met deze gegevens.

De gevraagde informatie behoort voorzien te zijn van een ondertekende schriftelijke verklaring van het college (BBV art. 72 lid 3 en art. 74 lid 2) dat de gegevens aan de gestelde eisen voldoen. Een voorbeeldmodel is opgenomen in Begroten en Verantwoorden Deel 4: 'Uitvoering informatie voor derden', circulaire van 5 september 2003 en de tabbladen "Verklaring college kwartaal" en "Verklaring college jaar".
De informatie wordt pas als ontvangen beschouwd indien de verklaring van het college ook in het bezit van het CBS is.
Dit gevulde bestand dient binnen de gestelde termijn naar het CBS te worden opgestuurd:
- Voor de kwartaalgegevens is de uiterlijke inzendtermijn één maand na afloop van het kwartaal
- Voor de jaarrealisatie is de uiterlijke inzenddatum 15 juli na afloop van het betreffende jaar

Na ontvangst van het bestand (inclusief schriftelijke verklaring) toetst het CBS de informatie op plausibiliteit. Vervolgens zullen de resultaten van deze plausibiliteitcontrole teruggekoppeld worden naar het college.

Dit bestand ontvangt u éénmalig en is dus bestemd voor alle inzendingen over 2004.

De gegevens dienen cumulatief ingevuld te worden. De opgave die het CBS bijvoorbeeld over het tweede kwartaal ontvangt, betreft dus de gegevens van 1 januari tot en met 30 juni.

Wij verzoeken u de bedragen op te geven als positieve getallen (zowel lasten als baten) en in duizendtallen, bijv. € 23.810,- invullen als 24.

Meer informatie kunt u vinden op www.cbs.nl/kredo. Hier wordt u op de hoogte gehouden van de laatste stand van zaken. Er is ook een vraag- en antwoordrubriek opgenomen, waarin vragen over de inhoud en het gebruik van categorieën beantwoord worden.

Informatie gemeente

In het tabblad "Informatie gemeente" wordt u gevraagd om contactinformatie over uw gemeente, de periode waarop de ingestuurde vragenlijst betrekking heeft en gegevens over de invuller en/of contactpersoon te vermelden.
In geval van vragen en/of onduidelijkheden over de levering zal het CBS direct met de betreffende persoon contact opnemen.

Opmerkingen of een toelichting kunt u eveneens in dit tabblad vermelden.

Verdelingsmatrix lasten en baten

Bij het onderdeel verdelingsmatrix wordt gevraagd naar een overzicht van de baten en lasten naar functies, kostenplaatsen en alle balansmutaties verbijzonderd naar economische categorieën. De voorschriften van het BBV en de Ministeriële Regeling Informatie voor derden van 6 februari 2003 zijn hierop van toepassing. Voor het vullen van de verdelingsmatrix zijn de tabbladen "Verdelingsmatrix Lasten" en "Verdelingsmatrix Baten" bestemd.

De specificaties van de functies, kostenplaatsen en categorieën zijn opgenomen in de eerder genoemde Ministeriële Regeling. Een verdere specificatie van de balansposten is opgenomen in het BBV artikelen 30 t/m 58.

De verdelingsmatrix gaat uit van een bruto invulling. Dit houdt in dat vermeerderingen en verminderingen apart weergegeven worden.

LET OP! De balansmutaties worden in de verdelingsmatrix voorzien van economische categorieën.

Overzicht van balansstanden

Op kwartaal- en jaarbasis worden balansstanden gevraagd (zowel primo als ultimo).

Per kwartaal wordt de financiële balans en per jaar een volledige balans gevraagd.

De balansposten staan in de tabbladen "Balansstanden kwartaal" en "Balansstanden jaar". Uitleg over de afzonderlijke balansposten is opgenomen in de artikelen 30 t/m 58 van het BBV.

Sheet 4: Informatie gemeente


Vragenlijst

Informatie voor derden (iv3) volgens het BBV

GEMEENTE Zeist











Gemeentenaam Zeist


Bestandsnaam: KRD055060355.XLS

Gemeentenummer 0355






Jaar 2005






Periode 5
5 = jaar



LET OP DE PERIODE!
















Contactpersoon:








Naam: J.Kroon

Afdeling: Boekhouding

Functie: Sen.Fin.Analist

Telefoon: 030-6987486

E-mail: [email protected]

Datum: 3/14/2006





















Ruimte voor toelichting


















Balanspost A1323 omgezet van cat.5.5 naar 5.6

Verder wordt de terugkoppeling bekeken nadat de jaarrekening klaar is





















































Sheet 5: Verdelingsmatrix lasten

Verdelingsmatrix gemeente Zeist (0355): 2005 periode 5, lasten
0.0 1.1 1.2 2.1 2.2 2.3 3.0 3.1 3.3.1 3.3.2 3.3.3 3.4.1 3.4.2 3.4.3 4.1.1 4.1.2 4.2.1 4.2.2 4.2.3 4.2.4 4.2.5 4.3.1 4.3.2 5.1 5.2 5.3 5.4 5.5 5.6 5.7 5.8 6.0 6.1 6.2.1 6.2.2 6.3

Functies Categorieën Niet in te delen lasten Loonbetalingen en sociale premies Sociale uitkeringen personeel Werkelijk betaalde rente Toegerekende rente Afschrijvingen Personeel van derden Energie Kosten algemene plannen Aankoop gronden Overige aankopen en uitbestedingen duurzame goederen Betaalde belastingen Betaalde pachten en erfpachten Aankopen niet duurzame goederen en diensten Inkomensoverdrachten aan het Rijk Vermogensoverdrachten aan het Rijk Subsidies aan marktproducenten Sociale uitkeringen in geld Sociale verstrekkingen in natura aan personen Inkomensoverdrachten aan overheid (niet-Rijk) Overige inkomensoverdrachten Investeringsbijdragen en overige kapitaaloverdrachten aan overheid (niet-Rijk) Overige investeringsbijdragen en overige kapitaaloverdrachten Chartaalgeld en deposito's Kortlopende effecten m.u.v. aandelen Langlopende effecten m.u.v.aandelen Financiële derivaten Kortlopende leningen Langlopende leningen Aandelen en overige deelnemingen Handelskredieten en transitorische posten Reserveringen Kapitaallasten Verrekening kostenplaatsen voor investeringsprojecten Overige verrekeningen van kostenplaatsen Overige verrekeningen Totaal functies/ kostenplaatsen/ balansmutaties








































