Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Raadsstukken 2010 en ouder / Nieuwsflits / 2009 / Nieuwsflits week 35 / Raad voor Raad - Kredietcrisis en integratie

Raad voor Raad - Kredietcrisis en integratie


Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3



Raad voor Raad Netwerk van raadsleden


Datum: vrijdag 25 september2009

Tijd: 12.00 uur - 16.00 uur

Plaats: Gouda, Markt 1



Kredietcrisis & Integratie


Het Servicecentrum Integratie van FORUM, Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling, organiseert elk kwartaal een netwerkbijeenkomst voor gemeenteraadsleden. Tijdens deze bijeenkomsten spreken raadsleden met elkaar en met deskundigen over actuele thema's die van belang zijn voor integratie op lokaal niveau.


Het thema van de komende 'Raad' is: Kredietcrisis en de impact op de jeugd(werkloosheid). Tijdens deze 'Raad' zullen we samen met de wethouder Jeugd van Gouda, Marion Suikeren kroonlid van de SER de heer Hans Kamps(gevraagd) ingaan op de gevolgen van de recessie voor de jeugd. Dagvoorzitter is Sadik Harchaoui, voorzitter van de Raad van Bestuur van FORUM.


De media besteden veel aandacht aan de tekorten op de arbeidsmarkt en dan met name voor (allochtone) jongeren. De voorspellingen zijn slecht: zo zouden tienduizenden MBO leerlingen hun diploma niet kunnen halen door het tekort aan leerwerkplekken en loopt de jeugdwerkloosheid nog hoger op. Het kabinet lanceerde in mei een plan van aanpak om de jeugdwerkloosheid tegen te gaan. Hoe staat het met dit plan van aanpak en hoe kan u als gemeenteraadslid een bijdrage leveren om te waarborgen dat de jeugd niet massaal zonder diploma de school verlaat of werkloos raakt?


Tijdens de Raad voor Raad in Gouda geven diverse specialisten op het gebied van jeugd(werkloosheid) hun visie op de huidige problematiek. Tijdens het debat wordt onder andere ingegaan op de vraag wat u als raadslid kunt betekenen voor de jeugd in uw gemeente.



hier aanmelden (gratis voor raadsleden)



Informatie:

Mohamed Mahdi [email protected] 030-2974360

Radj Ramcharan [email protected] 030-2974315




Uitgelicht

Gemeente Zeist


Zoeken