Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Raadsstukken 2010 en ouder / Nieuwsflits / 2009 / Nieuwsflits week 9/10 / Uitnodiging thema avond CJG 5 maart 2009

Uitnodiging thema avond CJG 5 maart 2009

Blad 1

Afbeelding 1UITNODIGING

Gemeente Zeist


INTERN E HacJ01 Uitnodiging en Agenda 

Aan : Leden van de gemeenteraad

Van : Projectgroep CJG Zeist

Vergadering : Thema avond CJG Zeist
Vergaderdatum : donderdag 5 maart 2009 

Aanvang : 20:00 uur

Plaats : Raadzaal

Bijlage : Factsheet CJG

Vergadering: thema avond CJG d.d: 5 maart 2009 


Geachte raadsleden,


Met het aantreden van André Rouvoet als minister voor Jeugd en Gezin is ook het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) nadrukkelijk in beeld gekomen. Het CJG is een laagdrempelig inlooppunt waar (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren terecht moeten kunnen voor informatie en advies rondom opvoeden en opgroeien. Daarnaast moet vanuit het CJG hulp geboden kunnen worden volgens het principe ‘één gezin, één plan’. Op deze manier moeten (dreigende) problemen snel, adequaat en integraal worden aangepakt. Het kabinet streeft naar een landelijk dekkend netwerk van Centra voor Jeugd en Gezin. Vanaf 2011 moet in elke gemeente tenminste één fysieke plek zijn waar men terecht kan.


Ook in Zeist is inmiddels een start gemaakt met de ontwikkeling van het CJG. Wij doen dit niet alleen maar betrekken hier nadrukkelijk de (toekomstige) gebruikers en de externe partners bij zoals: Vitras/CMD, GGD, MeanderOmnium, het onderwijs en Bureau Jeugdzorg. Tevens vinden wij het belangrijk om de gemeenteraad in een vroeg stadium bij de planvorming te betrekken en met u over het CJG in gesprek te gaan.


Daarom nodigen wij u van harte uit voor een thema avond over het CJG in Zeist op donderdag 5 maart aanstaande van 20:00 tot 22:00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.


Tijdens deze avond informeren wij u over de ontwikkelingen en de actuele stand van zaken. Daarna is er uiteraard ruimte voor vragen en discussie en horen wij graag wat ú nu belangrijk vindt voor het CJG in Zeist.


De avond wordt geopend door wethouder Albert van Kuijk. De inhoudelijke invulling wordt verzorgd door de projectgroep CJG Zeist. Deze bestaat uit Leonoor van der Toorn, Lea Luijten en Hans Jorritsma (gemeente Zeist), Brecht Sies en Jeroen Hack (projectleiding, BMC).


Wij rekenen op uw komst. Voor meer informatie over deze avond kunt u contact opnemen met de griffier of met de projectleider via [email protected] of 06 – 533 104 85.


In de bijlage treft u beknopt enige achtergrondinformatie aan.


Met vriendelijke groet,

Namens de projectgroep CJG,




Jeroen Hack

Projectleider CJG Zeist

14 mei 2011



Uitgelicht

Gemeente Zeist


Zoeken