Hoofdfunctie 0 ALGEMEEN BESTUUR





































001 Bestuursorganen 0 1078 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 213 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 520 0 0 0 0 1811
002 Bestuursondersteuning college van burgemeester en wethouders 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 758 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0 876 0 1636
003 Burgerzaken 0 49 0 0 0 0 0 0 0 0 0 26 0 85 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 8 0 1688 0 1856
004 Baten secretarieleges burgerzaken 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 121 0 0 85 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 107 0 313
005 Bestuurlijke samenwerking 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 190 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 8 0 198
006 Bestuursondersteuning raad en rekenkamer(functie) 0 11 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 175 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 467 0 653
Totaal hoofdfunctie 0 0 1138 0 0 0 0 0 0 0 0 0 147 0 1421 85 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 520 10 0 3146 0 6467








































Hoofdfunctie 1 OPENBARE ORDE EN VEILIGHEID





































120 Brandweer en rampenbestrijding 0 0 0 0 0 0 0 32 0 0 0 4 0 495 0 0 0 0 0 298 25 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 236 0 3137 0 4227
140 Openbare orde en veiligheid 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 345 0 0 0 0 0 0 19 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 14 0 320 0 698
Totaal hoofdfunctie 1 0 0 0 0 0 0 0 32 0 0 0 4 0 840 0 0 0 0 0 298 44 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 250 0 3457 0 4925








































Hoofdfunctie 2 VERKEER, VERVOER EN WATERSTAAT





































210 Wegen, straten en pleinen 0 0 0 0 0 0 0 162 0 0 0 0 0 3622 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 312 0 791 0 4887
211 Verkeersmaatregelen te land 0 0 0 0 0 0 0 19 0 0 0 0 0 278 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 95 0 293 0 685
212 Openbaar vervoer 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 127 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 774 0 451 0 1352
214 Parkeren 0 0 0 0 0 0 0 52 0 0 0 11 0 531 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1195 0 1145 0 2934
215 Baten parkeerbelasting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
220 Zeehavens 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
221 Binnenhavens en waterwegen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
223 Veerdiensten 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
230 Luchtvaart 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
240 Waterkering, afwatering en landaanwinning 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 50 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 45 0 96
Totaal hoofdfunctie 2 0 0 0 0 0 0 0 234 0 0 0 11 0 4608 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2376 0 2725 0 9954








































Hoofdfunctie 3 ECONOMISCHE ZAKEN





































310 Handel en ambacht 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 78 0 0 50 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 39 0 255 0 422
320 Industrie 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
330 Nutsbedrijven 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
340 Agrarische productie en ontginning 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
341 Overige agrarische zaken, jacht en visserij 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Totaal hoofdfunctie 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 78 0 0 50 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 39 0 255 0 422








































Hoofdfunctie 4 ONDERWIJS





































420 Openbaar basisonderwijs, exclusief onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 174 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 46 0 220
421 Openbaar basisonderwijs, onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 18 0 6 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 412 0 64 0 500
422 Bijzonder basisonderwijs, exclusief onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 31 0 31
423 Bijzonder basisonderwijs, onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 46 0 12 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1162 0 78 0 1298
430 Openbaar (voortgezet) speciaal onderwijs, exclusief onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 17 0 18
431 Openbaar (voortgezet) speciaal onderwijs, onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4 0 97 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 106 0 31 0 238
432 Bijzonder (voortgezet) speciaal onderwijs, exclusief onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 28 0 28
433 Bijzonder (voortgezet) speciaal onderwijs, onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 20 0 32 0 0 0 0 0 0 58 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 533 0 49 0 692
440 Openbaar voortgezet onderwijs, exclusief onderwijshuisvesting 0 7093 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2179 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 35 0 9307
441 Openbaar voortgezet onderwijs, onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 18 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 248 0 28 0 294
442 Bijzonder voortgezet onderwijs, exclusief onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
443 Bijzonder voortgezet onderwijs, onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 71 0 0 0 0 0 0 0 0 114 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 106 0 68 0 359
480 Gemeenschappelijke baten en lasten van het onderwijs 0 0 0 0 0 0 0 44 0 0 6 7 0 1951 0 0 0 0 0 0 372 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 291 0 1018 0 3689
482 Volwasseneneducatie 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3 0 0 0 0 0 0 2153 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 114 0 2270
Totaal hoofdfunctie 4 0 7093 0 0 0 0 0 44 0 0 6 184 0 4454 0 0 0 0 0 0 2698 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2858 0 1607 0 18944








































Hoofdfunctie 5 CULTUUR EN RECREATIE





































510 Openbaar bibliotheekwerk 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0 0 1415 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 20 0 1437
511 Vormings- en ontwikkelingswerk 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 6 0 0 0 0 0 0 988 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 419 0 0 0 0 1413
530 Sport 0 0 0 0 0 0 229 288 0 0 0 55 5 1036 0 0 0 0 0 0 124 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 164 828 0 4166 0 6895
531 Groene sportvelden en terreinen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
540 Kunst 0 0 0 0 0 0 36 0 0 0 0 0 0 977 0 0 0 0 0 0 510 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 8 0 360 0 1891
541 Oudheidkunde/musea 0 0 0 0 0 0 0 85 0 0 0 22 0 413 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 240 133 0 1347 0 2240
550 Natuurbescherming 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 355 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 11 0 2119 0 2485
560 Openbaar groen en openluchtrecreatie 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 1517 0 0 0 0 0 0 215 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2184 0 3917
580 Overige recreatieve voorzieningen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 126 0 0 0 0 0 0 31 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 20 0 172 0 349
Totaal hoofdfunctie 5 0 0 0 0 0 0 265 373 0 0 0 78 5 4432 0 0 0 0 0 1415 1868 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 823 1000 0 10368 0 20627








































