Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Raadsstukken 2010 en ouder / Nieuwsflits / 2010 / Nieuwsflits week 33 / Mail info 6 sept VNG bestuurl org Nederland

Mail info 6 sept VNG bestuurl org Nederland

Zoals bekend is er tijdens het VNGjaarcongres van juni jl., gesproken over "Het perspectief van gemeenten"(de inrichting van de bestuurlijke organisatie van Nederland"). Bij de leden bestaan uiteenlopende visies op de toekomst van het openbaar bestuur en over de resolutie daarover van de VNG. Dat beeld is tijdens het congres van 8 juni bevestigd. Als gevolg daarvan is door de VNG aangekondigd in het najaar van dit jaar een open en vrije discussie met de leden aan te gaan. Tijdens het reces zijn daar over van de VNG een tweetal circulaires/nieuwsbrieven ontvangen waarin het proces voor die discussie en de middelen en mogelijkheden om aan de discussie deel te nemen (o.a. bijeenkomsten, VNG magazine, website VNG) zijn aangegeven. Beide documenten zijn bijgevoegd. Het is verstansdig even van de inhoud daarvan kennis te nemen.


Op maandag 6 september van 19.00 - 21.00 uur wordt in Nieuwegein de bijeenkomst over de bestuurlijke organisatie van Nederland voor de provincie Utrecht georganiseerd. De raadsleden zijn van harte welkom en uitgenodigd daaraan deel te nemen. De locatie wordt nog bekend gemaakt. Er kan ook worden deelgenomen aan de te organiseren bijeenkomsten in andere provincies. Voor de data daarvan zie de brief van 2 augustus.  Daarnaast wordt op 12 november een buitengewone ALV georganiseerd. Zoals door de burgemeester nav de ALV van 8 juni jl. aan de raad aangegeven wordt door ons voor de raad nog een informele bijeenkomst over dit onderwerp georganiseerd. In overleg met de griffie zal hiervoor een datum worden bepaald. Deze bijeenkomst dient dan mede  ter voorbereiding op de ALV van 12 november aanstaande. Nadere informatie volgt nog.   



met vriendelijke groet,


Arno Klarenbeek

Bestuursadviseur Concernstaf


030-6987278



Uitgelicht

Gemeente Zeist


Zoeken