Hoofdfunctie 6 SOCIALE VOORZIENINGEN EN MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING





































610 Bijstandsverlening 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 374 0 0 0 13284 0 0 3512 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 189 0 0 4943 0 22302
611 Werkgelegenheid 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 81 0 0 0 0 0 0 296 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 5504 0 0 1022 0 6903
612 Inkomensvoorzieningen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 498 0 0 29 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 527
613 Overige sociale zekerheidsregelingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
614 Gemeentelijk minimabeleid 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 504 0 0 0 693 0 0 237 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 74 0 0 103 0 1611
620 Maatschappelijke begeleiding en advies 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 220 0 0 0 0 0 0 1544 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 180 0 0 138 0 2082
621 Vreemdelingen 0 0 0 0 0 0 0 7 0 0 0 0 0 60 0 0 0 42 0 0 829 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 456 0 0 173 0 1567
630 Sociaal-cultureel werk 0 0 0 0 0 0 0 26 0 0 0 5 0 33 0 0 0 0 0 199 1376 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 50 0 463 0 2152
641 Tehuizen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
650 Kinderdagopvang 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 70 0 0 0 40 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 108 0 218
651 Dagopvang gehandicapten 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
652 Voorzieningen gehandicapten 0 0 0 0 0 0 13 0 0 0 0 0 0 584 0 0 0 0 2121 0 33 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 600 0 3351
Totaal hoofdfunctie 6 0 0 0 0 0 0 13 33 0 0 0 5 0 1856 0 0 70 14517 2121 199 7896 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 6403 50 0 7550 0 40713








































Hoofdfunctie 7 VOLKSGEZONDHEID EN MILIEU





































711 Ambulancevervoer 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
712 Verpleeginrichtingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
714 Openbare gezondheidszorg 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 698 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 21 0 719
715 Jeugdgezondheidszorg (uniform deel) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 621 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 11 0 632
716 Jeugdgezondheidszorg (maatwerk deel) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 49 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 50
721 Afvalverwijdering en -verwerking 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 5082 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 85 0 461 0 5628
722 Riolering en waterzuivering 0 0 0 0 0 0 0 24 0 0 0 0 0 480 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1679 0 593 0 2776
723 Milieubeheer 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1350 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 455 24 0 300 0 2129
724 Lijkbezorging 0 0 0 0 0 0 0 10 0 0 0 6 0 210 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 560 39 0 675 0 1500
725 Baten reinigingsrechten en afvalstofheffing 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
726 Baten rioolrechten 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Totaal hoofdfunctie 7 0 0 0 0 0 0 0 34 0 0 0 6 0 8490 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1015 1827 0 2062 0 13434








































Hoofdfunctie 8 RUIMTELIJKE ORDENING EN VOLKSHUISVESTING





































810 Ruimtelijke ordening 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 561 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 209 0 0 3961 0 4731
820 Woningexploitatie/woningbouw 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
821 Stads- en dorpsvernieuwing 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 22 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2955 47 0 0 0 3024
822 Overige volkshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 266 0 0 0 0 0 0 412 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 324 47 0 426 0 1475
823 Bouwvergunningen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 7 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 200 0 0 11 0 218
830 Bouwgrondexploitatie 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 7262 0 0 0 0 0 0 0 6902 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 728 0 453 0 15345
Totaal hoofdfunctie 8 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 8118 0 0 0 0 0 0 412 6902 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3688 822 0 4851 0 24793








































Hoofdfunctie 9 FINANCIERING EN ALGEMENE DEKKINGSMIDDELEN





































911 Geldleningen en uitzettingen korter dan 1 jaar 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
913 Overige financiële middelen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 74 2 484 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 38 691 0 996 0 2285
914 Geldleningen en uitzettingen langer of gelijk aan 1 jaar 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 227 0 0 0 227
921 Algemene uitkering gemeentefonds 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 273 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1250 0 0 0 0 1523
922 Algemene baten en lasten 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -685 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1146 0 461
930 Uitvoering Wet WOZ 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 47 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 505 0 552
931 Baten onroerende-zaakbelasting gebruikers 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
932 Baten onroerende-zaakbelasting eigenaren 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
933 Baten roerende woon- en bedrijfsruimten 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
934 Baten baatbelasting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
935 Baten forensenbelasting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
936 Baten toeristenbelasting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
937 Baten hondenbelasting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
938 Baten reclamebelasting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
939 Baten precariobelasting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
940 Lasten heffing en invordering gemeentelijke belastingen 0 0 0 0 0 0 12 0 0 0 0 0 0 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 370 0 386
941 Lastenverlichting rijk 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -3
960 Saldo van kostenplaatsen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1338 0 1338
970 Saldo van de rekening van baten en lasten voor bestemming 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
980 Mutaties reserves die verband houden met de hoofdfunctie 0 tot en met 9 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 17086 0 0 0 0 17086
990 Saldo van de rekening van baten en lasten na bestemming
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3099 0 0 0 0 3099
Totaal hoofdfunctie 9 0 0 0 0 0 0 12 0 0 0 0 74 2 123 0 0 0 -3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 21473 918 0 4355 0 26954








































Totaal functies 0 8231 0 0 0 0 290 750 0 0 6 509 7 34420 85 0 120 14514 2121 1912 12918 6902 0 0 0 0 0 0 0 0 0 33922 10150 0 40376 0 167233








































Kostenplaatsen













































































Kostenplaatsen Kostenplaats kapitaallasten 0 0 0 2741 5877 4704 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 13322

Overige kostenplaatsen 0 22769 576 0 0 0 2515 198 0 0 29 34 0 9073 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 286 4970 0 -7279 0 33171
Totaal Kostenplaatsen
0 22769 576 2741 5877 4704 2515 198 0 0 29 34 0 9073 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 286 4970 0 -7279 0 46493








































Balansmutaties













































































Vaste Activa





































A111 Immateriële vaste activa: Kosten verbonden aan sluiten geldlening en saldo agio/disagio 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A112 Immateriële vaste activa: Kosten onderzoek en ontwikkeling voor een bepaald actief 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 85 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4 0 89
A121 Materiële vaste activa: Gronden en terreinen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 376 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 2 0 379
A122 Materiële vaste activa: Woonruimten 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A123 Materiële vaste activa: Bedrijfsgebouwen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1499 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 178 0 0 1677
A124 Materiële vaste activa: Grond-, weg- en waterbouwkundige werken 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3359 0 0 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 101 0 3463
A125 Materiële vaste activa: Vervoermiddelen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 170 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 170
A126 Materiële vaste activa: Machines, apparaten en installaties 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 703 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 703
A129 Materiële vaste activa: Overig 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 107 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 107
A1311 Financiële vaste activa: Kapitaalverstrekking aan deelnemingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3 0 0 0 0 0 0 3
A1312 Financiële vaste activa: Kapitaalverstrekking aan gemeenschappelijke regelingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A1313 Financiële vaste activa: Kapitaalverstrekking aan overige verbonden partijen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A1321 Financiële vaste activa: Leningen aan woningbouwcorporaties 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A1322 Financiële vaste activa: Leningen aan deelnemingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A1323 Financiële vaste activa: Leningen aan overige verbonden partijen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -71 0 0 0 0 0 0 0 -71
A1331 Financiële vaste activa: Overige langlopende leningen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 7597 0 0 0 0 0 0 0 7597
A1332 Financiële vaste activa: Overige uitzettingen met looptijd ≥ 1 jaar 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A1333 Financiële vaste activa: Bijdragen aan activa in eigendom van derden 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 172 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 349 0 0 521
Totaal Vaste Activa 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 6471 0 0 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 7526 3 0 0 0 528 107 0 14638








































Vlottende Activa





































A211 Voorraden: Niet in exploitatie bouwgronden 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A212 Voorraden: Overige grond- en hulpstoffen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A213 Voorraden: Onderhanden werk (incl. bouwgronden in exploitatie) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1370 0 0 -297 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1073
A214 Voorraden: Gereed product en handelsgoederen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -7 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -7
A215 Voorraden: Vooruitbetalingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A221 Uitzettingen: Vorderingen op openbare lichamen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 12402 0 0 0 0 0 12402
A222 Uitzettingen: Verstrekte kasgeldleningen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A223 Uitzettingen: Rekening courant verhoudingen niet-financiële instellingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3660 0 0 0 0 0 0 0 0 3660
A224 Uitzettingen: Overige vorderingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -3691 0 0 0 0 0 -3691
A225 Uitzettingen: Overige uitzettingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A23 Liquide middelen (kas, bank en giro) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 8918 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 8918
A29 Overlopende activa 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -5070 0 0 0 0 0 -5070
Totaal Vlottende Activa
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1370 0 0 -304 0 0 0 0 0 0 0 0 0 8918 0 0 0 3660 0 0 3641 0 0 0 0 0 17285








































Vaste Passiva





































P111 Eigen vermogen: Algemene reserve 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2776 0 0 0 0 2776
P112 Eigen vermogen: Bestemmingsreserve 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 7441 0 0 0 0 7441
P113 Eigen vermogen: Overige bestemmingsreserves 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P114 Eigen vermogen: Saldo van rekening 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
0 0 0 0 0
P12 Voorzieningen 0 0 419 0 0 0 10 0 0 0 192 0 0 13933 404 0 0 0 0 0 2128 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3105 0 0 0 0 20191
P131 Vaste schuld: Obligatieleningen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P132 Vaste schuld: Onderhandse leningen van binnenlandse pensioenfondsen en verzekeraars 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P133 Vaste schuld: Onderhandse leningen van binnenlandse banken en overige financiële instellingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 8407 0 0 0 0 0 0 0 8407
P134 Vaste schuld: Onderhandse leningen van binnenlandse bedrijven 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P135 Vaste schuld: Onderhandse leningen van overige binnenlandse sectoren 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P136 Vaste schuld: Onderhandse leningen van buitenlandse instellingen, … 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P137 Vaste schuld: Door derden belegde gelden 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P138 Waarborgsommen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Totaal Vaste Passiva
0 0 419 0 0 0 10 0 0 0 192 0 0 13933 404 0 0 0 0 0 2128 0 0 0 0 0 0 0 8407 0 0 13322 0 0 0 0 38815








































Vlottende Passiva





































P211 Vlottende schuld: Kasgeldleningen o/g 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2800 0 0 0 0 0 0 0 0 2800
P212 Vlottende schuld: Bank- en girosaldi 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P213 Vlottende schuld: Overig 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 5342 0 0 -4 0 0 0 0 0 5338
P29 Overlopende passiva 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -151 0 0 0 0 0 -151
Totaal Vlottende Passiva
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 8142 0 0 -155 0 0 0 0 0 7987








































Totaal Balansmutaties
0 0 419 0 0 0 10 0 0 0 8033 0 0 13632 404 0 0 0 0 0 2128 0 0 8918 0 0 0 11802 15933 3 3486 13322 0 528 107 0 78725








































Totaal lastencategorieën
0 31000 995 2741 5877 4704 2815 948 0 0 8068 543 7 57125 489 0 120 14514 2121 1912 15046 6902 0 8918 0 0 0 11802 15933 3 3486 47530 15120 528 33204 0 292451








































* Grijze cellen: combinaties die vrijwel niet voorkomen






































* Lege cellen: combinaties die wel kunnen voorkomen, invullen indien van toepassing







































Sheet 6: Verdelingsmatrix baten

Verdelingsmatrix gemeente Zeist (0355): 2005 periode 5, baten
0.0 2.1 2.2 2.3 3.0 3.2.1 3.2.2 3.3.1 3.3.2 3.4 4.0.1 4.0.2 4.0.3 4.1.1 4.1.2 4.2.1 4.2.2 4.2.3 4.3.1 4.3.2 5.1 5.2 5.3 5.4 5.5 5.6 5.7 5.8 6.0 6.1 6.2.1 6.2.2 6.3
Functies Categorieën Niet in te delen baten Werkelijk ontvangen rente en winstuitkeringen Toegerekende rente Afschrijvingen Vergoeding voor personeel Huren Pachten Opbrengst van grondverkopen Overige verkopen van duurzame goederen Overige goederen en diensten Belastingen op producenten Belasting op inkomen van gezinnen Vermogensheffing Inkomensoverdracht van het Rijk Vermogensoverdracht van het Rijk Baten met betrekking tot vergoeding en verhaal sociale uitkeringen Overige inkomensoverdrachten van overheid (niet-Rijk) Overige inkomensoverdrachten Investeringsbijdragen en overige kapitaaloverdrachten van overheid (niet-Rijk) Overige investeringsbijdragen en overige kapitaaloverdrachten Chartaalgeld en deposito's Kortlopende effecten m.u.v. aandelen Langlopende effecten m.u.v.aandelen Financiële derivaten Kortlopende leningen Langlopende leningen Aandelen en overige deelnemingen Handelskredieten en transitorische posten Reserveringen Kapitaallasten Verrekening kostenplaatsen voor investeringsprojecten Overige verrekeningen van kostenplaatsen Overige verrekeningen Totaal functies/ kostenplaatsen/ balansmutaties




































Hoofdfunctie 0 ALGEMEEN BESTUUR

































001 Bestuursorganen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 435 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 435
002 Bestuursondersteuning college van burgemeester en wethouders 0 0 0 0 0 0 0 0 0 188 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 132 0 320
003 Burgerzaken 0 0 0 0 0 0 0 0 0 6 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 231 0 237
004 Baten secretarieleges burgerzaken 0 0 0 0 0 0 0 0 0 907 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 6 0 913
005 Bestuurlijke samenwerking 0 0 0 0 0 0 0 0 0 17 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0 19
006 Bestuursondersteuning raad en rekenkamer(functie) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 53 0 53
Totaal hoofdfunctie 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1553 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 424 0 1977




































Hoofdfunctie 1 OPENBARE ORDE EN VEILIGHEID

































120 Brandweer en rampenbestrijding 0 0 0 0 0 0 0 0 0 191 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 376 0 567
140 Openbare orde en veiligheid 0 0 0 0 0 0 0 0 0 12 0 0 0 48 0 0 12 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 40 0 112
Totaal hoofdfunctie 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 203 0 0 0 48 0 0 12 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 416 0 679




































Hoofdfunctie 2 VERKEER, VERVOER EN WATERSTAAT

































210 Wegen, straten en pleinen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 397 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 108 0 505
211 Verkeersmaatregelen te land 0 0 0 0 0 0 0 0 0 34 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 32 0 66
212 Openbaar vervoer 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 58 0 58
214 Parkeren 0 0 0 0 0 0 0 0 0 249 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 138 0 387
215 Baten parkeerbelasting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2568 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2568
220 Zeehavens 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
221 Binnenhavens en waterwegen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
223 Veerdiensten 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
230 Luchtvaart 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
240 Waterkering, afwatering en landaanwinning 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 6 0 6
Totaal hoofdfunctie 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3248 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 342 0 3590




































Hoofdfunctie 3 ECONOMISCHE ZAKEN

































310 Handel en ambacht 0 0 0 0 0 0 0 0 0 109 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 38 0 147
320 Industrie 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
330 Nutsbedrijven 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
340 Agrarische productie en ontginning 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
341 Overige agrarische zaken, jacht en visserij 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Totaal hoofdfunctie 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 109 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 38 0 147




































Hoofdfunctie 4 ONDERWIJS

































420 Openbaar basisonderwijs, exclusief onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 5 0 5
421 Openbaar basisonderwijs, onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
422 Bijzonder basisonderwijs, exclusief onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
423 Bijzonder basisonderwijs, onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 7 0 7
430 Openbaar (voortgezet) speciaal onderwijs, exclusief onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0 2
431 Openbaar (voortgezet) speciaal onderwijs, onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
432 Bijzonder (voortgezet) speciaal onderwijs, exclusief onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3 0 3
433 Bijzonder (voortgezet) speciaal onderwijs, onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
440 Openbaar voortgezet onderwijs, exclusief onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1025 0 0 0 8098 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4 0 9127
441 Openbaar voortgezet onderwijs, onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 10 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 10
442 Bijzonder voortgezet onderwijs, exclusief onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
443 Bijzonder voortgezet onderwijs, onderwijshuisvesting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
480 Gemeenschappelijke baten en lasten van het onderwijs 0 0 0 0 0 76 0 0 0 286 0 0 0 775 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 176 0 1313
482 Volwasseneneducatie 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2116 0 0 0 8 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 15 0 2139
Totaal hoofdfunctie 4 0 0 0 0 0 76 0 0 0 1321 0 0 0 10989 0 0 0 8 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 212 0 12606




































Hoofdfunctie 5 CULTUUR EN RECREATIE

































510 Openbaar bibliotheekwerk 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3 0 3
511 Vormings- en ontwikkelingswerk 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
530 Sport 0 0 0 0 0 361 0 0 0 1053 0 0 0 36 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 581 0 2031
531 Groene sportvelden en terreinen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
540 Kunst 0 0 0 0 0 8 0 0 0 373 0 0 0 0 0 0 42 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 33 0 456
541 Oudheidkunde / musea 0 0 0 0 0 819 0 0 0 69 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 248 0 1136
550 Natuurbescherming 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 559 0 559
560 Openbaar groen en openluchtrecreatie 0 0 0 0 0 20 0 0 0 6 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 50 0 76
580 Overige recreatieve voorzieningen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 1
Totaal hoofdfunctie 5 0 0 0 0 0 1208 0 0 0 1501 0 0 0 36 0 0 42 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1475 0 4262




































Hoofdfunctie 6 SOCIALE VOORZIENINGEN EN MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING

































610 Bijstandsverlening 0 0 0 0 0 0 0 0 0 303 0 0 0 14538 0 3745 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 666 0 19252
611 Werkgelegenheid 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3 0 0 0 4438 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 133 0 4574
612 Inkomensvoorzieningen vanuit het Rijk 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 345 0 204 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 549
613 Overige sociale zekerheidsregelingen vanuit het Rijk 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
614 Gemeentelijk minimabeleid 0 0 0 0 0 0 0 0 0 296 0 0 0 -8 0 73 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 13 0 374
620 Maatschappelijke begeleiding en advies 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 70 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 18 0 88
621 Vreemdelingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 286 0 0 0 889 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 23 0 1198
630 Sociaal-cultureel werk 0 0 0 0 0 22 0 0 0 43 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 60 0 125
641 Tehuizen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
650 Kinderdagopvang 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 14 0 14
651 Dagopvang gehandicapten 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
652 Voorzieningen gehandicapten 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 33 0 91 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 78 0 202
Totaal hoofdfunctie 6 0 0 0 0 0 22 0 0 0 931 0 0 0 20305 0 4113 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1005 0 26376




































Hoofdfunctie 7 VOLKSGEZONDHEID EN MILIEU

































711 Ambulancevervoer 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
712 Verpleeginrichtingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
714 Openbare gezondheidszorg 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 1
715 Jeugdgezondheidszorg (uniform deel) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 621 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3 0 624
716 Jeugdgezondheidszorg (maatwerk deel) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
721 Afvalverwijdering en -verwerking 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -41 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 433 0 0 64 0 456
722 Riolering en waterzuivering 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1036 0 0 86 0 1122
723 Milieubeheer 0 0 0 0 0 0 0 0 0 577 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 29 0 606
724 Lijkbezorging 0 0 0 0 0 0 0 0 0 654 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 84 0 738
725 Baten reinigingsrechten en afvalstofheffing 0 0 0 0 0 0 0 0 0 5922 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 5922
726 Baten rioolrechten 0 0 0 0 0 0 0 0 0 24 321 2430 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0 2777
Totaal hoofdfunctie 7 0 0 0 0 0 0 0 0 0 7136 321 2430 0 621 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1469 0 0 269 0 12246




































Hoofdfunctie 8 RUIMTELIJKE ORDENING EN VOLKSHUISVESTING

































810 Ruimtelijke ordening 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1455 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 482 0 1937
820 Woningexploitatie / woningbouw 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
821 Stads- en dorpsvernieuwing 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 595 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 595
822 Overige volkshuisvesting 0 37 0 0 0 0 0 0 0 423 0 0 0 181 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 63 0 704
823 Bouwvergunningen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2175 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2175
830 Bouwgrondexploitatie 0 0 0 0 0 0 0 0 0 15012 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 102 0 15114
Totaal hoofdfunctie 8 0 37 0 0 0 0 0 0 0 19065 0 0 0 181 0 0 595 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 647 0 20525




































Hoofdfunctie 9 FINANCIERING EN ALGEMENE DEKKINGSMIDDELEN

































911 Geldleningen en uitzettingen korter dan 1 jaar 0 312 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 312
913 Overige financiële middelen 0 7212 0 0 0 1509 0 662 0 2 0 0 0 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 125 0 9514
914 Geldleningen en uitzettingen langer of gelijk aan 1 jaar 0 235 5843 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 6078
921 Algemene uitkering gemeentefonds 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 39052 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 39052
922 Algemene baten en lasten 0 0 0 0 0 0 0 0 0 162 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1635 0 0 739 0 2536
930 Uitvoering Wet WOZ 0 0 0 0 0 0 0 0 0 259 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 71 0 330
931 Baten onroerende-zaakbelasting gebruikers 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 71 5934 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 6005
932 Baten onroerende-zaakbelasting eigenaren 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 7878 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 7878
933 Baten roerende woon- en bedrijfsruimten 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
934 Baten baatbelasting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
935 Baten forensenbelasting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
936 Baten toeristenbelasting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 183 -10 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 173
937 Baten hondenbelasting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 316 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 316
938 Baten reclamebelasting 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
939 Baten precariobelasting 0 0 0 0 0 0 91 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 92
940 Lasten heffing en invordering gemeentelijke belastingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
941 Lastenverlichting rijk 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
960 Saldo van kostenplaatsen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 56 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2252 0 2308
970 Saldo van de rekening van baten en lasten voor bestemming 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
980 Mutaties reserves die verband houden met de hoofdfunctie 0 tot en met 9 0 0 0 0 0 0 0 0 0 15 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 10217 0 0 0 0 10232
990 Saldo van de rekening van baten en lasten na bestemming 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Totaal hoofdfunctie 9 0 7759 5843 0 0 1509 91 662 0 495 8132 6240 0 39056 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 11852 0 0 3187 0 84826




































Totaal functies 0 7796 5843 0 0 2815 91 662 0 35562 8453 8670 0 71236 0 4113 649 8 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 13321 0 0 8015 0 167234




































Kostenplaatsen





































































Kostenplaatsen Kostenplaats kapitaallasten 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 15118 0 0 0 15118

Overige kostenplaatsen 0 3910 0 0 0 79 0 0 0 1124 0 0 0 0 0 506 0 34 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 25718 0 31371
Totaal Kostenplaatsen
0 3910 0 0 0 79 0 0 0 1124 0 0 0 0 0 506 0 34 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 15118 0 25718 0 46489




































Balansmutaties





































































Vaste Activa

































A111 Immateriële vaste activa: Kosten verbonden aan sluiten geldlening en saldo agio / disagio 0 52 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 52
A112 Immateriële vaste activa: Kosten onderzoek en ontwikkeling voor een bepaald actief 0 0 0 407 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1414 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1821
A121 Materiële vaste activa: Gronden en terreinen 0 0 0 48 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 49
A122 Materiële vaste activa: Woonruimten 0 0 0 26 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 26
A123 Materiële vaste activa: Bedrijfsgebouwen 0 0 0 1128 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1128
A124 Materiële vaste activa: Grond-, weg- en waterbouwkundige werken 0 0 0 1237 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 7003 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 8240
A125 Materiële vaste activa: Vervoermiddelen 0 0 0 196 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 25 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 221
A126 Materiële vaste activa: Machines, apparaten en installaties 0 0 0 913 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 913
A129 Materiële vaste activa: Overig 0 0 0 40 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 40
A1311 Financiële vaste activa: Kapitaalverstrekking aan deelnemingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 29 0 0 0 0 0 0 29
A1312 Financiële vaste activa: Kapitaalverstrekking aan gemeenschappelijke regelingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A1313 Financiële vaste activa: Kapitaalverstrekking aan overige verbonden partijen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A1321 Financiële vaste activa: Leningen aan woningbouwcorporaties 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 17 0 0 0 0 0 0 0 17
A1322 Financiële vaste activa: Leningen aan deelnemingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A1323 Financiële vaste activa: Leningen aan overige verbonden partijen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A1331 Financiële vaste activa: Overige langlopende leningen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 15062 0 0 0 0 0 0 0 15062
A1332 Financiële vaste activa: Overige uitzettingen met looptijd ≥ 1 jaar 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A1333 Financiële vaste activa: Bijdragen aan activa in eigendom van derden 0 0 0 709 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 709
Totaal Vaste Activa 0 52 0 4704 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 8443 0 0 0 0 0 0 15079 29 0 0 0 0 0 0 28307




































Vlottende Activa

































A211 Voorraden: Niet in exploitatie bouwgronden 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A212 Voorraden: Overige grond- en hulpstoffen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A213 Voorraden: Onderhanden werk (incl. bouwgronden in exploitatie) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A214 Voorraden: Gereed product en handelsgoederen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A215 Voorraden: Vooruitbetalingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A221 Uitzettingen: Vorderingen op openbare lichamen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A222 Uitzettingen: Verstrekte kasgeldleningen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A223 Uitzettingen: Rekening courant verhoudingen niet-financiële instellingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A224 Uitzettingen: Overige vorderingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 221 0 0 0 0 0 221
A225 Uitzettingen: Overige uitzettingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A23 Liquide middelen (kas, bank en giro) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
A29 Overlopende activa 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -13 0 0 0 0 0 -13
Totaal Vlottende Activa
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 208 0 0 0 0 0 208




































Vaste Passiva

































P111 Eigen vermogen: Algemene reserve 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 11028 0 0 0 0 11028
P112 Eigen vermogen: Bestemmingsreserve 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 6058 0 0 0 0 6058
P113 Eigen vermogen: Overige bestemmingsreserves 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P114 Eigen vermogen: Saldo van rekening 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3099 0 0 0 0 3099
P12 Voorzieningen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 14024 0 0 0 0 14024
P131 Vaste schuld: Obligatieleningen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P132 Vaste schuld: Onderhandse leningen van binnenlandse pensioenfondsen en verzekeraars 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -513 0 0 0 0 0 0 0 -513
P133 Vaste schuld: Onderhandse leningen van binnenlandse banken en overige financiële instellingen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 8513 0 0 0 0 0 0 0 8513
P134 Vaste schuld: Onderhandse leningen van binnenlandse bedrijven 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P135 Vaste schuld: Onderhandse leningen van overige binnenlandse sectoren 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P136 Vaste schuld: Onderhandse leningen van buitenlandse instellingen, … 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P137 Vaste schuld: Door derden belegde gelden 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P138 Waarborgsommen 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 7 0 0 0 0 0 0 0 7
Totaal Vaste Passiva
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 8007 0 0 34209 0 0 0 0 42216




































Vlottende Passiva

































P211 Vlottende schuld: Kasgeldleningen o / g 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P212 Vlottende schuld: Bank- en girosaldi 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
P213 Vlottende schuld: Overig 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 9942 0 0 0 0 0 9942
P29 Overlopende passiva 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -1950 0 0 0 0 0 -1950
Totaal Vlottende Passiva
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 7992 0 0 0 0 0 7992




































Totaal Balansmutaties
0 52 0 4704 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 8443 0 0 0 0 0 0 23086 29 8200 34209 0 0 0 0 78723




































Totaal batencategorieën
0 11758 5843 4704 0 2894 91 662 0 36686 8453 8670 0 71236 0 4619 649 42 8443 0 0 0 0 0 0 23086 29 8200 47530 15118 0 33733 0 292446




































* Grijze cellen: combinaties die vrijwel niet voorkomen

































De functies worden toegelicht bij bijlage 1, de categorieën bij bijlage 2 en de kostenplaatsen en balansmutaties in het Besluit begroting en verantwoording provincies en gemeenten
* Lege cellen: combinaties die wel kunnen voorkomen, invullen indien van toepassing



































Sheet 7: Balansstanden jaar

Balansstandenoverzicht gemeente Zeist (0355): jaar 2005










Code
1 January
31 December
ACTIVA




Bedragen x € 1000,-
Vaste activa






Immateriële vaste activa






Kosten verbonden aan sluiten geldlening en saldo agio/disagio
A111
52
0
Kosten onderzoek en ontwikkeling voor een bepaald actief
A112
2,184
452
Materiële vaste activa






Gronden en terreinen
A121
2,004
2,334
Woonruimten
A122
588
562
Bedrijfsgebouwen
A123
35,628
36,176
Grond-, weg- en waterbouwkundige werken
A124
25072
20295
Vervoermiddelen
A125
1,260
1,210
Machines, apparaten en installaties
A126
5,142
4,933
Overig
A129
4,334
4,401
Financiële vaste activa






Kapitaalverstrekking aan deelnemingen
A1311
570
543
Kapitaalverstrekking aan gemeenschappelijke regelingen
A1312
0
0
Kapitaalverstrekking aan overige verbonden partijen
A1313
0
0
Leningen aan woningbouwcorporaties
A1321
722
705
Leningen aan deelnemingen
A1322
0
0
Leningen aan overige verbonden partijen
A1323
72
1
Overige langlopende leningen
A1331
89,163
81,697
Overige uitzettingen met looptijd ≥ 1 jaar
A1332
0
0
Bijdragen aan activa in eigendom van derden
A1333
15,773
15,585
Vlottende Activa






Voorraden






Niet in exploitatie bouwgronden
A211
0
0
Overige grond- en hulpstoffen
A212
0
0
Onderhanden werk (incl. bouwgronden in exploitatie)
A213
1,176
2,249
Gereed product en handelsgoederen
A214
270
263
Vooruitbetalingen
A215
0
0
Uitzettingen






Vorderingen op openbare lichamen
A221
597
12999
Verstrekte kasgeldleningen
A222
0
0
Rekening courant verhoudingen niet-financiële instellingen
A223
468
4,128
Overige vorderingen
A224
13,391
9,478
Overige uitzettingen
A225
0
0
Liquide middelen (kas, bank en giro)
A23
290
9,208
Overlopende activa
A29
9635
4578








PASSIVA






Vaste Passiva






Eigen vermogen






Algemene reserve
P111
55138
63479
Bestemmingsreserve
P112
23,280
21,897
Overige bestemmingsreserves
P113
0
0
Saldo van rekening
P114
89
3,099








Voorzieningen
P12
40,716
34,549
Vaste schuld






Obligatieleningen
P131
0
0
Onderhandse leningen van binnenlandse pensioenfondsen en verzekeraars
P132
2,857
2,344
Onderhandse leningen van binnenlandse banken en overige financiële instellingen
P133
55,228
55,334
Onderhandse leningen van binnenlandse bedrijven
P134
0
0
Onderhandse leningen van overige binnenlandse sectoren
P135
0
0
Onderhandse leningen van buitenlandse instellingen, …
P136
0
0
Door derden belegde gelden
P137
0
0
Waarborgsommen
P138
57
64
Vlottende Passiva






Vlottende schuld






Kasgeldleningen o/g
P211
2,800
0
Bank- en girosaldi
P212
0
0
Overige vlottende schulden
P213
26,178
30,782
Overlopende passiva
P29
2,046
247








Totalen






Totaal Activa
Activa
208,391
211,797
Totaal Passiva
Passiva
208,389
211,795









Sheet 8: Verklaring college jaar


Verklaring Iv3 bij jaarrekening 2005, gemeente Zeist





Aan het Centraal Bureau voor de Statistiek

t.a.v. Inputbureau MFO, kamer 1176

Antwoordnummer 10700

2270 WE Voorburg




Conform het Besluit begroting en verantwoording provincies en gemeenten,
in het bijzonder artikel 72 en de Ministeriële Regeling Informatie voor derden van,
6 februari 2003 is de vereiste informatie voor de rekening jaar 2005 elektronisch naar u
gezonden op 14 maart 2005 , onder nummer krd055060355 .


De verstrekte informatie geeft naar ons oordeel een getrouw beeld.
Daarbij is meer in het bijzonder het volgende van toepassing:


- De toedeling van de baten en lasten over de producten is overeenkomstig de definities

van het handboek administratieve organisatie en interne controle van de gemeente.


- De verdelingsmatrix is opgesteld overeenkomstig het model en de toelichting in de

Ministeriële regeling informatie voor derden van 6 februari 2003. Daarbij geldt dat:
de functionele indeling van de baten en lasten is overeenkomstig de toelichting op de functies in de regeling;
de categoriale indeling van de baten en lasten is overeenkomstig de toelichting op de categorieën in de regeling;
de balansmutaties zijn toegedeeld naar de categorieën overeenkomstig de toelichting op de categorieën in de regeling.



- Het balansstandenoverzicht is samengesteld volgens de voorschriften van het

Besluit (artikelen 30 t/m 58).


- Het totaal van de baten en van de lasten van de rekening is gelijk aan het totaal van de baten

en van de lasten op de functies.


- De opstelling van de functionele indeling, de categoriale indeling, de categoriale indeling van

de balansmutaties en van de Verdelingsmatrix op basis van de jaarrekening 2004/op basis

van het eerste kwartaal 2005 *) is voorzien van een verklaring van de accountant van de

gemeente. De verklaring van de accountant is bijgevoegd.(Accountantsverklaring jaarrekening

2004 is in het bezit van kredo/cbs)


Het college van burgemeester en wethouders,
Namens dezen,
Teamleider boekhouding.






T.Lensink

*) S.v.p. doorhalen wat niet van toepassing is.

Uitgelicht

Gemeente Zeist


Zoeken